Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Kolumbo

17. 1. 2010 18:16
Jenom k

závěru vašeho článku - přesně k tomuhle vede státní sociální systém - člověk, kterého živíte si může dovolit přát vám to nejhorší, těšit se na vaše neštěstí a vy s tím nic nenaděláte! Budete ho živit dál! Takový systém  pomáhá hlavně těm, co na všechno a všechny kromě sebe zvysoka kašlou! Pokud by byli závislí na svých blízkých, svých dětech a rodinách, skončili by s podobným chováním jako bezdomovci... Ale díky humánnímu státu si mohou dovolit všechny poslat do pr..le! A proč ne, když vděční musí být jen hodnému státu?

0 0
možnosti
S

Satyriana

17. 1. 2010 10:00
Člověče rozumná,

Vás by na Outsidermediích naprosto uštvali (čl. o 13. důchodech) Já tam radši neřekla ani slovo nahlas...

0 0
možnosti
S

Satyriana

17. 1. 2010 10:12
Re: Člověče rozumná,

Přesněji řečeno O svéprávnosti... Už se tam v příčinách začala rozebírat i dělostřelecká palba na svatou Annu...

0 0
možnosti
JV

Jaromír Josef Vít

17. 1. 2010 2:18
To je možná pravda,

ale jak jsem psal níže, dalších 20 let nám tu demokratůra plundrovala rozdíl mezi důchodem a náklady za bydlení. Důchody vzrostly sedmkrát, náklady na bydlení patnáctkrát (nájem + inkaso + elektřina + telefon), prostě základní výdaje v obecní garsonce na sídlilšti pro samotného invalidu. Dále pak demokratůra zlikvidovala tisíce pracovních míst pro postižené na telefonních ústřednách atp., kde se v roce 89 dalo k důchodu vydělat 1300 až 1750 Kčs čistého. Dnes vás vezmou v lepším přpadě v neziskovce na plný úvazek za 8 hrubého, nebo spíše na částečný za 3500 čistého.By mě zajímalo, jestli si toto vůbec lidi uvědomují a proč se o tom veřejně nepíše červeným písmem.

0 0
možnosti
KE

Pan Navratil

17. 1. 2010 2:23
Re: To je možná pravda,

a) autor zcela jasně hovoří o starobních, nikoliv invalidních důchodcích. Invalidní důchod je v současnosti cca dvanáct tisíc.

b) místa na ústřednách nelikviduje demokracie, ale technický pokrok. Míst kočích také v poslední době moc není.

c) vůbec se nedivím, že za komunistů byly nízké nájmy, nám taky komunisti ukradli barák. To se to pak pronajímá levně jak po másle.

d) psát o tom můžete, třeba fialově. Nebo vám snad někdo brání?

0 0
možnosti
KE

Pan Navratil

17. 1. 2010 1:54
Mno,

přesně jak autor říká: Píchnutí do vosího hnízda. Diskuse plná všelijakých pofiderních myšlenek a výkřiků, slova "spravedlnost, právo, nárok." Přátelé, ohledně důchodů žádná spravedlnost neexistuje. Věk dožití se po revoluci prodlužuje, věk odchodu do důchodu jenom mírně. Smiřte se s tím, že důchodci mohou dostat pouze tolik, kolik na ně můžou ekonomicky aktivní odvést. Důchodce v Německu nebere větší důchod proto, že u nás byly tunely a zlodějny, ale proto, že u nás čtyřicet let systematicky zemi plundrovali komouši.

0 0
možnosti
S

Satyriana

17. 1. 2010 10:01
Re: Mno,

tohle číst je úleva...

0 0
možnosti
A

AGNESSSSS

16. 1. 2010 16:04
realita

On to tam nahoře nikdo přímo neřekne, ba ještě dlouho přímo neřekne, ale chystejme se - je tu prostě tendence důchod jako takový zrušit úplně - aneb starej se rodino sama - jednou hezky dědečka a babičku k sobě domů. Idea by to byla jistě fajn - a že to tak bývalo - jistěže, na vsi vejměnek, živnost a vůbec živobytí doma, ve městě totéž a navíc plno lidí z rodiny i služebnictva doma, aby  prostě chod domácnosti i s dědečkem a babičkou fungoval a všichni se uživili. Jenže páni nahoře jaksi zapomněli, že doba už je někde jinde. Práce se většinou vykonává mimo domov osm a hodin více, platí se hypoška, nájem...pojištění, haha - sociální...prý na důchod...ale čí? Ani ne náš, ani ne na budoucích babiček a dědečků...jojo, jednou se budeme mít hooodně zle. My i naši rodiče a budeme rádi, že nechcípnem hlady a nepřijdeme o střechu nad hlavou. Myslím, že dnešní důchodci si žijou ještě krásně...nezávidím jim, ale poslouchat, jak jsou diskriminovaní a tak podobně mě fakt nebaví.

0 0
možnosti
SK

smycka

15. 1. 2010 17:24
Kam dali miliardy?

Též by se měl volič dozvědět kam přišly miliardy z důchodového pojištění,které si Topolánkova vláda vypůjčila na věčné časy?

0 0
možnosti
SK

smycka

15. 1. 2010 17:22
Další politický chytrák?

Pane Černohorský,je mě líto těch,kteří pod Vámi pracují.Vaše názory a zkušenosti jsou do nebe volající.Nevíte jak se žilo za komárů a co si mohl člověk našetřit.Vaši rodiče zřejmě byli také partajníci ,kteří se podíleli na devastaci naší země.Ti všichni kteří si dělali diplomy za komunistů,jim nemůžou přijít na jméno,ale že VŠ měli zdarma to každému zamlčí,jinak by to byla špatná konfrontace.Nás kteří jsme jen kvůli svému jménu byli vyřazeni z jakékoliv možnosti jít na VŠ potkalo více ran a jsme s tím smířeni.Vám se v hlavě motá lejno s mozkem,když můžete takový stupidní článek vytvořit.A dnešní modří,mezi které jste zapadl se chovají hůře jako komáři.Také v partaji kritizujete rozkrádání státních peněz?Vaši fotku bych si rád dal na cukr,aby mě na něj děcka nechodili.Ptejte se starších a bezpartajních.možná pochopíte.:-/

0 0
možnosti

DanC

16. 1. 2010 11:43
Re: Další politický chytrák?

Chudáku, žít s tím, co jste napovídal, asi bych se nad sebou musel rozbrečet.

Jakým právem urážíte mé rodiče? Vy jste nemohl na vysokou školu? Myslím, že jste na ni se svou inteligencí prostě neměl.

Můj děda byl ředitel biblické společnosti a evangelický farář. V padesátých letech ho zabili komunisti. Moje proto teta nesměla ani na střední školu, takže musela nejdřív dělat zednici a teprve po roce jít na průmyslovku. Můj táta o jedenáct let mladší už na vysokou mohl. Ale až v době, kdy měl malé děti. Jenom idiot si může myslet, že by byli schopni tento režim jakkoliv podporovat.

Smiřujte se s čím chcete, já se s ničím nesmiřuju nikdy! Nehodlám dopustit, aby mé děti žily ve srabu, který vy humanisti a plačky kolem sebe šíříte. Proto bojuju. Proto dávám lidem práci. A nikdy se nelituju.

0 0
možnosti
PV

Pavel57

15. 1. 2010 12:05
názor :-)

a) považuji průběžný systém financování alespoň pro základní část starobního důchodu za lepší než spoření a následné čerpání.  Ale k tomu je nutné říci b), aby to fungovalo, tak mohu přerozdělovat jen to, co vyberu - zjednodušeně, musím dodržet poměr osob výdělečně činných a osob pobírajících důchod. Jestliže se prodlužuje průměrný věk, musí se úměrně tomu prodlužovat i věk pro odchod do důchodu. A jak to vymyslet? Navrhuji c) vytvořit vhodný legislativní rámec pro POZVOLNÝ a nikoli okamžitý odchod do důchodu. Nikoli to, že včera jsem v plné síle pracoval 8 hodin denně a zítra jsem děděk v důchodu, ale povolit třeba kombinaci 1/2 úvazku + 1/2 důchodu na dobu několika let, místo okamžitého odchodu.

0 0
možnosti
ML

m. l.

15. 1. 2010 12:19
Re: názor :-)

Nojo, to zní pěkně, ale se zaměstnáváním na půl úvazku je docela problém. Aspoň pokud potřebujtee "celého" člověka. Dva lidi na půl úvazku udělají méně práce a stojí více než jeden člověk na celý úvazek.

To žádný zaměstnavatel dělat nebude a pokud mu to nařídíte, vyhne se tomu - třeba tak, že budoucího "půldůchodce" propustí rok před důchodem pro zrušení pracovní pozice, pozici přejměnuje a přijme nového. A budeme tam kde jsme pokaždé, když se zákonodárci rozhodnou někoho chránit - v důsledku jej poškodí.

0 0
možnosti
JD

maudite

13. 1. 2010 16:44
Do duchodu

asi nikdy nepujdu a mam do nej jeste daleko. Ale tento clanek je naprosta hovadina a zpusob, jakym autor clanku premysli je neobvykle drzy.

V devadesatych letech nechal jeden velky a poradny lump zlodej a darebak prevest penize ze statniho rozpoctu , ktere byly urceny na duchody a byly vysledkem uspor diky pocetnym rocnikum v produktivnim veku na zalepeni der ve statnim rozpoctu. Ted ty penize chybi.

Kdyby existovala oddelena duchodova pokladna nezavisla na statnim rozpoctu, mohly ty penize vydelavat a ze zisku se mohlo na duchody prilepsovat

Takze chyba neni v lidech, kteri zestarnou a sostanou se do neproduktivniho veku.Chyba je ve statu, ktery lidem prostredky drze ukradne a pak s nimi zlovolne naklada.

Diskuse ohledne oddeleni duchodove pokladny od statniho rozpoctu se vedou jiz skoro dvacet let a bezvysledne. Proc? Asi  nekomu velmi vyhovuje soucasna situace. A vzhledem ke stavu ceskeho financnictvi je fatalni blbost si na  duchody v cr setrit. Jestli setrit, tak nekde venku.

0 0
možnosti

Jetta

13. 1. 2010 17:37
Re: Do duchodu

Zlatá slova !

0 0
možnosti
C

Calinda

13. 1. 2010 12:45
Proboha, co

Vás tak pálí důchody? Lidé pobírající důchod celý život PRACOVALI, proto mají právo na důstojné stáří většinou plné nejrůznějších zdravotních komplikací, jenomže to si někteří mladí prostě neuvědomují. Moje babička pracovala, mezitím vychovala tři děti a nyní má důchod necelých 8.000,- Kč, za bydlení dá 3.000,- Kč, za léky podobnou částku a co jí zbyde? A z toho byste jí ještě chtěl něco vzít? Všem jsou důchodci pro smích, když o půl sedmé ráno stojí před Penny a čekají na máslo v akci, ale divíte se? Češtím důchodcům nic jiného nezbyde, než šetřit, kde se dá. Raději pište o open card apod. věcech a důchodce nechte na pokoji.

0 0
možnosti
PK

ketr

13. 1. 2010 14:34
Re: Proboha, co

KAŽDÝ člověk celý život pracuje. Nejenom tvoje babička.

0 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1953x
Bývalý programátor, co mu ve dvaceti říkali: "Počkej, až ti bude pětatřicet", a který se teď snaží přežít se svou firmou Inteline s.r.o. a říká mladším programátorům: "Počkej, až ti bude pětatřicet".
Šílený rodič dvou dětí v počátečním stádiu telecího věku, kteří odmítají chápat i to co chápou.
Čím dál starší a čím dál línější manžel čím dál krásnější a čím dál mladší manželky.
Ukecaný Beaťák, ortodoxní pravičák, lenoch, nekuřák, bojující alkoholik, nenapravitelný optimista milující spaní pod širákem, zimu a televizi v popelnici.