Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Už jste někdy slyšel o společném vlastnictví manželů? Určite ne - jinak byste těžko popisoval, že v bytě jsou pouze manželovy věci. Kromě věcí osobní potřeby to je majetek společný.  Chcete nám ještě něco vykládat?

0 0
možnosti
VH

Jo - a tyky se mně moc líbí, jak popisujete to sprosté chování exekutorů.  Vy jste u toho byl? Že to víte a tak expresivně popisujete.

  No - volili vás prosťáčci a pro prosťáčky píšete, hovoříte, žvaníte.

0 0
možnosti
VH

Tedy kdyby se žvástalové nepochválili, zůstanou bez pochvaly. Jak ti z ČSSD, tak ti z Úsvitu.

0 0
možnosti

Pane Černochu, chci věřit, že jste lepší pilot, než poslanec. Zatím se v politice chováte jako pověstný "slon v porcelánu".

1 0
možnosti

Pane Černoch,

nevím čím se chlubíte!!!

Jestli tím, že za hloupý dluh 50 000,- Kč, vám může exekutor prodat střechu nad hlavou v hodnotě milionů? Nejste natvrdlí, nebo jste v té sněmovně už úplně zb.......!

Nemám nic proti tomu, pokud dluh překročí polovinu hodnoty bytu, nebo domku!

Nepochopil jste dosud ani, jako poslanec, skutečnost, 

že Lidská práva jsou součástí naší Ústavy a že musíte chránit sociální a přijatelné životní podmínky občanů, včetně ochrany rodiny a dětí a tedy, že nelze zabavovat běžné vybavení bytu, jako jsou obyčejné pračky, televize, lednice, či staré počítače a elektroniku vhodnou už spíše do sběru.

Exekutor by neměl vůbec lézt do bytů občanů, pokud si není jistý, že tam jsou věci mimořádné hodnoty, tedy jednotlivě nejméně nad 5 000,- Kč!

Jak může dlužník vrátit věřiteli dluh, když nebude mít kde bydlet, nebo nebude moci chodit do práce? 

Exekuční zákon má pomáhat a chránit věřitele i dlužníky. Tím, že uděláte z dlužníka bezdomovce, tak to je úplně k ničemu!

Probuďte se!!!RvRvRv

0 0
možnosti

Omlouvám se za chybu,

protože jsem přehlédl, že jste to běžné vybavení bytu už alespoň zčásti vyřešili, ale to ostatní zůstává v platnosti!

1 0
možnosti
Foto

Pane černochu je chvályhodné řešit exekuce.

Proč si ale ve svém blogu lžete (a nemyslím ten podivný příběh o jehož reálnosti pochybuji).

píšete:

"Jedná se například o dětské hračky a školní pomůcky. Zároveň nesmí být zabaveny věci osobní a vzpomínkové povahy, jako jsou snubní prstýnky. Dosáhli jsme i toho, aby nemohlo být zabaveno ani běžné vybavení domácnosti, jako je kuchyňská linka, kuchyňské nářadí a nádobí, postel a stůl."

Ani na jedné z těch věcí zásluhu nemáte-platí to dávno. Zcela konkrétně snubní prstýnky, školní potřeby a běžné vybavení domácnosti nešly zabavit podle zákona nikdy.

jen u toho vybavení nebylo specifikováno co to je.

pořád se ale nezměnilo to, že exekutor může zajistit a odvézt cokoliv a majitel se musí domáhat vrácení u soudu což může trvat několik let.

0 0
možnosti
OG

O67n34d36r73a 78G42l38a96c

16. 2. 2015 15:23

Vážený pane poslanče, vážím si toho, že se snažíte upravit a zlidštit oblast exekucí. Jedna reforma mi ale chybí: Aby ten, kdo si nějak vydělává, taky nesl náklady svého podnikání a nepřehrával to na daňové poplatníky nebo jiné lidi.

Jinými slovy: Jestliže někdo půjčuje na výdělek, pak případné vymáhání dluhu musí zaplatit sám. Ať ten, kdo si půjčil, zaplatí úrok z prodlení, ale ne víc. Moderní podnikatelé-věřitelé totiž půjčují velmi rizikově, ale nakonec jejich podnikání platí příbuzní toho, kdo si půjčil, nebo sociální systém; a to ještě nemluvíme o soudních nákladech. Někde jsem četl, že podobná úprava platí v Německu nebo Rakousku. Měli bychom se tím inspirovat.

(Půjčováním na výdělek myslím samozřejmě i jiné činnosti než samotné půjčování - třeba paušály na telefon, které se vnucují nezletilým, nebo postoupení dluhů třeba z povinného ručení. Tedy když někdo dluží pojišťovně - nebo třeba truhláři - , ať platí i všechny možné pokuty a soudní náklady, ale jestliže od pojišťovny (nebo od truhláře) nějaký podnikatelský subjekt přebere dluh a jde ho vymáhat, pak už si musí náklady hradit sám.)

2 1
možnosti
VH

Proč by měl věřitel hradit soudní výlohy?  Vždyt je způsobil  v ý h r a d n ě   dlužník. Kdyby splácel včas, případně se dohodl na pozdním splácení (byť s penalizací), nemuselo k žádnému soudu dojít.  Je to dlužník, kdo přecenil své možnosti a nesplácel. Je to dlužník, kdo věřil, že mu to projde.  Platí se za chyby.

   Nechápu: pokud někdo prodá dluh, tak se všemi právy. I právem dluh vymáhat. Prodává veškerá svá práva, na dluh se vztahující.  Že na zisk? Jistě. A víte, co je podstatou zisku: Koupí dluh za podstatně nižší, než nominální hodnotu. A riskuje, že kupní cenu prodělá.

  Máte opravdu neuvěřitelné představy o fungování postoupení pohledávek, resp. postoupení práv obecně.

0 0
možnosti
OP

Prosím vás, ten konkrétní případ ženy, které byla ukradena občanka a následně po ní exekutoři vymáhali dluhy považujete za normální postup? Nikdo ty vymahače nežaloval? Nikdo neřešil, že jí občanka byla ukradena a není tedy zodpovědná za následky? Tím se tady chlubíte? Rv

0 0
možnosti
FS

Nevím, koho se ptáte, paní Pavlíková, ale ten článek je zvláštní. Několik let matce chybí občanka a pak jí přijdou upomínky, že jela načerno, prý se odvolávala. Proč nedá trestní oznámení na policii pro zneužití dokladů? Potom si nechá zabavit pozemek a je uklidněna tím, že už zaplatila všechny pomyslené (jaké?) dluhy - opět žádné trestní oznámeníé na policii, jen tak se s tím spokojí? Kdo to měl žalovat, komu se to stalo? No já jsem z té paní jelen (anebo z popisu toho příběhu?). Ještě jednou připomínám své tři příběhy - exekutoři se chovali prý hrubě, nastavené taxy jsou hnusné, ale podstata dluhů a začátek exekucí a vyhazování upomínek bylo bohužel na straně těch povedených přerostlých dětiček.

0 0
možnosti
FS

Jistě jsou hnusné příběhy z exekucí a mnozí exekutoři jsou zlatokopové, no já bych to třeba nemohl dělat. Ale! Znám tři příběhy ze svého okolí, kdy "děti" ve věku od 30 let a výše udělali nějakou blbost (tajná půjčka, jízdy načerno, dluh v baru) a pak zahazovali do popelnice upomínky. No a rodiče se pak moc a moc divili a zejména stáli neochvějně za straně svých "dětí", že pro takové "hlouposti" přece nemůžou chodit takoví hrubiáni po bytě a něco zabavovat.

0 0
možnosti
Foto

Mám taky jedno řešení: nepůjčovat si na hlouposti a když už to musí být, dluhy splatit včas. Potom vás exekutoři vůbec zajímat nebudou..... Dluhy se totiž platí. Když se neplatí je někde někdo, komu vznikla ztráta.....

Mimochodem, té historce o ztrátě dokladů a následných exekucích nelze věřit. Takto to jistě nebylo......;-)

1 2
možnosti

Věřit tomu nemusíte. Pokud si vaše zletilé studující u vás hlášené dítě půjčí, vy se to nedozvíte, dítě na splátky nemá a v poměrně krátkém čase u vás zaklepou exekutoři. Pak viz výše uvedený popis následných událostí.

1 0
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1588x
Dopravní pilot a v současnosti poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Veřejně činný. Osobní stránky www.marekcernoch.cz

Seznam rubrik