Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na nemecko-nizozemske hranici mezi Enschede a Ahausem je "farmarsky supermarket" Ter Huurne. Jezdim tam casto, maji nejruznejsi syry, od Old Amsterdamu, pres Goudu ruznych vyzralosti a prichuti, po originalni Eidam (ten je ale lepsi vzit v Aldi v NL, koule 1,7kg vyjde na necelych 16€). Old Amsterdam se da nekdy poridit i v CR v Globusu, nekdy v JIPu, Goudu jong v nemeckem baleni maji v Kauflandu. Posledni experiment s ceskym uzenym radobyeidamem jsem udelal na francouzskych bramborach, opakovat takovou posetilost jiz nehodlam. Tvrdy syr se ma rozpoustet na jazyku jako cokolada, ne ze z te hmoty vznikne neco jako lavova krusta.

0 0
možnosti
MT

Lahodný sýr od pultu v jednotě asi není myšlen doslovně, to bude nějaká komplikovaná metafora?

1 0
možnosti
JS

To jako nějaký eidam jo?

0 0
možnosti
MK

V Kaufu mne vždy nakraji podle přání cokoliv a nemusím na Šumavu.

3 0
možnosti
AP

A co teprve když budu chtít 101 gramů sýra. To pak z toho druhého vyhodím 99 %

2 0
možnosti
MT

Jediné racionální řešení, doporučuje Sheldon Cooper

0 0
možnosti
JK

Sýr, nebo maso v igelitu ? Brrrrr !

4 0
možnosti
RP

Jestli chcete krájený sýr, tak musíte do supermarketu nebo prodejny, kde mají oddělení s osobní obsluhou. Ze supermarketů to je u nás v Kauflandu nebo Albertu.

A nižší cena v malých prodejnách než v supermarketu je opravdu úlet. Známý takovou malou prodejnu provozoval a třeba v Makru, které prodává zboží na živnosťák takovým prodejcům nakupoval často dráž, protože musel kupovat v malém, než měl stejné zboží třeba blízký Kaufland. K ceně zboží pak takový provozovatel obchůdku ještě musí přirazit aspoň 30 - 60 %, aby se z toho aspoň uživil...

1 0
možnosti
ZZ

Nakupovat v Makru je zoufalost.

I vietnamští obchodníci, kteří provozují různé večerky vědí, že to je ta poslední možnost jak si opatřit zboží k prodeji.

0 0
možnosti
DV

D43a40v26i41d 85V87l46k

31. 8. 2023 17:27

Bože bože. Vy jako advokát na německé právo takže vyděláte 200 litrů měsíčně si nemůžete koupit opravdu kvalitní sýr někde ve farmářském obchodě? Kde Vám ho samozřejmě nakrájejí čerstvý? Mě už tady ty kecy a stesky na kvalitu potravin štvou. Naprostá většina tohoto národa jsou lakomci, co je jim absolutně ukradené kolik chemie a dochucovadel je v průmyslově vyráběných potravinách. Radši pojedou na týden All exclusiv do Egypta, než aby kvalitněji celý rok jedli a pak si pořád stěžují, jak to není ono. Ono to není ono proto, že všechny svoje peníze nosíte německým šmejdům do supermarketů, kteří nakoupí v Polsku to nejlevnější co by ani Poláci sami nejedli. A zato ,že mizí malé obchody si můžete sami, protože tam nenakupujete, protože odvezete peníze zase šmejdům do supermarketu. Takže až zase budete mít nostalgickou, postavte se před zrcadlo a ukažte na toho, kdo může za to, že potraviny stojí za houby a malé obchody mizí. Ano jste to i Vy.

3 5
možnosti
RP

V socialistickém eidamu moc té chemie nebylo, protože ji tehdy ještě neznali.

2 0
možnosti
VF

Pokud jste si pošmákl na eidamu z Madety kterému se říká sýr jaksi omylem tak to máte o tom jak má chutnat opravdový eidam hodně vzdálené představy.

5 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1716x
Člověk, jemuž život nestačil vzít ideály. Velmi by mě potěšilo, kdyby zde prezentované názory přispěly k obohacení naší společnosti a posunuly nás do lepší budoucnosti.

 

Advokát specializující se na německé právo, e-commerce, ochranu spotřebitele a duševní vlastnictví.

 

Jsem členem TOP 09.