Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Ze Zbraslavi, hned je mi sympatičtější :-)

Paní J. Hovorková je statečná žena, díky níž se na mediální scénu dostaly např. likvidační útoky na podnikatele Jirounka či Kajgra.

Jinak Vy sám pletete různé roviny žurnalistiky. Ta investigativní není o názorech, ale o faktech. Teprve potom může nastoupit žurnalistika analytická a názorová.

Je to bohužel obecný nedostatek myšlenkové poctivosti rozlišovat názory ( v nichž může být pluralita ) od faktů. Např. faktem je, že syn premiéra Babiše v době své psychiatrické léčby strávil několik měsíců na východní Ukrajině a Krymu. Nakolik to bylo jeho svobodné rozhodnutí je už věc názorové interpretace všech zjištěných faktů.

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím s Vaším příspěvkem, ale... Nepletu, "pouze" jsem nepřesně redigoval můj blog. Díky za upozornění. Nejvíc se mi líbí Vaše věta: ...svobodné rozhodnutí je už věc názorové interpretace všech zjištěných faktů. A votom to je... :-) Viz. můj poslední odst.

1 0
možnosti
IS

Jo, Xaver to pročistí, na to vezměte jed.;-D

2 0
možnosti
Foto

Obezlička spočívá v předposledním odstavci - ve skutečnosti pravda bývá jen na jedné straně. A v posledních letech se kromě dezinformačních klasiků typu Aeronet nebo Sputnik setkáváme s novináři, kteří se pokouší otevřeně relativizovat skutečné hodnoty, jejichž osvojení naše společnost krutě zaplatila čtyřiceti lety totality.

Připočteme-li k tomu lidsky nechutné lísání k politickým figurám, které si zaslouží spíše opovržení, vyvstane nám celá galerie velmi nedůvěryhodných postav, které česká media doslova zaplevelují.

Nevěřím, že lidé typu FXV, Petra Hájka nebo Petra Žantovského při své nezanedbatelné inteligenci nevědí, co činí. Jejich skutečný problém je hluboce mravní a to je důvod, proč by se od nich měl slušný čtenář izolovat.

Johana Hovorková píše skvěle a není divu že vzbuzuje nenávist lidí jako FXV.

2 1
možnosti
Foto

Souhlasím, že píše skvěle, ale... Přesto trvám na novinářské etice viz. Wikip.

0 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 496x
Chodím rodným městem a dívám se za vrata...

Seznam rubrik