Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

sfs

30. 1. 2010 17:17
Ale to má pan Sobotka pravdu!

Kdyby měl učitel slušný plat, zůstal by učitelem i člověk, který se dovede uživit jinde lépe. Takové lidi ale naše Strana nepotřebuje! Potřebujeme voličskou základnu - a nikdo jiný, než analfabet nebo debil nás přece volit nebude. A tak, jak klesá úroveň školství, stoupají naše preference. Kdybych do toho mohl mluvit, nebral bych učitelům 4%, ale alespoň 44%. To bychom měli za 20 let voličů! Důchodci díky naší zdravotnické a důchodové reformě už budou pod drnem, poslední inteligenti emigrují a my budeme mít konečně ústavní většinu ve sněmovně.:-)

0 0
možnosti
BR

Stobka

30. 1. 2010 20:33
Re: Ale to má pan Sobotka pravdu!

R^

0 0
možnosti
PP

ippokorny

30. 1. 2010 11:11
Mohl jste zběhnout do politiky,

a postavit si dům z nezdaněných poslaneckých náhrad jako Sobotka, ale vypadáte jako slušný člověk, tak si nestěžujte.

Včera v televizi mluvili o lince důvěry pro učitele, co třeba s problémovým žákem, který fyzicka napadá své okolí včetně učitele. v USA a jinde to řeší jednoduše, ochrankou. Podle televizního seriálu "Ordinacev růžové zahradě" má u nás ochranku každá malá nemocnice, ha, ha, u nás byla nemocnice přes noc útočištěm bezdomovců. Kdy bude ochranka konečně i na školách? P.P.

0 0
možnosti
M

makop

29. 1. 2010 18:02
18 500 po 6 letech praxe!

Plat 18 560 Kč hrubého dostane učitel až po šesti letech praxe. Nástupní plat se pohybuje kolem 15 500 hrubého. Tak jen pro upřesnění:-)

0 0
možnosti
BR

Stobka

29. 1. 2010 11:06
Co tu pořád plácáte o pajdácích

Prý že na pedagogické fakulty které lezou jen ti, co nemají na jinou výšku. Jen část jich studuje na první stupeň ZŠ. Učitelé pro druhý stupeň dělají zkoušky z odborných předmětů stejné, jako odborníci, učitelé středních škol studují na filosofických a přírodovědeckých fakultách dva obory.Co znám právníky, nikdy se neučili přes rok, na zkoušky jim stačil týden, bylo to jen biflení a po zkoušce to vyhodili z hlavy. Takový budoucí učitel matematiky a fyziky pořád musel odevzdávat výpočty, laboratorní protokoly po celý rok. Pro celou Moravu vystuduje každoročně jen 5 učitelů obor fyzika. Dokonce už i angličtinářek vychází víc, než fyzikářů.Kdo tu fyziku bude učit, když tito mladí nebudou chtít za ten plat zůstat ve školství?

0 0
možnosti
O

olda02

29. 1. 2010 11:50
Re: Co tu pořád plácáte o pajdácích

Samozřejmě máte pravdu. Já jsem si tu všiml, že o učitele se tu otírají různě zakomplexovaní jedinci, kteří o dané problematice nemají ani páru. Toto je můj postřeh.

0 0
možnosti
L

Luborka

25. 1. 2010 21:23
Funkce

No, jednou mi jedna z mých  dcer, tenkrát ještě studentka střední průmyslovky řekla, že být matkou je funkce. Od té doby pátrám po tom, v jaké organizaci, že bych požádala o zvýšení platu. Čím se liší "funkce" matky od profese učitele? O jednom rozdílu bych věděla, matkou může být kterákoliv žena a získává nikým neplacenou funkci. Učitelem může být také chlap. Ten studiem získá placenou profesi.Oba, jak matka tak učitel zdrhají od svých pozic za vyššími příjmy ( a matky mají fakticky co dohánět, proto  je asi tolik učitelek ...) . K čemu muži (ne jenom) studují  za pedagogy, když pak praxi nevykonávají?  Nenaučili se počítat? Jak  k tomu příjde taková pracující matka, z  daní které se na takové studium přispívá? Uniká mi důvod emočního rozpoložení Vaší duše mladý muži. Kdopak učil dnešní politiky, že se chovají k ohodnocení peadgogů tak macešsky? Žeby za to mohla ta neplacená funkce?

0 0
možnosti
VT

marvinka

27. 1. 2010 23:54
Re: Funkce

Asi bych nechtěla mít x hodin denně pod nosem kupu pubertálních dětí a za všechny nést odpovědnost, všechny umět usměrnit přirozenou autoritou (;-D) a platově nic moc ohodnoceno. Ale na mateřství se moc těším. Plat sice taky nic moc, ale po citové stránce být matkou asi k nezaplacení.R^

0 0
možnosti
LR

Ifipuld

25. 1. 2010 14:05
Jasná karma!

Sobotkův výrok je nesmysl, čeští učitelé patří k nejhůř placeným v Evropě. Každý stát, který spravují  skutečně otevřené hlavy, si umí dobře spočítat hodnotu úrovně vzdělání a kvalifikace svých občanů a podle toho taky svoje učitele platí - viz třeba Německo a další západní státy Evropské unie.O dobře placená místa učitelů je pochopitelně zájem a převis nabídky, takže tam učí ten, kdo to umí lépe, a ne ten, komu už jiná volba nezbývá.  

Práce učitelů je tam potom podle toho také vidět na kulturnosti, kvalifikaci a kultivovanosti národa. V Německu se tudíž nosí slušnost a profesionalita, u nás vypočítavost a hulvátství (že, vy naši "reprezentanti" národa napříč stranami, kteří jste platy učitelů "vyřešili").  Je jenom dobře, že hodně našich mladých studuje v zahraničí, protože ti, co se vrátí, si s sebou přivezou lepší kulturu a snahu prosadit lepší systém řízení, než u nás zatím máme...EU

0 0
možnosti
KD

divilek

25. 1. 2010 9:58
A chtěli byste 3 měsíce prázdniny za jeho plat?

Pro ty, kteří závidí učitelům prázdniny, běžte učit také, ale uvědomte si, že to bude také za jejich plat:-). Ale kdo chce zbohatnout trochu více, jde ze školství někam jinam. Ale to se samozřejmě dá říci o kterémkoliv jiném povolání, kde mají lidé málo peněz a vědí, že jinde si mohou vydělat více.

0 0
možnosti
MJ

chudacek.blbecek

28. 1. 2010 14:50
Re: A chtěli byste 3 měsíce prázdniny za jeho plat?

Nehledě na to, že spousta učitelů má nějaké další zaměstnání i přes ty prázdniny, po jazykovkách, táborech nebo úplně mimo obor.

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

25. 1. 2010 9:02
Soudruzi čest, já jsem dělník, kdo je víc ?

Nástupní plat učitele ve Francii  je 1500 eur, je

to prý průměrný plat ve Francii.Před důchodem plat učitele činí

3000 eur.Učitel má definitivu, je státním zaměstancem, nemůže přijít o

práci

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

25. 1. 2010 9:03
Re: Soudruzi čest, já jsem dělník, kdo je víc ?

.Důchod se vypočitává z 6 posledních platů, činí tedy 3000 eur.Ještě něco lopaty? Nejsem učitel ,já ani nikdo z mých blízkých, ale už dál neminím příhlížet genocidě inteligence.Rom, kterého jsem zaměstnával , si u mne vydělal daleko více než vydělá učitel. Pracoval jako jako kopáč......ještě něco lopaty ?Rv

0 0
možnosti
M

Míra2

25. 1. 2010 8:58
Mně nepřijde nástup za 18 špatný.

Pajda je, jak obecně známo, největší flákačka, úroveň mnohých studentů i zkoušek je tristní. Ještě že většinou odcházejí mimo školství, prodávají kosmetiku, reklamu, pojistky,... a nekazí ještě dál úroveň školství. Víte pane Chlupe, za kolik dělají třeba advokátní koncipienti, kolik hodin denně/týdně a jak složitou práci??? Proberte se!

0 0
možnosti
KD

divilek

25. 1. 2010 9:39
Re: Mně nepřijde nástup za 18 špatný.

Ano, jsou i těžší školy, ale - je to stejné jako všude jinde - jsou dobří a špatní učitelé, tak jako jsou špatní a dobří policajti, lékaři, dělníci. A i kosmetika může ublížit a nebo špatná pojistka pořádně zkomplikovat život - tedy i kvalitní kosmetička nebo pojišťovací poradce jsou třeba :-). Na advokátní koncipienty je jednoduchá odpověď - zeptejte se lidí, kdo si troufne dělat někde v závětří kanceláře a znalého advokáta koncipienta a kdo si troufne učit a zárověň krotit (a když se někomu něco stane třeba při přecházení ulice nebo na výletě nebo ve třídě i za ni ručit pod hrozbou možnosti odchodu do vězení) smečku rozjívenců, tak 99 lidí ze 100 Vám řekne, že si před tu třídu ani nestoupne, natož aby jí něco dokázali naučit. A o škole to není - může být někdo "pan učitel" bez škol a někdo nebude učitel (ale třeba taky doktor, policajt, inženýr) ani s deseti tituly v kapse.

0 0
možnosti
JV

zab2

25. 1. 2010 8:52
diskuze

Kdyby se tu psalo o instalatérech, silnoproudařích nebo o pilotech, nikdo by ani necekl. V případě kantorů ví každý Véna naprosto přesně, co ta práce obnáší, co kantor dělá a nedělá, jakou má pracovní dobu, volno a hlavně - že má peněz až moc. Většinou to píšou bezdětní poststudenti nebo upracovaní zamindrákovaní manuálové, případně lidi, kteří nejsou schopni zvládnout své vlastní dvě děti během 2-3 hodin, co je denně vidí když to dobře jde, natož aby někdy zvládli 25 puberťáků 6- 8 hodin denně a ještě je nedejbože zkusili něco naučit. Přesto jsou i výchovu svých dětí schopni suverénně přehrát na učitele.

0 0
možnosti
KD

divilek

25. 1. 2010 9:49
Re: diskuze

Problém je v tom, že v Česku mají relativně všichni normální poctivě pracující poddimenzované platy (snad až na pár vzácných vyjímek) s ohledem na pracující ve vyspělých zemích. Na druhou stranu jsme ještě pořád placeni královsky proti mnohým ještě více než Česko zaostalým zemím. Vše je relativní, ale je jasné, že s politiky, kteří umějí stát jen dojit do vlastní kapsy nebo zadlužovat, jsou běžní státní zaměstnanci (tedy ne ti na lukrativních místech) odsouzeni brát co je, nebo si jít vydělat do soukromé sféry (a díky našim politkům možná brzy nezbude než jít si vydělat do vyspělejší země, až nastane platební neschopnost českého státu). Že se to podepíše na kvalitě zaměstnanců, kteří vydrží službu u státu i za horší mzdy, je samozřejmé.

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1757x
student, zaměstnanec, partner, sportovec, bonviván, kavárenský povaleč, evropan, snad soudný člověk, životní motto: "respekt všem.... "

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy