Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dámy a pánové, není už čas na defenestraci?

Usídlila se nám ve společnosti škodná. Následky jejího plenění se začínají geometrickou řadou zvyšovat a komplikují už nejen stav našich silnic nebo úklid chodníků při zimních kalamitách.

Naše škodná začíná systematicky pracovat na tom, abychom se všichni v brzké době dostali do velmi vážného průseru. A co ji k tomu vede? Uražená ješitnost, dětinské strkanice o vysypaný kyblíček, neschopnost verbální komunikace a pocit moci.

Když se v lesích objeví šelma, která začne vybíjet stáda ovcí nebo dobytka, pak nezbývá nic jiného, než se šelmu pokusit chytit, a když to jinak nejde tak zastřelit. Je to nutná obrana základních hodnot a potřeb zemědělce. Pokud by šelma vyhrála, zemědělec umře hlady.

Domnívám se, že škody, které páchají poslanci a senátoři České republiky, už dávno překročily únosnou hranici, kdy by se dalo omluvit jejich primitivní a nedospělé chování. Nikdo se jistě nenechá veřejně okrádat, aniž by se nepostavil na odpor, týká-li se to jeho vlastní peněženky. Pokud souhlasíte se mnou, že státní pokladna a s ní související státní dluh jsou naše vlastní peněženky, pak mi dovolte zkusit spočítat, co nám škodná ukradla jen za poslední dva dny:

  • vrátila se do práce po 46 dnech. Naposledy tak byla v práci 10. prosince 2009. 29! pracovních dnů, kdy nepracovali a přesto budou chtít zaplatit. Pokud budu počítat jen základní plat 61.400 korun bez dalších náhrad, pak se bavíme o částce kolem 17 milionů korun.
  • neschválila vydání státních dluhopisů na krytí schodku rozpočtu, který sama způsobila. Dokud tyto dluhopisy nebudou vydány, bude se dluh muset financovat krátkodobými cennými papíry. Odhad ceny za neschválení 2 miliardy korun.

Státní dluh už přesahuje částku 112.000 korun na každého z nás. Škodná přesto přidává další. Důvody? Uražená ješitnost. Pan Bohuslav Sobotka to řekl jasně: "Já to pokládám za velmi zvláštní, my jsme tady druhý největší klub v Poslanecké sněmovně a ministr Janota s námi o takto důležitých návrzích zákona nejednal."
Je mu úplně jedno, co kdo z nás zaplatí. Ví velice dobře, jak se financuje státní dluh. Sám byl ministrem financí a pan Janota byl jeho první náměstek. Prostě jen škodí.

Celkově nás první dva pracovní dny škodné v letošním roce stály každého kolem 200 korun. Je to částka, kterou prostě jen zaplatíme a nemáme z ní nikdo žádný užitek.

Kdyby mi někdo cizí sáhnul do peněženky, sebral z ní i jen jedinou korunu a já bych ho viděl, dostal by prostě a jednoduše přes držku. Ano, pane Jandáku, přesně tak, jak chcete vy dávat přes držku lidem, kteří vás nevolí. Jenže ti lidé po vás chtějí, abyste pracoval pro jejich dobro. Vy jste jen škodná.

Tak se teda ptám. Není už čas na defenestraci? Není čas přestat se nechat okrádat? A pokud se v České kotlině usídlila škodná, která už zničila téměř veškerá stáda, není čas ji odstřelit? V pravdě a lásce i v prostém lidském nasrání pak k tomu jarní volby dávají šanci dost reálnou.

"Léta božího 1476 obec pražská zbúřila se proti konšelům, i zjímali je, chtěvše je kázati stínati; a to proto, že sú počtův nečinili, sami se tím dělili a užívali; neb sú byli několiko let na konšelství; berně na obec vzkládali a drželi je; by jako dnes dítě narodilo se neb umřelo, daj z hlavy, chudí jako bohatí; základy brali, komory vylamovali, zapečeťovali, by pak nic neměl, tehdy daj (ač jest to tak bylo)."

Autor: Dan Černohorský | čtvrtek 28.1.2010 6:05 | karma článku: 33,26 | přečteno: 1495x
  • Další články autora

Dan Černohorský

Přepočet voleb, aneb jak chtěl Trump zachránit Clintonové "pozadí"...

Soud ve Spojených státech zamítl žádost příznivců zvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa o zastavení přepočtu hlasů ve státě Wisconsin. Informovala o tom dnes agentura Reuters.

10.12.2016 v 6:03 | Karma: 32,76 | Přečteno: 1016x | Diskuse| Politika

Dan Černohorský

Další svině kvičí v chlívku!!!

Upřímně řečeno napsat, že dnešní den je SKVĚLÝ, by bylo mrháním inkoustu, potažmo pixelů na monitoru nebo displeji počítače. On totiž zdaleka není skvělý, ani "boží", ani úžasný. On je to totiž jeden z nejlepších dnů, které jsem za posledních deset let zažil.

15.5.2012 v 17:31 | Karma: 41,70 | Přečteno: 4090x | Diskuse| Společnost

Dan Černohorský

Vzhůru na mezinárodní golfový turnaj odborářů

Kdo má čas, cestu kolem, nebo jen chuť vrátit odborářům jejich agresi vůči občanům této země, vzhůru zítra do Poděbrad! Nejlépe čímkoliv větším, než jen na kole nebo pěšky.

15.6.2011 v 22:57 | Karma: 18,69 | Přečteno: 922x | Diskuse| Politika

Dan Černohorský

59 procent z nás Vám dalo hlas, tak proč couváte?

Nechceme, abyste se báli prosazovat nepopulární kroky. Nechceme se dívat na to, jak pod tlakem hrstky (0.4% populace je! hrstka) nezodpovědných šílenců snižujete úsilí o stabilitu veřejných financí a budoucnost našich dětí. Dali jsme Vám naprosto jasný mandát, tak se jím řiďte!

23.9.2010 v 1:02 | Karma: 36,98 | Přečteno: 2377x | Diskuse| Politika

Dan Černohorský

Stavím, stavíš, stavíme

Rád čtu blog Renaty Francové a i její článek o cementové lady má šmrnc a vtip. Přesto je jiný, než ty předchozí. Mluví o typické vlastnosti tzv. šetřílků, kteří ve finále zaplatí víc, staví delší dobu, než musí, a svůj volný čas tráví tím, že se dřou s něčím, co neumí.

8.4.2010 v 14:21 | Karma: 15,08 | Přečteno: 1524x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

KOMENTÁŘ: EU byla naše výhra a šťastné rozhodnutí, byť přinesla i chyby

2. května 2024  10:41

Česká republika i Evropská unie stály před dvaceti lety před velkým rozhodnutím. Pro obě strany to...

Z Kolumbie pašoval tašku plnou kokainu, v Praze na letišti ho zadrželi celníci

2. května 2024  10:32

Na konci minulého týdne zadrželi celníci na pražském Letišti Václava Havla cizince, který měl ve...

Zřícená dálnice v jižní Číně má již 48 obětí, další pátrání komplikuje počasí

2. května 2024  6:23,  aktualizováno  10:28

Nejméně 48 lidí zemřelo v hornaté oblasti na jihu Číny, kde se ve středu po silných deštích zřítila...

Kyjev na Rusko vyslal drony, balistická raketa v Oděse způsobila požár

2. května 2024  7:20,  aktualizováno  10:24

Sledujeme online Ukrajinské drony v noci na čtvrtek poškodily energetickou infrastrukturu v západoruské Orlovské...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1953x
Bývalý programátor, co mu ve dvaceti říkali: "Počkej, až ti bude pětatřicet", a který se teď snaží přežít se svou firmou Inteline s.r.o. a říká mladším programátorům: "Počkej, až ti bude pětatřicet".
Šílený rodič dvou dětí v počátečním stádiu telecího věku, kteří odmítají chápat i to co chápou.
Čím dál starší a čím dál línější manžel čím dál krásnější a čím dál mladší manželky.
Ukecaný Beaťák, ortodoxní pravičák, lenoch, nekuřák, bojující alkoholik, nenapravitelný optimista milující spaní pod širákem, zimu a televizi v popelnici.