Postupné odzbrojování civilního obyvatelstva – řešení EK v boji proti terorismu

Také v nadpisu vidíte naprosto nelogický nesmysl? Já také. Před pár dny Evropská komise položila na stůl svůj geniální návrh, jak zatočit s terorismem – novelu směrnice 2008/51/ES o nabývání a držení střelných zbraní.

Ve zkratce řečeno, krom jiného tento návrh upravuje (zakazuje) držení poloautomatických dlouhých zbraní, které vznikly z předlohy vojenských plně automatických zbraní, vč. takových zbraní, které je připomínají. Na tomto místě nemá smysl rozebírat technické a legislativní detaily, zjednodušme tento případ na konstatování, že jde o výrazné omezení toho, jaké zbraně může civilní obyvatelstvo držet. Jinými slovy řečeno, jde o podstatný krok v plánu postupného odzbrojení občanů.

Co tím občan získá? Nic. O co občan přijde? O další možnost, jak bránit život, zdraví a majetek svůj i svých blízkých, a to v době, kdy islámská migrace rapidně stupňuje nebezpečí pro civilní obyvatelstvo. Tedy o část svobody.

Co tím získají kriminální živly a teroristé? Osvobozující vědomí, že jejich činnost s větší pravděpodobností nenarazí na ozbrojený odpor. Zároveň toto omezení způsobí rozšíření černého trhu se zbraněmi, tedy usnadní jejich získání a rozšíří výběr. O co přijdou? O nic. Legálně držené a prodávané zbraně se ke kriminálním činnostem prakticky nikdy nepoužívají, jsou páchány výhradně nelegálními zbraněmi z černého trhu.

Co tím tedy kdo, krom kriminálníků a teroristů, získá přínosného? Možná evropské vlády získají poslušnější, méně svobodné obyvatelstvo, neschopné kritického odporu k jejich nepochopitelným destruktivním sociálním experimentům, které vyvolají obrovskou vlnu odporu obyvatel Evropy.

Takže zde máme výsledek toho, co nám tato novela přinese: Nesvobodné bezmocné obyvatelstvo, silnější a spokojenější teroristy a klidnější neschopné vlády. S tím se nemohu v žádném případě ztotožnit. Možnost držení zbraní je pro mě jedním ze synonym svobody a rozhodně nechci, abychom o ni já, ani občané této země, byli připraveni. Udělám vše pro to, abych tomuto nesmyslu zabránil.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Černoch | středa 2.12.2015 13:39 | karma článku: 40,64 | přečteno: 1887x