Nezaznamenané země otřesení

Je to podivné, že seismografy nezaznamenaly třináctého prosince v oblasti kolem Lán otřesy země. Musíme věřit, že v té naší krásné zemi přijdou včas opatření, dříve nežli dojde k daleko ničivějším otřesům.

Nová česká vláda se v jednom šiku zastavila u hrobu prvního československého prezidenta T.G. Masaryka, aby zde položila věnce. Ten se musel v hrobě obrátit!

Vždyť je to výsměch, a skoro zneuctění, aby tato reprezentace se jakkoliv přiblížila k idejím i památce Masarykovy osobnosti.

Ten by se asi divil. Kolik bezesných nocí by mu přinesla skutečnost, co se opět s milovaným českým národem děje.

No, ale politické body a signály do okolí se musí vysílat, protože co když si někdo řekne – „ALE KURŇA, ti si tu důvěru přeci zaslouží – takoví humanisté“

A co takhle, kdyby se tato parta ještě před vánoci pokusila někde vytvořit živý Betlém? Za pokus o další body by to stálo, ne? Vůl, osel a další zvířecí role si myslím již jsou obsazeny – ALE kde vzít Marii a Josefa? – o betlémském dítěti ani nemluvě. 

Jo, není kým obsadit hlavní role – chybí charaktery.

Přesto si myslím, že vládní PR poradci litují, že to do konce nedotáhli.

Co nato, že té betlémské problematice vůbec ta naše současná vládní politika nerozumí a církve jí leží hodně v žaludku. Přesto by se někdo mimo věrné ovečky, pod euforií vánoc, mohl chytit na lep.

Tak alespoň Santa? I když asi jejich srdíčka by spíše chtěla křičet Ďéduška maróz, nebo úplně nejraději ďéduška Lénin, ale to ještě neuzrál čas – zatím se musí dělat, jako že vůbec ten komunizmus a jeho ideologii neznají – jen hlavně když se budou moci o podporu KSČM opřít.

Tedy nakonec budou muset během vánoc zajet zazpívat dudlaj-dudlaj do nějakého z agrofertských chlívů ke svému spasiteli.

Každopádně si nenechme zkazit tu nádhernou a kulturně, lidsky i Božsky bohatou atmosféru adventních a vánočních dnů. Teď dejme politiku na chvilku k ledu.

Jen možná se silvestrovskými ohňostroji by stálo zato se probudit, a při zvuku a slovech české hymny si vzpomenout na tu krásnou českou zem, která je naším domovem a měla by být v budoucnosti dobrým, svobodným a šťastným domovem všech českých dětí, a ne jen dětí těch nenažraných a mocichtivých, kteří tak moc chtějí mít moc.

Autor: Libor Chrášťanský | pátek 15.12.2017 8:15 | karma článku: 9,20 | přečteno: 156x