Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ti co mají moc, sociální spravedlnost prosazovat, se ve svém postavení opevnili tím, že výdobytky sociální spravedlnosti udělují jako odměnu, za poskytnutí této moci.

Zdroj: https://frantisekksir.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=702987

1 0
možnosti

Děkuji všem za komentáře. I když mnozí z Vás nebudou souhlasit, tak je sociální solidarita jednou z priorit TOP09 (viz. bod 7 v https://www.top09.cz/proc-nas-volit/hodnotove-desatero/). Můžeme diskutovat o rozsahu sociálního státu a míře přerozdělování daní, ale o tom tento článek nebyl.

Doufám, že se alespoň někdo zamyslel nad tím, že bez odpovídajících daní a při vyrovnaném rozpočtu se Česko bude muset změnit v asociální stát. Nejde mít solidární stát, když se neplatí odpovídající daně.

A rozloučím se citátem Jiřího Rusnoka, guvernéra ČNB: "Podle něj je v Česku zdanění příjmů tak nízké, že krok nemá opodstatnění a tato daň by se spíše měla zvyšovat. „To (zrušení superhrubé mzdy) je napořád. To už nikdo nezmění. Vždyť se tu každý předhání, jak budeme daně jenom snižovat. V zemi, ve které už se skoro žádné daně z příjmů neplatí. Pak se divíme, že na něco nemáme,“ uvedl Rusnok s tím, že snižovat by se naopak mělo například sociální pojištění.

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/rusnok-kritika-vlady-dane.A200830_140900_domaci_hv

"

0 2
možnosti
Foto

Daňové zatížení je u nás v průměru 75 %.

Ta daň z příjmů je vlastně skoro ta nejmenší (kromě daně z nemovitostí). Takže by se měla zrušit komplet. Mělo by se vážně uvažovat o tom, které daně vlastně zrušit. U nás je dvojí i trojí zdanění. Buď jen daň z příjmů nebo ze spotřeby.

1 0
možnosti

Nevěřím, že jste členem TOP. Jste nastrčená osoba, která má tuto stranu zdiskreditovat.

1 0
možnosti
Foto

Nevěřím Vám, že jste členem TOP09. Vám by to nejvíc šmakovalo u KSČM. I na ČSSD jste krátkej!

1 0
možnosti

hrubá mzda 30000, superhrubá 40200, čistá mzda 22740...stát dostane 17460, což je 43,4%.

1 0
možnosti

Štípněte mě. TOP 09 chce sociální stát, to si říkáte pravičáci jak poleno? Jakmile je v základu slova social, nebo solidar, tak by to pro vás mělo být fuj.

Nechci vám moc napovídat, ale jestli cílíte na voliče pravičáky, tak jste je právě ztratil. Pravičáci to jsou individua, žádné sociálno, hezky každý sám na sebe, pěkně minimální daně max. 5% jen na provoz státu, žádné dotace, sociální, nebo jiné dávky. Z ušetřených daní si každý jednotlivec (po ukončení studia) musí povinně spořit na důchod zdraví a základní pojištění života a blbosti. Každý bude vědět kolik na účtu má, jak se mu to zhodnocuje, kolik z toho může dostat a na jaký účel to může použít. Učet se dědí a může se jím ručit pouze za úvěr na pořízení bydlení. Lidi se zdravotním omezením přenechat neziskovkám financovaným z privátních darů, odpočitatelných od daně, max. do výše vypočtené daně. Práce schopné přenechat pracovním agenturám a částečně jim kompenzovat něco za uchazeče. Duševně pomalejší nechat na samosprávách ve spojení s neziskovkou, návrat obecních blbů.

Takhle podobně, možná i přísněji, až takový pravičák zase nejsem, ale vaše strana by být měla nikdo jiný už to není, všechno kolem středu (asi nejvíc voličů) nebo hodně vlevo. Když si pravičáky nevychováte tak je mít nebudete, nyní je ideální doba.

2 1
možnosti

Má tady ještě někdo pocit, že topka je pravicová strana?

3 0
možnosti
Foto

Pravicová strana v česku neexistuje, ale pravostředové strany hlásají sociální stát, protožek fungování společnosti je potřeba sociální smír. Rozdíl je ale v rozsahu a charakteru sociálního státu, ne v jeho existenci.

0 0
možnosti

V Německu mají zavedené progresivní zdanění a to už od nízkých pásem příjmu. Progresivní zdanění je potom zlodějina, protože nerozlišuje jakým úsilím a za kolik odpracovaných hodin jedinec ke svému výdělku přišel.

2 1
možnosti

pokud chcete srovnávat, tak musíte srovnávat komplexně. tedy srovnat celý odvod státu včetně daní schovaných za pojištění, DPH, spotřební daně

4 0
možnosti

Máte pravdu Petře, pan Chmelík ani nejspíš netuší, že loni byl den daňové svobody cca 30 června, tedy v polovině roku. Nemyslím si, že by průměrný Němec, koneckonců i ten na prahu progresivního zdanění, tj. s příjmem okolo 120 000Kč, na tom byl o moc hůř.

2 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1716x
Člověk, jemuž život nestačil vzít ideály. Velmi by mě potěšilo, kdyby zde prezentované názory přispěly k obohacení naší společnosti a posunuly nás do lepší budoucnosti.

 

Advokát specializující se na německé právo, e-commerce, ochranu spotřebitele a duševní vlastnictví.

 

Jsem členem TOP 09.