Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

1. 12. 2010 21:34
zajímavý názor, kromě toho konce

Je to jistě zajímavý názor, ovšem nejsem si jistý zda v době světové krize kdy krachují a omezují se celá odvětví, nadnárodní firmy, letecké společnosti, velké fabriky, omezují se velké výrobní investice, atd atd.. příliš rozhoduje jestli dám vydělat pár korun místnímu řemeslníkovi nebo živnostníkovi. Možná ano, možná ne. Ale to by šlo asi dohledat, jestli ten větší propad v placení daní byl v celkové sumě u  velkých firem nebo naopak u malých živnostníků..

Horší je ten konec  - tedy co můžeme udělat navíc, co může a co hodlá udělat naše vláda, tedy kromě toho škrtání. A co můžeme udělat i my - tedy že si kromě banky A zvolíme banku B a místo operátora X  operátora Y , s podobnou kvalitou služeb a výší cen..

0 0
možnosti
J

jsemj

1. 12. 2010 17:56
souhlasím

Je to napsané velmi srozumitelně a taky moudře. Klikám karmu

0 0
možnosti
G

Gašpo

1. 12. 2010 15:11
Než tu budete niektorí písať bludy

tak si Vás dovolím upozorniť, že je to úplne opačne než autor píše. Banky nebohatnú z toho, že si k nim ukladáte peniaze. Bohatnú z toho, že si u nich půjčujete a že sa ZADLUŽUJETE !!

Pre tých, čo chcú problém pochopiť hlbšie:

http://www.penaznareforma.sk/uvod

0 0
možnosti
K

Kimmy

1. 12. 2010 15:17
Re: Než tu budete niektorí písať bludy

to je pravda jen castecne, loni banky vydelaly temer 40% sveho zisku na poplatcich

0 0
možnosti
K

Kimmy

1. 12. 2010 14:58
Penize hnijici ve slamniku

to je zajimava teorie - sice nechapu, proc se pak ceske domacnosti rekordnim tempem zadluzuji a plati z toho uroky, ale s logikou studentu mam jiz nejakou dobu problemy, s panem Kotrbatym jsem se take ekonomicky neshodla a on je take studentem gymnazia

Ja sama treba mam penize a docela rada bych je nejakemu tomu remeslnikovi dala - nikoli ale remeslnikovi, ktereho clovek musi prosit, ktery se na zadani prace diva prezirave a komentuje to, ze se mu to musi predevsim "vyplatit" nebo dokonce remeslnikovi, ktery se nijak nenamaha odvest kvalitni praci.

Problem "za hodne penez malo muziky" je ale skutecne velmi charakteristicky pro tuto zemi.

0 0
možnosti
G

Gašpo

1. 12. 2010 15:03
Re: Penize hnijici ve slamniku

Ten problém, ktorý popisujete v poslednej vete je práve daný premrštenou úverovou politikou na ktorej bohatnutie bánk stojí.

0 0
možnosti
OP

Bětka

1. 12. 2010 14:57
možná by stačilo

kdybychom byli patrioti a podporovali české řemeslníky a české firmy.Ale pořád v nás přetrvává názor,že co je cizí,je lepší.Přece nenechám vydělat sousedovi stolařovi,raději koupím šunt v möbelixu za stejné prachy. Jablka ze sadu nechci,protože v lidlu mají krásné lesklé,jedno jak druhé. Musíme pomoct sami sobě,ostatní se na nás vykašlou. Takže i ty vánoční dárky zkuste koupit v drogerii u vás na rohu, obuvi na náměstí,kupte tričko z jitexu a povlečení z dadky.

0 0
možnosti
K

Kimmy

1. 12. 2010 14:59
Re: možná by stačilo

to by se cesti remeslnici museli naucit zdvorilosti, ochote a hlavne poctive a kvalitni praci, za kterou prijmou zodpovednost- a ne koukat, kde co urvat a hlavne se moc nenadrit

0 0
možnosti
LS

Jednoho krásného dne ...

1. 12. 2010 14:37
a co získáme urputným zadlužováním a utrácením?

a k čemu je dobrý zaměstnaný úředník, který místo dávek v nezaměstnanosti (anebo platu za produktivní práci) bere "plat" ?

0 0
možnosti
G

Gašpo

1. 12. 2010 14:30
.

8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1716x
Člověk, jemuž život nestačil vzít ideály. Velmi by mě potěšilo, kdyby zde prezentované názory přispěly k obohacení naší společnosti a posunuly nás do lepší budoucnosti.

 

Advokát specializující se na německé právo, e-commerce, ochranu spotřebitele a duševní vlastnictví.

 

Jsem členem TOP 09.