Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Na tomto příkladu je vidět obrovský rozdíl v myšlení klasických liberálů a moderních (pseudo)liberálů.

Heslem klasických liberálů je: má svoboda končí na špičce tvého nosu. Jinak řečeno: v době koronavirové nemám žádné právo tě svým nezodpovědným jednáním nakazit (přejít pomyslnou "špičku tvého nosu") a ohrozit na životě (případě tvých příjmech, když kvůli mně skončíš v karanténě). Toto jednání je o svobodě, ale i odpovědnosti

Heslem moderních (pseudo)liberálů je: nepřizpůsobuj se, ostatní se ti musí přizpůsobit. Moderní (pseudo)liberálové si osvojili, že pouze oni mají svá "práva" a hlavně v době koronavirové si osvojili "právo" na nakažení ostatních, protože nemohou cestovat a jsou svázáni nějakými "totalitářskými" předpisy, které sice chrání společnost, ale které jim - podle jejich mínění - likvidují jejich domnělá "práva". Jednání těchto (pseudo) liberálů je o nezodpovědnosti, aroganci, hlouposti, duševní a intelektuální omezenosti, netoleranci.

A to, že se premiéři dvou zemí domluví na oboustranném rozvolnění některých opatření je přece super. Normální člověk to přivítá, omezenec blekotá něco o "svých" právech.

1 0
možnosti
PV

..až teď jsem si všiml, že autor je členem TOP09. Tak to hovoří za vše.

V tom případě věci, jež jsem napsal výše, jsou plně poplatné pro celou stranu TOP09, která ideály klasického liberalismu (kde to je o skutečné svobodě, ale i vyvážených právech) pokroutila do totalitně laděného patvaru liberálního bolševismu a anarchie (kde to o svobodě a vyvážených právech rozhodně není) . Rv

0 0
možnosti
VD

Souhlasím.

Jenže zdůvodnit to někomu, kdo to takto necítí a takto nepřemýšlí, je přímo filosofický problém.

Lidé za daně a odvody státu (50% mzdy) skutečně mají nárok na nějaké ty "dárečky".

Jenže je tady věčný problém relativní potřebnosti a spravedlivosti při takovémto přerozdělování, je problém při uplatňování a dodržování těch zmíněných práv.

A vzhledem k tomu, že přitom není zaručená ta potřebná míra objektivity a spravedlivosti, řádného uplatňování práva (je to všechno dílem lidí, zájmů jednotlivců a zájmových skupin), tak dochází k cílenému účelovému využívání a zneužívání.

No, a aby takové "účelovky" nebyly tak okaté a průhledné, tak se používá a funguje efekt mrkve houpající se na udici před očima osla, který slepě jde za touto mrkví a přitom táhne jako správný osel.

Nebo je to jako ten známý citát: "Rybáři nepomůže jednou jej nakrmit rybami, ale pomůže mu, když dostane sítě a může ryby chytat".

Takže dnešní dárečky se jeví skutečně jako jen nějaká houpající se mrkev ..... a nebo jen nějaká jednorázová večeře před následným dlouhým hladověním.

Souhlasím, že v demokracii lid má právo na ochranu před řízeným tunelováním veřejných rozpočtů, před okrádáním daňových poplatníků, před uvrhnutím do programového snižování životní úrovně, jejich ožebračování, drancování a zotročování. A že žádná nějaká "bonboniéra" to nemůže vyvážit.

:-)

0 0
možnosti
JM

J49i48ř95í 54M51a80c69h

10. 6. 2020 18:15

Měl byste upřesnit, za které lidi mluvíte. Někteří jsou zase spíše rádi, že díky opatřením, která byla přijata, měla u nás pandemie méně tragický průběh, než v jiných státech.

1 0
možnosti
ZD

Kdyby věděl - napíše.

0 0
možnosti
ZD

Podepsán pod každou ptákovinou.

0 0
možnosti
JZ

Vy se ptáte, kdo jsme, že se nám vláda nemusí zodpovídat. No a já se zase ptám - jak přesně by se nám vláda mělo zodpovídat? Dokážete ten mechanismus popsat nebo navrhnout? Pokud vím, tak TOP 09 patří k hlavním odpůrcům přímé demokracie v parlamentu. Takže co jiného navrhujete?

Ale tuším, že ptát se tady je zbytečné, zde se jedná jen o další topařský výpis prázdných líbivých hesel, která někteří rádoby elitní voliči papají i s navijákem.

4 1
možnosti

Škoda,že si autor nemohl vyzkoušet aby ležel v nemocnici s koronavirem a neměli pro něj plicní ventilátor,jako se to stávalo v Itálii.Francii a Španělsku,kde doktoři rozhodovali,koho nechají zemřít a kdo bude ten šťasnější.Využil by svého práva,nechtěl dárek od vlády a šťastně umřel?Tihle ředitelé zeměkoule,co vědí vše nejlíp,tito chytrolíni jenom plácaj a plácaj,a skutek utek.

6 1
možnosti
ZD

Trefné a výstižné. Není co dodat.

1 1
možnosti
ZD

Vystiženo jedním slovem. Tento článek má přesně stejné mantinely jako aktuální repertoár stran demobloku. Nic nového, nic se neděje a oni straší jako otravní pojišťováci.

2 1
možnosti
SR

Někoho musí omezovat vláda, někdo je omezený od přírody...

8 1
možnosti
ZD

To muselo dát práci, navršit opsáním titulků tolik slov a přitom taková ptákovina.

8 2
možnosti
RK

Od časů normalizace jsme ušli velký kus cesty a naučili náš stát, jak se má k nám a k našim právům chovat.

Zdroj: https://chmelik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=752771

Nenaučili...

4 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1716x
Člověk, jemuž život nestačil vzít ideály. Velmi by mě potěšilo, kdyby zde prezentované názory přispěly k obohacení naší společnosti a posunuly nás do lepší budoucnosti.

 

Advokát specializující se na německé právo, e-commerce, ochranu spotřebitele a duševní vlastnictví.

 

Jsem členem TOP 09.