Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

J14a50n 77Z43í52m92a

15. 3. 2019 15:41

Hezké téma. V Německu třeba tohle není možné, tady to vyloženě zakazuje zákon. (Přijetí darů a dědictví).

0 0
možnosti

Sorry, ale jestli si toho rodina ani nevšimla, tak je to v pohodě a zaslouží si to.

0 2
možnosti
ZO

Podle mě, pokud za seniorem opravdu stojí jeho rodina, tak si to tito pracovníci nedovolí.

0 0
možnosti
HV

H84o72n54z81a 67V49a12c57e85k

11. 3. 2019 23:24

Hm. Zajímavé je,že katolická církev přišla k většině majetku přesně takovýmto způsobem,a nikdo se nad tím nepozastavuje...

4 3
možnosti
Foto

Hodně hloupé přirovnání:-P...

2 0
možnosti
MK

Z příspěvků jsem usoudila, že dobrá polovina diskutujících ráda přenechá dědictví po svých předcích cizím lidem, a pokud ne, tak je zloduch, kterému jde jen o majetek, peníze.... jen tak dál, pokračujte. Hezky se to čte. A nezapomeňte si udělat pořádek ve svých věcech ještě před svou smrtí. Aby třeba vaši potomci nemuseli řešit něco podobného;-D

6 0
možnosti
JN

To jste pochopila špatně.

Ona spíš dobrá polovina lidí má to štěstí, že žije v normálně fungující rodině, kde o stárnoucí lidi pečují jejich bližní.

A taky zatím podstatná část lidí má to štěstí, že přes nějaké menší problémy žije jeden chlap s jednou babou (promiňte mi mou moravštinu) po celý život a tak jsou sourozenecké a dědické vztahy celkem přehledné.

Vy jste holt to štěstí neměla.

0 7
možnosti
SF

Vždyť v těchto organizacích existují etické kodexy! Zajímalo by mi, co na to pan ředitel!

6 0
možnosti
MT

Ty "kodexy" nemaji cenu ani pouziteho toaletniho papiru..

5 0
možnosti
MS

Těžko hodnotit. Ti příbuzní to vidí jen ze svého úhlu pohledu. Ta zůstavitelka to evidentně viděla jinak. Taky nevíme, jaký byl její duševní stav. Pořád jsou zde totiž dvě možnosti - buď to udělala s plným a jasným vědomím toho, co činí (pak mají příbuzní smůlu), a nebo byla zmanipulována zaměstnancem asistenční služby, aby sepsala závěť s notářem v jeho prospěch (pak by to ovšem bylo nutno dokázat). Kromě toho ani nevíme, v jakém příbuzenském vztahu byli.

3 0
možnosti
MK

Hyeny jsou všude. Měla jsem klienta - byl nevidomy. Uzavřel životní pojištění ve výši x stovek tisic, kdy obmyslenou osobou byla místní organizace nevidomých, kam za života docházel. Tato měla svoje IČO. Klient byl přepaden, zbit a v nemocnici zemřel. Pojišťovna peníze vyplatila nadřízenému orgánu v Praze s tím, že je tato převede v/p místní pobočky. Už tam nastala chyba. Po pul roce se vedoucí místní pobočky dotazovala, kdy dostanou peníze. Věděli o nich. Pražská centrála dělala mrtvého brouka. Trvalo vic přes rok, než se podařilo peníze dostat tam, kam patřily.

2 0
možnosti
VH

Je místní organizace samostatnou právnickou osobou? Opravdu měla IČO? A pojišťovna vyplatila jinému, než obmyšlenému (jinému IČO)? Fakt? Organizace slabozrakých a nevidomých jsou "zapsané spolky". Kdopak je nadřízeným takového spolku?

0 0
možnosti
VH

Musel jste své příbuzné strašně milovat. Když to nejcennější na nich bylo potencionální dědictví, za nějž byste si koupil auťák.

3 6
možnosti
MK

No, ono to lze odsoudit jednou větou. Jenže, skutečnost může vypadat jinak. Když zemřel můj otec/v nemocnici/, za nímž jsem chodila denně a i předtím jsem byla s nim v osobním kontaktu každý týden, tak dcera jeho družky se mě po jeho smrti taky snažila oskubat, připravit o družstevní byt, o peníze. Tak mě taky odsoudite za to, že mě dědictví zajímalo?

6 0
možnosti
KN

§ 1493 občanského zákoníku : Pořídil-li zůstavitel pro případ smrti v době, kdy byl v péči zařízení, kde se poskytují zdravotnické nebo sociální služby, nebo kdy jinak přijímal jeho služby, a povolal-li za dědice nebo odkazovníka osobu, která takové zařízení spravuje nebo je v něm zaměstnána nebo v něm jinak působí, je povolání těchto osob za dědice nebo odkazovníka neplatné, ledaže se tak stalo závětí učiněnou ve formě veřejné listiny.

Takže pokud nebyla závěť formou notářského zápisu, je neplatná. Pokud byla učiněna formou notářského zápisu, pak patrně vaše příbuzná byla při jejím pořizování natolik při smyslech, aby učinila před notářem projev vůle a věděla, co činí, jinak by s ní notář závěť nesepsal.

Pokud jste potomek v řadě přímé, můžete se i tak domáhat svého zákonného dědického podílu, jako zletilý alespoň jeho poloviny. Pokud ne, pak nevím, o jaké "bezmoci" hovoříte - pár telefonátů a návštěv vám nedává záruku, že budete dědit po někom, kdo není váš přímý příbuzný.

6 0
možnosti
VH

Ale autor v to doufal - vždyť viděl ten nový auťák!

0 1
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1716x
Člověk, jemuž život nestačil vzít ideály. Velmi by mě potěšilo, kdyby zde prezentované názory přispěly k obohacení naší společnosti a posunuly nás do lepší budoucnosti.

 

Advokát specializující se na německé právo, e-commerce, ochranu spotřebitele a duševní vlastnictví.

 

Jsem členem TOP 09.