Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BR

To není revoluce, ale směšná kosmetická úprava, aby jste zacpali lidem hubu a mohli se v parlamentu hrdě bít v prsa, jak pečujete o naše občany. S prominutím, chce se mi z vašeho pokrytectví zvracet. Co kdyby jste schválili např toto:

- Prostředky vymožené v exekuci jdou v první řadě na úhradu jistiny (dluhu) a až po jeho plné úhradě na úroky, a až v poslední řadě na úhradu odměn adokátům a exekutorům. Dnes je to přesně naopak.

- Dlužník, kterému je blokován účet má právo OKAMŽITĚ !!! nařídit bance převod prostředků na tom účtu ve prospěch toho, kdo účet blokuje.

- pokud udělá exekutor úkon, vedoucí ke ztížení postavení dlužníka a nevedoucí k adekvátní úhradě jeho dluhu (prodej konvice za 3 Kč, zabavení bezcenného nábytku, jakýkoliv úkon vedoucí k navýšení pohledávky ....), pak se celá vymáhaná částka pro dlužníka anuluje - a exekutor odpovídá oprávněnému za vznik škody. 

- NELZE !!!!!!! zabavit výpočetní techniku - počítač, notebook, tablet, mobil...... sloužící ke komunikaci dlužníka se svým okolím.

- stanovit hranici, kdy se s vymáhaného příslušenství stává lichva. Pokud bude tato hranice překročena, pak zaniká právní nárok na vymáhání příslušenství k pohledávce.

A pohled do budoucnosti: jestli s tímto problémem nic neuděláte, tak očekávejte, že asi vznikne nová strana, nebo hnutí, která se bude snažit potrestat všechny činitele zodpovědné za současný stav. Členská základna přes 1,5 mil exekuovaných občanů v této republice by vám měla dělat hodně starostí .....

1 0
možnosti
ŽŽ

A to je jako vše??!! 

Vy jste schopen sehnat dům nebo byt za 30 tisíc?

Kde je mzda manžela povinného (okrádání nevinného člověka?) 

Kde jsou lhůty soudu na rozhodnutí o zastavení exekuce?

Kde je snížení nemravných odměn exekutorů?

To si z lidí opravdu děláte srandu??? 

Tyhle směšné změny jste potili celý dlouhý rok??!!

Kde je ta revoluce?

3 0
možnosti
IR

A co takhle dát zákonem, že poplatky nesmí přesáhnout 100% dlužné částky?

4 0
možnosti

Těch 30 tis. dlužné částky je bez úroku a obsluhy?

Víte, co váš návrh způsobí? Všichni začnou nabízet spotřební úvěry 25 tis. a více? Menší úvěry nebudou chtít nebankovní společnosti poskytovat, protože budou ve finále nevynutitelné. Banky se kouknou do SALUSe a taky si tu hranici 30 tis. pohlídají.

Proč si zákonodárci myslí, že jejich teorémy budou lepší než praxe? Za 3 nebo 4 roky se ta hranice bude přepisovat nebo ze zákona vypadne. Pokus-omyl, pokus-omyl, pokus-omyl...

0 0
možnosti
ŽŽ

Vzhledem k tomu, že většina poslanců nikdy nepracovala,neznají skutečnou hodnotu peněz. Jsou úplně mimo realitu. Ale hlavně,že je pitomci stále volí.

1 0
možnosti
KT

30 000,-, ale i 50 000,- je výsměch. Této částky dosáhne prakticky každý dluh. Z 6000,- nezaplacených více méně z nevědomosti, jsme zaplatili 120 000,-.

Nemovitost má zpravidla vyšší hodnotu než jeden milion.

3 0
možnosti

Měli jste jiná zpeněžitelná aktiva v hodnotě nejméně 150 tis.??

Proč jste si nevzali hypošku 120 tis. proti domu? Věřitel zpravidla nemovitost nechce, je s tím práce navíc a prodej trvá dlouho.

0 0
možnosti

Je to bída pane Černoch.

Prodat dlužníkovi střechu nad hlavou pro dluh 30, či 50 000,- Kč je trapný nesmysl, či poslanecká hloupost. 

Že s touto zlodějnou souhlasíte, tak to se nemáte s čím chlubit.

Pokud by dlužník dlužil hodnotu, která přesahuje polovinu tržní ceny nemovitosti, pak nemám proti prodeji střechy nad hlavou námitek.

Nevím, proč podporuje možnost machinace exekutorů s nemovitostmi.Rv

3 0
možnosti

Jakým jiným způsobem byste Vy, pane Čumpelíku, z dlužníka dostal 50 000 Kč dlužné částky ve chvíli, kdy dotyčný nemá jiná aktiva než onu nemovitost, ve které bydlí???

Zanechte teoretických pindů a napište sem právně konformní nápad, kterým zahladíte dluh a dlužníkovi ponecháte střechu nad hlavou... Ptákoviny typu "prodám mu jen část domu" si nechte do soutěže vtipů v místní hospodě.

0 0
možnosti
Foto

Je moc dobré, že jsou lidé jako Vy. Exekuce v současné podobě jsou zrůdné a likvidují lidi, kteří dluhy nemají, a ti kteří jsou dlužníci, jsou vysmátí.Jeden příklad : Moje klientka žije sama s dítětem, otec neplatí výživné a dostal exekuci. Exekutor přišel k ní domů, bohužel bývalý partner tam má trvalé bydliště. Přišla o televizor, pračku a počítač. Ten pán nebral na nic ohledy a ještě rozšlápl hračku. Paní se výživného nedočkala a ještě přišla o své věci. Bojujte, držím Vám palečky.   Ať dluhy platí dlužníci a ne jejich nedlužící rodina.;-€

2 0
možnosti

Vy jste poradkyně a neslyšela jste o vylučovací žalobě? ;-D

0 0
možnosti