Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

Karel Kryl - jeden z mála vždy čestných a prozíravých lidí R^

2 0
možnosti
VV

A obdivuju tu, nejde to napsat jinak nez drzost, tech vecne vcerejsich, co se tu Karlem Krylem ohaneji.

7 0
možnosti
Foto

Škoda každého člověka, který, místo aby se aktivně zapojil do politiky a snažil se dosáhnout byť jen maličkého zlepšení, jen zahořkne a stáhne se do sebe.

Domnívat se, že mávnutím proutku ze z duševně zmrzačeného národa stane přes noc výkvět demokratického občanstva a že všichni komunisté se začnou kát za své zločiny a dobrovolně napochodují do basy, je nešťastné a naivní. A když se to tedy nestalo, rozhněvat se na ten nehodný národ nikomu nepomůže.

Cesta demokracii je dlouhá. Ale snadná, jak prohlásil Churchill: "Je jako anglický trávník, stačí jej jen stříhat a zalévat. Ale musíte to dělat nejméně sto let."

Obávám se, že Karel si ta vrátka zavřel sám. R^

6 2
možnosti
JS

Kryl byl velmi slušný a charakterní člověk, bohužel naivní idealista. Mezi prvními poznal a doplatil na to svinstvo kolem Havla a spol. Čest jeho památce.

4 2
možnosti
VV

Neslet jste si to se svinstvem jinehon Vaclava? Karel Kryl boyl totiz stejne slusny clovek jako Vaclav Havel.

4 2
možnosti
JH

Karel kryl se zapsal do historie i do lidských srdcí.

Navíc, jako jeden z prvních rozpoznal, že v tom polistopadovém vývoji je něco špatně, což nevyplynulo jen z uražené ješitnosti, že ho král Václav hrubě opominul - upřednostnil vlezdoprdelky...

5 0
možnosti
Foto

Ano, ale to byl Kryl roku 1968. Ještě na podzim jsem si v MLP (Městská knihovna Praha) půjčil jeho LP. Nevím, jak dlouho to pak ještě bylo možné.

1 0
možnosti
EH

Nevíme, co by dnes dělal Karel Kryl, jaké názory by zastával na eurosojuz nebo jestli by bránil demokracii po boku ČT, Halíka a Pehe. Přece jenom se od dalších disidentů odlišoval.

Vzhledem k tomu, že se k tomu už nemůže vyjádřit, bude lepší, když si ho nebude přivlastňovat žádná strana a dělat si z něho morální autoritu svého světonázoru.

5 0
možnosti
Foto

Dobře napsáno, karmuji

7 0
možnosti
Foto

Není co dodat. Moc tu chybí.R^

6 0
možnosti
JK

Málo kdo má tu schopnost a ten cit už na počátku odhalit špatnosti, které nás všechny vedou na scestí. Karel by vizionář už za komančů a zůstal jím i po sametovce. Škoda, že nejsme schopni jeho varování vyslyšet včas a musíme si projít žumpou než nás to trkne.

Jsem optimista, vidím totiž kolem sebe víc a víc lidí co zjišťují, že na to co se u nás děje, se už nedá dívat jen skrz díru v koblize.

6 0
možnosti