Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

No zkrátka zločinecké organizace vybírají výpalné, za něco co bylo už zaplaceno.

Autorská práva platí ti kdo vysílají, a  on je platí třeba i posluchač, divák  buď se platí koncesionářské poplatky nebo se platí tím že se musí vyslechnout, shlédnout reklama.

Co až další vyčůrané svazy třeba designerů, módních návrhářů, autorů technických řešení, architektů atd. budou chtít to samé, tedy vybírat od každého komu to jejich prý zvyšuje nějak zisky.

Komické když tyhle mafie tvrdí že se někde jiný prý neoprávněně obohatil když tady se neoprávněně obohacují je tyhle zločinecké mafie. Rv

0 0
možnosti
Foto

Mafiánské zvyklosti zrušit. Kdo chce autorská práva, měl by platit stejně jako u průmyslového vzoru....a ochrana samozř. jen dočasná...inu jako v průmyslu.

1 0
možnosti
KT

Autorské právo zajišťuje tvůrci nemožnost využití jeho díla ke komerčním účelům jinému subjektu.

Právo užití pak zajišťuje licenční smlouva. Užitím v rozhlase a v televizi už bylo autorovi za užití už jednou zaplaceno, stejně tak jako na CD nebo DVD. Puštění přijímače nebo přehrávače v provozovně není veřejnou komerční produkcí (tedy za peníze), tudíž je poplatek nesmysl, stejně jako poplatek za prázdné nosiče, na kterých je přehrání pouze potencionální.

2 0
možnosti
ZJ

Víte... mně už tyhle ,,argumenty" organizací,jako je OSA - mírně řečeno - lezou na nervy.Já jako elektrotechnik svou práci považuji též skoro jako umění a tak mě napadlo,co by naši umělci řekli tomu,kdybych jim za KAŽDÉ zapnutí jejich zesilovačů a reprosoustav také fakturoval jakýsi poplatek s argumentem,že beze mne by si ANI NEBRNKLI;-)?

4 0
možnosti
MK

Jak je to v zahraničí? Taky tam něco podobneho funguje?

0 0
možnosti
Foto

Řešení je jednoduché. Všechny ty OSy, Intergamy a podobné parazitní organizace zrušit.

2 0
možnosti
MK

No jo,ale kdo má pravo je zrušit?

0 0
možnosti
MK

Haha,takze řidiči busu a taxi se zvyšuje trzba,kdyz má radio?  A na to přišli ti vyděrači z OSA jak? Nebo u doktora v čekárně? Jakoze si jdu sednout do cekarny,abych tam poslouchala muziku? Bože to jsou kr...i

0 0
možnosti
Foto

Náprava věci je celkem jednoduchá. Řešit umělce stejně jako techniky. Chceš ochranu zajištěnou státem? Zaplať si ochrannou známku a v případě porušení se obrať na soud. Zrušit tedy ochranné svazy a silně zredukovat autorský zákon.

4 0
možnosti
JT

Ja bych to zjednodusil asi takto - neplatit jim nic. Pokud tzv. "umelcum" vadi, ze lidi poslouchaji nebo reprodukuji jejich dilo, tak at to nedelaji.

2 0
možnosti
MB

Nenažranost "umělců" nezná mezí. Prý jim platím i v ceně CD, když si koupím prázdné CD pro ukládání vlastních pracovních dat.

2 0
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1579x
Dopravní pilot a v současnosti poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Veřejně činný. Osobní stránky www.marekcernoch.cz

Seznam rubrik