Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Pracoval jsem ve Vítkovicích a často jsem jezdil do Poldovky. Podle mne měla Poldovka větší šance na přežití než ostrvaské hutě. Vyráběla ušlechtilé oceli, které měly dobrý zvuk. V Německu a Rakousku hutě vyrábějící běžnou ocel omezily či zrušily výrobu, hutě vyrábějící ušlechtilou ocel prosperují. Neštěstí Poldovky se jmenovalo Stehlík. Podal privatizační projekt plný nesmyslů: Zruší výrobu oceli, zavede výrobu domků, plynojem přemění na obchodní dům... Nesmyslný privatizační projekt byl přijat. Skupina odborníků toto rozhodnutí napadla - špatně dopadli (včetně výhazovu z práce). Stehlík huť dostal, v místnosti, kde se hlásily návštěvy, vystavil modely domků, které tam bude vyrábět. Když přijížděli západní odběratelé oceli, Světlík se s nimi nebavil... Jednou jsem se zůčastnil nějakého jednání se Světlíkem, konalo se na Vyhnálověneb nějak podobně se jmenovalo to bývalé vládní rekreační zaříze í na přehradě Orlík. Po jednání jsem se Stahlíkem chvíli poseděl v hospodě. Ta chvíle mi stačila, abych ho zařadil mezi psychicky postižené. Při poslední návštěvě Poldovky jsem ukázal na ty modely domků a zptal se, kolik jich vyrobili. "Ani jeden" zněla odpovědď.

0 0
možnosti
JL

Jak se to nestesti jmenovalo pane Jilku? Stehlik nebo Svetlik?

0 0
možnosti
MB

Jsem rád, že jste "Ocelové srdce navštívil". Pak plně chápu i kus Vašeho patriotismu z Poldovky. Nelze nevidět - vše probíhá v cyklech. Oba regiony mají identickou pečeť. Těžký průmysl se vším všudy - Od uhlí - ocelí konče - bývale vysokou životní úrovní výdělků. To odešlo, je problém v tom dále podnikat. Viz potíže OKD, Vítkovic a legendární Hutě K. Gottwalda ! Tedy nostalgie a rovněž kus zničeného životního prostředí - Co s tím ?

Pan Světlík udělal s Dolními Vítkovice kus dobré práce - Národní památka. Obrovské náklady - 1.4 mld. Kč - Dotace EU ! Běh města - regionu, na dlouhou trasu - Jak to celé přeonačit na jiný způsob obživy ? Pak se Ostrava mění. Jde i o raritně pokrokový DP, který jako první v ČR ruší papírové jízdenky. K tomu nová nízkopodlažní technika - Všude info systemy , již bez naftových motorů ! Proměny jsou potřebné, dějí se, pravda ještě to bude trvat . Přeji Vám osobně i s městem Kladno - Vše dobré ... :-)

0 0
možnosti
Foto

L36u78b96o12š 87C13h11o26t38t

23. 12. 2019 10:08

Díky, totéž přeji i Vám a Ostravě.

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

L85u33b96o22š 66C52h71o62t38t

23. 12. 2019 10:11

Možná že byste četl, kdyby fungovala Poldovka - samozřejmě že ne s 20 tisíci zaměstnanci. Ale to už je jenom kdyby...

0 0
možnosti