Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AF

Školek bylo vždycky dost, ale ty si po roce 1989 rozebrali papaláši. Ze starších domů si nadělali rodinná sídla, z panelákových zase různé objekty na podnikání. K poslednímu odstavci jen tolik, že dnešní děti se už vtomto věku nechovají jako děti, ale jako dobytek. Za mých mladých let dostal sprostý, drzý a rozeřvaný fakan pár facek a byl klid, dnes si to učitelka dovolit nemůže.

0 0
možnosti
RK

Problém s nedostatkem školek je. Jenže jen teď. Tedy přesněji v dobách, kdy vypukne tzv. baby boom. Za pár let si na to ani nevzpomenete. Letos je problém s první třídou. Dětí moc moc. Za rok to bude stejné. Ale za pár let budou školy bojovat o každého prvňáčka. Tak jako dneska bojují o žáky střední školy. Co s tím?

1 0
možnosti
PK

Tak třeba velký německý národ si odhlasoval povinnou mateřinku pro všechny děti. Četl jsem např., že u nás existuje firma, která po pádu stavebního boomu odešla (ne asi zcela) od stavebních buněk k modulovým školkám a vesele je do Německa vyváží. U nás prý se "orgány" ošívají a spíš hledají důvody proč to nejde a kupodivu to nebývají peníze. Přitom ty školky by se nechaly potom přestavět třeba na garsonky, určitě by to šlo. Samozřejmě při výkyvech vznikají problémy a větší náklady. Nádraží má také 5 peronů a zaplní se třeba jednou denně. Mně kapitalističtí ekonomové učili, že systém má sice výkyvy, ale je proti socialismu tak efektivní, že je snadno pokryje (jako nezaměstnanost, firmy v zájmu  vývoje vznikají i zanikají atd.)

0 0
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1588x
Dopravní pilot a v současnosti poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Veřejně činný. Osobní stránky www.marekcernoch.cz

Seznam rubrik