Pane Babiši, vy raději nemakejte!

Ano, moc dobré mediální poradce má tento člověk. Oblbuje neznalé, pasivní a jednoduché masy, které uvěří dnes snad všemu, co řekne. Nyní tvrdí, a několikrát použil, něco jako, že „.bude makat .“ - protože on jediný maká a nežvaní.

Jak vidím já, když on maká?

Naše zemědělství je ohroženo jeho řepkovým a dalším businessem. Kdejaká loučka už je v moci či pronájmu skrze jeho hlavní či vedlejší chapadýlka, a on hlavně čerpá dotace. Mnohé, dříve odborníky s láskou obhospodařované lesy, dnes pod jeho přímým či nájemným vlivem trpí, ale důležité je čerpat fondy a hrabat prachy. Namísto toho, aby dotace státní či evropské šly skutečně na pomoc a výstavbu důležitých a prospěšných projektů a programů, do školství, volnočasových aktivit dětí a mládeže, na rozvoj živnostenského podnikání na venkově či chudších regionech, do sociální sféry pro nemocné, postižené, staré - tak on se svými mnoha firmami a fondy čerpá – pak přelévá, odklání,….. a ke kývajícím žvaní, hází zavádějícími argumenty, aby odvedl pozornost.

Za takovým „makáním“ již jsou likvidované firmy, farmy, živnosti – neštěstí rodin i zoufalé činy jednotlivců – ale také nedůvěřivá hodnocení naší země a trpké připomenutí si chyb sametové revoluce.

Ostatně on sám si z toho sametu střihl řádně na pořádnou garderobu miliardářského vykuka.

A nenažranost mu nedává spát a jde dál, hlouběji, drzeji, bez strachu,….. – a když nemůže spát, tak hlavně přemýšlí, jak ještě více nabrat pod sebe.

A koblížky dál chutnají, darovaná kniha má jistě v mnohých rodinách vyhrazeno posvátné místo – nejlépe je základem novodobého oltáře.

Pane Babiši – tato země potřebuje lidi charakterní, morální, moudré a skutečné vlastence. Žel vždy se našla skupina lidí, která díky své pasivitě a naivitě ohrozila náš národ tím, že jej přihrála do rukou proradných a moci chtivých lumpů. Přesto věřím, že je i dnes stále dost odvážných, hrdých a moudrých, kteří chtějí, aby tato zem patřila jejich dětem, vnukům a pravnukům, a nebyla vykupčena a zničena vykutálenou svoločí.

V době, kdy se vytvářel váš charakter, a kdy jste směle budoval komunizmus a šplhal vzhůru za sny své nenažranosti přes životy těch, které tato ideologie za vaší aktivní pomoci ničila, brala jim svobodu, práci, majetky, štěstí a budoucnost – v té době byla a stále i dnes je, tato země plna lidí, kteří mají hrdost, mají lidskou hodnotu, jsou poctivými a pracovitými lidmi a není jim osud České země lhostejný.

Většině těchto lidí nesaháte ani po kotníky!

A chci věřit, že jim brzy přestane být jedno, kdo se dostává k moci a jaké jsou jeho skutečné hodnoty.

Divíte se, že nemáte důvěru?

Já se nedivím!

Chcete vládnout i bez důvěry?

Tomu se taky nedivím!

Chci však věřit, že nakonec i lidem ve vašem hnutí taky dojde, že mohou být naší zemi prospěšní, ale bez vás.

Vlastní minulost nezměníte – i kdybyste uplatil kdekoho a ovládl jste všechna média! Charakter, morálku a důvěru si za peníze koupíte leda tak u podobně založených anebo nemyslících lidí.

Já si určitě nepřeji, abyste pro zemi, kterou mám rád, na kterou jsem hrdý a která dala světu tolik vzácných a moudrých lidí, makal!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Chrášťanský | úterý 12.12.2017 19:46 | karma článku: 31,85 | přečteno: 890x