Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

lsisec

25. 2. 2010 13:22
Stávka je jediný zákonný protředek

určený k tomu, aby buržousti začali poslouchat tomu, co říkají lid pracující . . .

a vemte si Francii, Německo a jiné státy, tam se s tím nemažou vůbec

jinak by se lidi nedovolali ničeho

s pozdravem "Zdař Bůh"

0 0
možnosti
B

Bobrufka

24. 2. 2010 9:00
Karma

sdílím stejný názor R^

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

24. 2. 2010 8:50
Včera jsem poslouchal

ty odborářské představitele, když vysvětlovali proč budou stávkovat a bylo mi z nich zle. Ti kašpaři si myslí, že můžou v tomto případě diktovat poslancům co a kdy mají projednávat a hlavně jak to mají schválit, aby jim to vyhovovalo. Kde to jsme, propána?

Od kdy mohou odboráři diktovat parlamentu jaké zákony se mají přijímat?

0 0
možnosti

lsisec

25. 2. 2010 13:18
Re: Včera jsem poslouchal

to je jednoduché - protože parlament je sbírka nekompetentních  blbů. pokud by pracující měli čekat na to až něco udělá parlament (krom toho že si pro sebe schválí další a další benefity)

tak to se nedočkají nikdy . . .

 

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

24. 2. 2010 8:23
zkráceně:

železničáři budou stávkovat kvůli zdanění benefitů, které ale platí pro všechny zaměstnance. Zřejmě oni jsou nějací úplně zvláštní zaměstnanci.

Další úpornou snahu vynakládají odboráři na zabránění privatizace a vstup konkurence na trh. O tom tahle stávka není, ale...pročpak to dělají, ti úplně zvláštní zaměstnanci....

0 0
možnosti
JK

MiroTR

24. 2. 2010 8:49
Re: zkráceně:

Přesně tak.  Odbory by měly hájit ZÁKONNÁ  práva zaměstnanců, tedy to, co zaměstnavatel může ovlivnit.  Tohle není stávka, spíš jakési vydírání.

0 0
možnosti

jarinka

24. 2. 2010 8:17
Body pro autora !!!!!!!!!!!

Železničáři mohou být rádi, že vůbec nějaké benefity mají, a ne stávkovat proti jejich zdanění. Jezdit téměř zadarmo s rodinou po Evropě, proboha, to je tak obrovská výhoda, kvůli které mají přemýšlet, jak dělat svoji práci co nejefektivněji, aby se jízdné lidem ještě dále nezvyšovalo. A ne stávkovat!!! Správně, co mají říkat v soukromém sektoru? Když se vrátím do státního, proč nestávkují třeba pošťáci, že nemají poštovné zdarma?

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

24. 2. 2010 8:54
Re: Body pro autora !!!!!!!!!!!

Jak to, že tato permanentně ztrátová firma, může dávat svým zaměstnancům takové benefity, když si na to nevydělá?

0 0
možnosti
ZK

SID09

24. 2. 2010 6:29
Fakt nevím

Proč by zaměstnanci neměli mít svoje náhrady zdaňované ? Každý příjem, co dostanu je zdaňovaný. U ČD je finta v tom, že tento státem dotovaný podnik je každoročně ztrátový a případnou daň za zaměstnance nemůže odvést.

Nechci doplácet na neefektivní způsob řízení a benefitů ČD - od nejvyšších manažerů, až po posledního dělníka. Státní zaměstnanci mají nastavený takový systém benefitů, o kterém se normálnímu privátnímu sektoru může jenom zdát. Jsem jednoznačně pro zdanění. Nebudou li odboráři toto akceptovat, jsem pro jejich  jejich zrušení - a nejen u ČD, ale i policie, armády, pracovníků ministerstev........ !!!!  Pokud mi nepříjdou zaměstnanci do práce z důvodu stávky ČD, utrpím škodu. !!

0 0
možnosti
ŠF

stev

23. 2. 2010 23:42
Myslím, že stávkujícím rozumím. Držím jim palce.

Benefity jsou především kompenzací špatných pracovních podmínek. Například já bych určitě nevstával ráno ve tři, abych mohl vyjet z tamvají z vozovny ve 4 hodiny. Pak to v 8 zatáhnout do vozovny, a ve 14 hodin znovu do 18. Za to mi tedy žádná režijka nestojí. Celý den v prčicích. Ta práce je prostě nezaplacená, za směšný hodinový příplatek za nepravidelnou pracovní dobu si nekoupíte ani rohlík. A zejména v období, kdy není nezaměstnanost, ji nechce nikdo dělat.

Co je však podstatné, útok na benefity má jen odvrátit pozornost od politické korupce a zlodějny. Má navodit falešnou atmosféru, že nepřátelé, kteří vyprazdňují státní kasu, nejsou naši miliardoví politici, nýbrž ti, kdož berou benefity.

0 0
možnosti
D

duarte

23. 2. 2010 23:47
Re: Myslím, že stávkujícím rozumím. Držím jim palce.

OK, dekuji za Vas nazor, ale co spinava nadrazi, odporne vlaky, prastare autobusy a to vse mam ja, jako uzivatel sluzeb trpet? Az Vas holic bude strihat tupyma nuzkama, tak taky budete protestovat a predpokladam, ze mu (ji) reknete, ze nic nedostane, neb sluzby nebyly na urovni.

0 0
možnosti
V

veit

23. 2. 2010 23:27
Proč by_

Netuším, proč by právě zaměstnanci měli snášet, že se jim všechno zhoršuje? Kdo to zavinil? Možná by pan cChlup měl zůstat u kavárenského povalování.;-)

0 0
možnosti
D

duarte

23. 2. 2010 23:31
Re: Proč by_

dekuji za prispevek.

1. zhorsuje se vse, diky nasemu pocitu, ze luxus a pohodli je soucasti nasich prav

2. pokud nechce nekdo byt zamestnanec, necht se stane zamestnavatelem a mnohe pochopi

0 0
možnosti
K

kaktusak

23. 2. 2010 22:54
Škoda že to nevěděli ti z polské Solidarity,

kteří v 80.letech přivedli stávkováním svou zemi ke krachu. A OFčáci, kteří byli připraveni k témuž. Čeští pracující se chovají maximálně zodpovědně.

0 0
možnosti
D

duarte

23. 2. 2010 23:02
Re: Škoda že to nevěděli ti z polské Solidarity,

dekuji za prispevek, ale neni to trochu demagogie? Solidarita i generalni stavka z prosince 1989 resili zcela jine problemy, rozhodne ne desetikorunove zvyseni dani za rezijni jizdenky. Jednalo se o vicemene politicke hnuti a demonstraci narodni jednoty. V polsku mohlo byt ze zakona odborve hnuti nezavisle, proto ziskala Solidarita takovy vyznam. A co se tyka prosince 89 v CR a generalni stavky, zde slo opravdu o vyraz jednoty naroda s politickymi zmenami.

0 0
možnosti
D

duarte

23. 2. 2010 22:37
nelibi se mi to

proste dupy dupy dup, dejte mi to, jinak vam to tady rozbijeme. Takto preci nejde resit ekonomicke otazky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1757x
student, zaměstnanec, partner, sportovec, bonviván, kavárenský povaleč, evropan, snad soudný člověk, životní motto: "respekt všem.... "

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy