Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Totedyne

9. 9. 2009 11:24
...

"Habsburský císař a český král Josef II. se cítil být prvním služebníkem státu."

Ano asi za 300 let panování Habsburků se jeden služebník státu skutečně našel. Jedna z vyjímek, která nepreferovala svůj nákladný život, proti prospěchu občanů.

0 0
možnosti
H

hk136

9. 9. 2009 15:16
Re: ...

"Habsburský císař a český král Josef II..." Habsburský císař je nesmysl, žádná "Habsburgie" nikdy neexistovala... Byl císařem Svaté říše římské... A před českým králem by se měl zmínit ještě král uherský, to byl titul důležitější.

Habsburgové panovali celkem více než 700 let a našlo se mezi nimi dost asketiků, kteří se o blaho poddaných snažili... Čímž nechci říct, že se ti poddaní díky tomu měli lépe než já teď...

0 0
možnosti

studánka

9. 9. 2009 11:21
Jedna maličkost

Není pravdou, že k tomu legitimujeme naše poslance tím, že přijdeme k volbám. Mohlo by tomu tak být, ovšem jen v případě přísně většinových voleb, kdy by o takové legitimizaci rozhodla demokratická většina občanů (nejméně 50%+1 hlas). Současný volební systém a ústava to však nedovoluje, generuje vždy vládu menšiny občanů. Žádná politická strana nikdy nezískala výše zmíněnou demokratickou většinu, ba ani ne jejich koalice. V současném volebním systému tuto většinu ani nikdy nezíská. Tím, že přijdeme k volbám, jen oddalujeme řešení, které by mohlo nastolit v našem státě skutečnou demokracii- vládu většinové vůle občanů.

0 0
možnosti
RK

Radek0075

9. 9. 2009 11:24
Re: Jedna maličkost

Tak to jsem nějak nepochopil8-o

0 0
možnosti
JJ

jita

9. 9. 2009 10:56
jazyk

No s povinným jazykem ve škole budu polemizovat. Zatímco dříve byla povinná ruština, dnes je to povětšinou angličtina. Neteř neměla na výběr - prostě jim ve třetí třídě nasadili angličtinu a hotovo. To není o svobodě volby. Pokud se chce učit jiný jazyk, musí sama nebo si zaplatit kurz.

0 0
možnosti
RK

Radek0075

9. 9. 2009 11:06
Re: jazyk

Angličtina je to proto, že u nás po ní převládá poptávka. Což se o ruštině nikdy říct nedalo. Je to ale na domluvě. Pokud se spojí rodiče ze třídy kde je neteř a budou požadovat že pro své děti chtějí mongolštinu a poblíž bude nějaká lektorka tohoto krásného jazyka, určitě to nějak zařídit půjde:-)

0 0
možnosti
RK

Radek0075

9. 9. 2009 10:33
Kdyby si něco takového napsal

za služebníka císaře pána, tak bys seděl až bys zčernal. A k ústavě. Asi sis jí spletl s Biblí. Přirozeně že jí můžou poslanci a senátoři měnit kdykoliv se jim zlíbí. Je to totiž jen zákon. Jediné na co nesmějí šáhnout je Listina základních práv a svobod. Poslanci možná porušili ústavu. Dojímá mě kolik lidí si to tak bere. Jako kdyby kvůli tomu byl dražší chleba, přestaly jezdit vlaky a Čína nám vyhlásila válku. Přitom jde o úplný prd kterého si navíc téměř nikdo nevšiml. A najednou slyšim o útoku na demokracii, o tom co přijde příště. Takovejch útoků už tady bylo. Krize v ČT, nezvolení prezidenta v prvním kole, házení vajec po Paroubkovi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1716x
Člověk, jemuž život nestačil vzít ideály. Velmi by mě potěšilo, kdyby zde prezentované názory přispěly k obohacení naší společnosti a posunuly nás do lepší budoucnosti.

 

Advokát specializující se na německé právo, e-commerce, ochranu spotřebitele a duševní vlastnictví.

 

Jsem členem TOP 09.