Pane Faltýnku, Vy jste lišák

...a ne že byste v tom byl sám. To české politické liščí doupě je docela nacpané kousky s nápady a taktikami až to hlava nebere, a každý člověk, s trošku aktivními mozkovými závity, žasne.

Co jste to tam včera ve sněmově blábolil? Koho jste to potkal a komu jste jen tak kamarádsky poradil, aby EU zrušila všechny dotace zemědělcům? Pořádně ani nevíte?

A že na Vás koukal nevěřícně a myslel si, kdo ví co?

No, to se ani nedivím. Zvláště, pokud ta vaše parta už začíná být většině v Evropském parlamentu i vůbec za hranicemi naší země, známá, čitelná, k smíchu, ale i nebezpečná.

Už jste s agrofertími chapadly obsáhli dost velký prostor, majetek - a máte hodně velkou konkurenční přednost, aby se podařilo likvidovat i další zemědělce a lesní společnosti, které dotačně paběrkují a bez podpor tohoto typu nepřežijí? A co jste ještě nestihli, tak než by něco takového i vůbec schválením prošlo, tak byste zaklekli a ještě urvali poslední hodnoty pro sebe? Však na zákonech, které by vám to umožnily, už obstojně dlouho pracujete. Vždyť vy s těmi zákony pracujete přesně tak, aby se právě vaší partě udržela moc ekonomická i politická.

To si skutečně myslíte, že je tolik jednoduchých lidí, kteří vám to dokola budou žrát?

Projeďte si vesnice, třeba na severu Čech. Opuštěné farmy a statky, lidé prchají pryč, není ani spojení, není obslužnost. Mnozí farmáři čelí nátlaku a výhrůžkám. Ti lidé ani nemohou řádně jezdit do práce. A ta vaše parta bude do nekonečna vtloukat lidem do uší, jak milujete Česko?

Popojedu kousek za hranice do Rakouska či Německa a nějak to zemědělství s podporou státu i EU funguje jinak. Lidé neutíkají a je tam na vesnici prima pobýt. Mají velkou výhodu, nenastěhoval se jim do politické moci podobný mor, jako u nás.

Vy vůbec zvláštně vždy s někým mluvíte a ovlivňujete jej, klidně i jménem vlády, republiky – a když se to provalí, nebo to zasmrádá průšvihem, tak šup do nory - a nelézt na oči veřejnosti a jen tahat za nitky či vylézat pod rouškou vlastní stranou vyráběné tmy.

A co Vojta „Falmer“? Chce uzákonit volené redaktory? Pochopitelně s podmínkou absolvování nějakého novodobého, jedině správného „vumlu“.  Však takový zákon by současný prezident okamžitě podepsal. Taky je potřeba zákon na ty, co chodí na Václavák zadarmo „na koncerty“ a pak tam opakují nějaká vnucená hesla.  Protože si to Česko, které jste si podle vaší ideologie hezky upravili, nějakými pisálky a křiklouny nenecháte rozvracet! Tak to je další liščí kousek z nory. A nebojím se, že přitvrdí a nezůstane v hrůzných nápadech sám.

Pamatuji si, jak v době listopadové revoluce za mnou přicházeli někteří komunisté, se strachem v očích, co s nimi bude. Ale přicházeli i ti, co chtěli „školení“, protože vycítili, že musí změnit taktiku a musí se umět vetřít. Tenkrát s překvapením zjistili, že na „západě“ se manažeři i vysoce postavení baví o Bibli, používají fráze a myšlenky historicky kulturně pevné a dávají duchovním a kulturním hodnotám důrazy, které se pak odráží v jejich jednáních i schopnostech.

Jo, byla doba, že jste si soudruzi jistí nebyli.

Ale dnes? Člověk se nestačí divit.

Jenomže ono skutečně vše je možná úplně jinak a všichni ti marxisticko-leninsko-stalinističtí pohrobci, jen naplňují jasnou strategii. A zrovna v té naší zemi, ta špička ledovce opravdu už není malou.

Stačí si připomenout citace z rozloučení Stalina se svými věrnými, když se jeho čas naplňoval: „Pokud se náhodou stane, proti všem předpokladům, že ne kapitalismus, ale komunismus se zhroutí, rozpusťte potom Sovětský svaz a zajistěte vstup Moskvy do NATO. To bude rána, ze které se Západ nikdy nevzpamatuje.“

Soudruzi nám vstoupili do všeho možného. A postupně klíčí. Někteří už i vyrostli. Možná je nejvyšší čas plení.

Autor: Libor Chrášťanský | středa 5.6.2019 16:30 | karma článku: 29,69 | přečteno: 655x