Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Bydlím v Ostravě, mohl bych napsat několik blogů, ale proč? Myslím, že to všichni znají. Někdy před léty bylo zveřejněno, že zde žije 10 % Romů. Bylo zde více romských ghet. Dnes, podle mého odhadu, podíl romského obyvatelstva překročil 20 %, přesnější údaj jsem nikde neviděl. Počet romských ghet se snížil, důvod je jednoduchý: některá ghetta se rozšiřováním spojila se sousedním.

Pokud by se chtěl někdo začít seznamovat s touto problematikou, doporučil bych mu, aby se postavil od 5:30 do 8:00 na zastávku Betonářská. Proč tam? Tam totiž nastupují do trolejbusů lidé bydlící v tzv. Vesničce soužití. To je vesnička, kterou navrhl Kumar Vishwathan, indický aktivista, který se zde věnuje Romům. V té vesničce bydlí střídavě Rom-nerom, půl na půl. No a ráno od 5:30 z té zastávky odjíždějí lidé do práce. Samí neromové, velmi vzácně do některého trolejbusu nastoupí Rom. V 7:00 začnou odjíždět do školy děti. Situace se obrátí. Na 10 romských dětí jedno bílé. Ano, takový je rozdíl v natalitě.

1 0
možnosti
Foto

Inu.. jak to říct. Já Kladno fakt myslím znám.. a je pravda, že v Kročehlavech jsem se sám dostal do konfliktu s místní "komunitou" z ubytovny, když tam nějakej malej degeš okradl mojí dcerku a ještě jí fakt nemístně vyhrožoval. Jeden telefonát na policii, jedna procházka s uniformami a byl klid. Jako že Kladno skutečně není oáza klidu, s tím bych souhlasil... ale v Dubí jsem byl poměrně často (dokud žil místní ex- poslanec Body, který byl ve sněmovně nejméně dvě volební období a nikdy se mi tam nic nestalo. A že místní Romové jezdí pro dávky taxíky? Sorry, to je fakt to nejhorší klišé, které poslední léta čtu (opakovaně, nejen u Vás). Věděl jste, že ředitelka jednoho z domovů důchodců (cca 10 km od Kladna) je Romka z Dubí(Mgr. PhDr.)?

0 0
možnosti
Foto

L27u94b10o73š 24C68h28o49t32t

14. 5. 2018 10:23

Dobrý den, pane Bango, přiznávám, že jste mě mile překvapil - očekával jsem, že mě smažete... Mám podobné zkušenosti, jako Vy - také bydlím nedaleko ubytovny... V Dubí cca jeden rok bydlela moje dcera, kam jsem za ní jezdil na návštěvu, takže vím o čem píšu... A kdybyste někdy zašel na Dříň k rest. U Páva, tak by Vám místní řekli, jak to tam v současné době vypadá. Máte pravdu, taxíky jsou sice klišé, ale bohužel i realita - vsadíme se? Že je ředitelkou domova důchodců Romka? No a co? Ať je, nemám s tím problém. Klidně budu na patře bydlet s Romem, Indiánem nebo muslimem, ale musí ctít společenské normy a zákony.

2 0
možnosti
Foto

Dobře a pravdivě napsáno. R^R^R^

Mě smazali nedávno příspěvek, že jsou chudáci, kteří musí vedle nich bydlet, takže tipuju, že váš blog tady včetně příspěvků tady nebude dlouho.

6 0
možnosti
Foto

Díky za podporu, uvidíme, jestli máme svobodu slova...

4 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 496x
Chodím rodným městem a dívám se za vrata...

Seznam rubrik