Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

S odpadem je skutečně problém ! V socialismu jsem byl skutečně fascinován předurčenou roklí, kam se vše naváželo. Čas od času vrstva hlíny, hotovo. Nějaké spodní vody, budoucí "Archeologické nálezy - se vůbec neřešily". Samozřejmě špatně, nicméně vlašský salát v papírku - Prakticky všechny nápoje ve skle, (vyjímka pomsty mléka v sáčku), čili odpadu relativně málo ...

Přešlo se na zabalování doslova všeho, i koblih. Neuvěřitelný průnik plastů, který se nerozpadá ! Čili třídění - recyklování - další vícenáklady zpracování. Pravděpodobně je ideální to pálit - jistě, v profi teplárně + získat teplo. Zase problém - Nikdo u bydliště dýmovnici nechce ! Kdysi vynikající mikrotenový nápad sáčků, tašek - (Granitol M. Beroun), dnes jej má i velryba v žaludku ! V jisté nadsázce furt dobré řešen jako v Rusku - Vše balit do starých novin - rybu, maso ... !

Tak či onak + zpracování organického odpadu - Humus na zahrádku = To vše nátlakuje ceny. Už se objevují i nádoby na přepálený stolní olej ! Ten problém J. Nerudy - "Kam s ním?", je aktuální ! K osvědčené síťovce nákupu se nikomu nechce. Tak se tedy objevuje to životem opakovaně osvědčené ! "Své problémy vyřeším tak, že je nadělám těm druhým" ! Viz. odkládání u cizích popelnic, mj., (podobně je to s parkováním) - Já už stojím, čau. Ruku na srdce, jde o mega problém a jediná jistota je, že ceny za zpracování odpadů stále porostou ! (Elektromobily mají šetřit přírodu. Nechme bokem kouřící komín elektrárny - No a kam zase půjdou ty baterie) ...? :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 496x
Chodím rodným městem a dívám se za vrata...

Seznam rubrik