Projev Donalda Trumpa

S velkým zájmem jsem sledoval inaugurační projev Donalda J. Trumpa, který byl v mnohém nevídaný a jedinečný. 

Slyšeli jsme slova, která přinášela novou vizi - silně vlasteneckou, zaměřenou na občany, kteří mají získat moc zúčtováním s dřívějšími praktikami vládnoucího establishmentu. Trump jasně a přímo vyjádřil, že vrátí americe pracovní místa, vrátí americe hranice, vratí americe bohatství a obnoví americké sny. Chce vystavět novou zem, silnice, dálnice, letiště a železnice. Jasně pronesl, že chce obnovit zrezlé továrny a nastartovat americký průmysl.

Heslem Buy American - Hire American jasně říká, že chce podpořit nákup amerického zboží a zaměstnávat především američany. Na první místo bude dávat vždy zájmy svých občanů. A konečně razantně a odhodlaně prezident Trump pronesl, že chce sjednotit síly proti radikálnímu islamistickému terorismu a ten vymítit z planety Země.

To jsou slova opravdého patriota, která v politicky korektních a bezpohlavních projevech politiků Evropy neslyšíme. To jsou slova, která zazněla ve správný čas a ukázala jasně celému světu, že přichází nový silný lídr, který neohne páteř a bude naslouchat zájmu svých občanů. Takové odhodlání a jasné definování cílů potřebuje i Evropa místo kliček a přešlapování. Trumpa jsem otevřeně podporoval i celou dobu kampaně a jeho inaugurační projev považuji za ráznou odpověď všem, kteří ho podceňovali a zesměšňovali.

Takto má mluvit lídr, který vede svůj národ.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Černoch | sobota 21.1.2017 13:50 | karma článku: 41,70 | přečteno: 1907x