Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

blastula

16. 2. 2009 15:11
Poplatky, poplatky...hloupý systém polopravd v ČR

u nás se vždycky inspirujeme jen tím, kde se co platí, ale kde se co neplatí, případně jak ony státy poskytují za poplatky nesrovnatelně  lepší servis,o tom se mlčí.Navíc se vše nesmyslně přepočítává v kurzu, nikoli v koupěschopnosti a ještě se vypráví bláboly o blahobytu a nízkých cenách.30 CZK za sáhnutí na kliku se nezdá mnoho, ale  s obvyklým důchodem,což bývá tak něco kolem 8tisíc  a nutné opakovat x-krát za měsíc je to sakra hodně. Pro mnohé tolik, že k doktorovi ani v nutném případě nejdou.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

16. 2. 2009 15:05
Já bych v této věci

dal spíše na kauzalitu. Demokracii dává na zadek ten, kdo čekne, že poplatky nezavede a zavede s tím, že pokud by řekl, co bude dělat, nebyl by zvolen.

Pokud by byly poplatky zavedeny v souladu s jejich funkcí (regulační jako regulační a spoluúčast jako spoluúčast) bez lží a manipulací notabene v rozumné míře a v daleko jedndušší formě, asi by tu poplatkové bitevní pole vůbec neexistovalo.

No a když máte tvrdohlavost v hlouposti na jedné straně, nedivte se výsledku. Navíc ta druhá strana jen plní svůj slib. Když laskavá kritika, neměla by vynechat původce.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

16. 2. 2009 15:18
Re: Já bych v této věci

Nota bene, paní ministyně si zdvořile pozvala ředitele pojišťoven a řediteli zvláště té jedné tak nějak zdvořile poradila, jak na to - správní řízení. Mohlo by se stát, že pokud by ono správní řízení ten pravý ředitel nevedl, mohl by i přijít o ředitelskou stoličku. Inu zdvořilost je zdvořilost. Půvabné je to tím více, že ono správní řízení stojí výhradně na formalismu, že občan příslušný obolus nevysypal sám. Na výsledek takového správního řízení jsem zvědav, zejména pokud se dostane k nezávislému správnímu soudu. Dostat zaplaceno a ještě se soudit?!?!

0 0
možnosti
SP

skopek posledni

16. 2. 2009 15:00
Já si to pamatuji

jinak. A sice, že NIKDO! před volbama poplatky v programu neměl, ba někteří i podepisovali smlouvu s voliči. Máte pravdu v tom, že demokracie u nás prohrála. Ale stalo se to mnohem dřív než popisujete. A mimochodem u nás už neplatí ústava.

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1716x
Člověk, jemuž život nestačil vzít ideály. Velmi by mě potěšilo, kdyby zde prezentované názory přispěly k obohacení naší společnosti a posunuly nás do lepší budoucnosti.

 

Advokát specializující se na německé právo, e-commerce, ochranu spotřebitele a duševní vlastnictví.

 

Jsem členem TOP 09.