Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IJ

bojovnik2

23. 12. 2009 16:50
Velmi neobjektivní a manipulativní článek

přesně v duchu a logice komunistické žurnalistiky:

1. Míval jsem drobné problémy s dlouhými vlasy, ale nikdo mě za ně nezavíral

2. Desky uvedených skupin u nás za komunistů vyšly ve statisícivých nákladech

3. Když jsem jezdíval jako tramp na folkové festivaly, policisté nám ochotně   vysvětlovali cestu a rádi s námi poklábosili

Dopouštíte se té samé ubohosti jako komunisté a ve jménu nějaké svoji osobní představy o pravdě pravdu upravujete nebo neříkáte celou.

0 0
možnosti

DanC

23. 12. 2009 16:58
Re: Velmi neobjektivní a manipulativní článek

Stejně jako Vy. Krásné Vánoce.

0 0
možnosti
HB

Johneyz

23. 12. 2009 10:05
Milý příspěvek

:-)R^!!:-)

0 0
možnosti

nova_pipina

23. 12. 2009 9:56
krásný den

díky za milý článek a krásný den Vám přeji milý autore

0 0
možnosti

zakazd

23. 12. 2009 9:47
Je to tak

To co pan Černohorský píše je v podstatě pravda. Já jsem ročník 1955 a prvně jsem měl problémy s delšími vlasy (nebrat doslova byly jenom tak kousek na uši) už na základce někdy v roce 1965 nebo 1966, kdy jsem po filmu Perný den s Beatles, na který jsem šel zrovna hned dvakrát po sobě, zatoužil mít také takové vlasy jako oni a to je tehdy také neměli nějak dlouhé tak jako třeba na obalu desky Abey Road. No a soudruh ředitel mě tenkrát nechtěl dát pololetní vysvědčení a musel jsem odejít k holiči se nechat ostříhat, nechtěl jsem to doztracena, tak jsem to ukecal na tzv."havla", starší asi budou vědět o co jde. Také jsem hrával ve všelijakých bigbeatech a zase ti starší určitě vědí co za tupost a potupnost byly tzv.přehrávky. Bolševici kecali úplně do všeho. A nejhorší na tom je, že i v dnešní době jsem sporadicky zaslechl názor, že to tenkrát bylo dobré ty přehrávky, protože dnes může hrát kdekdo a kdeco. Prostě někteří z nás čechů jsou pořád nesmrtelní blbci a tupci. žák zd.

0 0
možnosti

mirek-storch

23. 12. 2009 9:21
http://www.alpen-panoramen.de/panorama.php?pid=8655

Souhlas. Ta možnost výběru je už  naštěstí legální. :-) Máte hezký obrázek v záhlaví. Panoramatické snímky Alp -podle vlastního výběru  http://www.alpen-panoramen.de

0 0
možnosti

DanC

23. 12. 2009 16:57
Re: http://www.alpen-panoramen.de/panorama.php?pid=8655

Krásná panoramata (v tom odkazu, co jste poslal).

Panorama v mém záhlaví je ale moje. Foceno z horní stanice lanovky na kopci Gamsleitenspitz směrem do údolí na Kl. Kesselspitz (http://www.bergfex.com/obertauern/panorama/)

0 0
možnosti
RP

radim36

23. 12. 2009 9:13
studentské radio v Pardubicích.

Já jsem měl asi štěstí. V 80 letech jsem studoval v Pardubicích vysokou  školu, tehdy chemickotechnologickou a tam fungovalo na kolejích studentské radio. Během semestru od 5 - 6 večer do půl dvanácté do půlnoci a od pondělí do čtvrtku tam 8 vysílacích skupin pouštělo studentům do kolejního rozhlasu, původně dráťáku ty Deep Purple, Led Zeppelin, Purple, Black Sabbath  a další, pokud to byla tvrdě roková vysílací skupina nebo třeba tehdejší Katapulty, staré Olympiky, Blue Effekty, Mišíka nebo třeba tehdejší diskotékové pecky nebo třeba tehdejší aktuální folkové věci, podle toho, kdo vysílal. V polovina 80 let disponovalo tamější radio vlastním archívem tak k 700 hodinám  muziky.  Taky jsem měl tu čest 4 roky tam být a za tu dobu přímo být u hezkých pár stovek hodin vysílání.  Krásné studentské časy to byly.;-)

0 0
možnosti
J

jaanaaa

27. 12. 2009 19:10
Re: studentské radio v Pardubicích.

Tak to můžu jen závidět.

0 0
možnosti
JS

Rigo

22. 12. 2009 21:21
dlouhe vlasy

pod lopatky jsem v te dobe nosil a nejen ze me nikdo za to nezavrel, ale dokonce jsem se mohl i vzdelavat.Nikdy jsem s tim nemel problem, ne ze by mi obcas nekdo neco nerekl, hlavne na skole, ale byly to jen individualni pohledy.jednotlivcu.LP skupin Deep Purple, Led Zeppelin jsem si koupil v obchode Supraphon, pravda, nebyly zrovna aktualni, ale vysly.Pravda, tricko s americkou vlajkou jsem nenosil, ale ani jsem nechtel, a proc zbytecne provokovat.A pro kritiky- tehdejsi dobu neobhajuju,nejsem levicak, jeste za komancu jsem vzal drahu...

0 0
možnosti

DanC

22. 12. 2009 23:52
Re: dlouhe vlasy

Asi jste měl štěstí, ale mě stříhali už na základní škole (1978-1986) a na střední jsme nesměli nosit trička s libovolným nápisem... Jinak pohovor s rodiči a důtky (Střední průmyslová škola elektrotechnická, Na Příkopě 16, Praha 1, ředitel Mamula).

LP Deep Purple, Led Zeppelin se koupit nedalo. Nedaly se koupit ani desky od Beatles, pokud jste neměl známe v uvedeném Supraphonu (mluvím o letech 1982-1988). Asi jste žil, z hlediska muziky, v jiné době, nebo měl známé tam, kde měly být.

Ano, moje teta je dodnes skvělá zubařka a byla i tehdy. Ano, o banány a pomeranče jsme nouzi neměli. V Supraphonu jsme známé neměli.

To ale nebyla myšlenka mého příspěvku. Jak píšete "...tričko s americkou vlajkou jsem nenosil... proč zbytečně provokovat...". Tomu říkáte svoboda? Proto jste "...ještě za komančů vzal dráhu..."? Přeberte si to jak chcete...

0 0
možnosti
PJ

PájaZítra

22. 12. 2009 21:00
prima věta

"Je to svoboda výběru jakou hudbu chci poslouchat, jakou hudbu chci

hrát, ale povinnost NEOBTĚŽOVAT s ní ty, co o mou hudbu nestojí."

Jo, tohle by měli vtloukat děckám do palic už od první třídy. A taky tvrdě stíhat všechny ty frajery, co si z aut dělaj pojízdný diskotéky a nebo pouštěj rachot v bytech, až se otřásá panelák...

0 0
možnosti
PJ

PájaZítra

22. 12. 2009 21:01
Re: prima věta

a zapomněl jsem ještě na sluchátkáře v MHD a cikány s nahlas puštěnejma mobilama na ulicích...

0 0
možnosti
FD

Kratylos

22. 12. 2009 19:16
Krásné vzpomínky

 Je tomu řada let co můj spolužák měl možnostnosit první opravdové džíny(myslím že to byly Peace) a tenkrát si je vzal do školy,když přišel na vyučování,tak náš učitel který nás měl nanějaký předmět spojený s praxí vyzval aby ty montérky sundal nebo že bude mít neomluvenou hodinu.Tak můj spolužák seděl tu hodinu ve slipech,a náš učitel dlouho brblal co je to za chlapa když nosí ženské spodní prádlo.Je to dávno a lidi zapomínají,ale bylo to tak.Ti co to nezažili nevěří,asi v druháku jsem začal místo aktovky nosit kufřík a to vtipně ozdobený,můj otec pracoval jako dealer pro jistou firmu,a tak mi sem tam přinesl samolepky a jiný propagační materiál a to v různých jazycích,samozřejmně převažovala angličtina němčina a francouština,jen několik firem bylo našich a sovětská tam nebyla žádná,samolepky byly pestře zbarvené a já samozřejmně i prodával.Na kufru byla vzorkovnice.Dlouho jsem však neprodával,moje vzorkovnice musela dolů,dnes se tomu směji ale vždy nám zkazili nějakou malou radost.

0 0
možnosti
RP

radim36

23. 12. 2009 9:44
Re: Krásné vzpomínky

Já jsem měl první džíny někdy v roce 1978 nebo 79. Bez problémů nošeny na střední škole - Gymnásiu Byl jsem asi v poslední třetině těch, co je začali nosit do školy.... 

0 0
možnosti
UBR

URB-inspirace básníků revoluce

22. 12. 2009 19:08
Ještě nějaký rok a podobní autorovi budou tvrdit,

že se ani na kytary nesmělo hrát a tak musel mít u ohně babalajku.

0 0
možnosti
MP

Mušlovec

22. 12. 2009 20:01
Re: Ještě nějaký rok a podobní autorovi budou tvrdit,

Ale prdlajs... A nikdo si tady nestěžuje, to je prostě jenom vzpomínání, babo jedovatá!

0 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1953x
Bývalý programátor, co mu ve dvaceti říkali: "Počkej, až ti bude pětatřicet", a který se teď snaží přežít se svou firmou Inteline s.r.o. a říká mladším programátorům: "Počkej, až ti bude pětatřicet".
Šílený rodič dvou dětí v počátečním stádiu telecího věku, kteří odmítají chápat i to co chápou.
Čím dál starší a čím dál línější manžel čím dál krásnější a čím dál mladší manželky.
Ukecaný Beaťák, ortodoxní pravičák, lenoch, nekuřák, bojující alkoholik, nenapravitelný optimista milující spaní pod širákem, zimu a televizi v popelnici.