Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Evropa by měla mít svoji armádu, zatím tíhu nesli USA a trochu Britanie. Česká armáda jako ochrana území republiky je nesmysl.

0 0
možnosti
PK

P31a88v77e83l 38K75u94r79a69l

1. 10. 2013 23:10

No už si představuju armádu kde bude Brit velet italům, a Němec Francouzům,  a Fin Řekům... 

Bude stačit evokace druhé světové kdy 30000 britských vojáků (v dané době především Sudánců, Indů a Novozélaňďanů) hravě porazilo a zajalo 300000 italů a dobylo půlku Lybie??? (jo Rommel je zahnal zpátky ale... od té doby se Italové moc nevylepšili...)

Nápady na Evropskou armádu dejte k ledu dokud se nepodaří "unifikovat" styl života ve všech zemích a hlavně populacích kteří by jí měli tvořit. Byl by to tak šílený a neohrabaný moloch že by byl k ještě většími smíchu než jsou Evropské armády nyní... alespoň je předvídatelné co od které armádičky čekat a velitel nemá problém s nějakým jejich nasazením.

Sice by to šlo prohlásit za jednotnou Evropskou armádu ... ale to je v podstatě jen úřednická nálepka nic neměnící na reálném stavu.

Obecně konvenční armáda na obranu Evropy je v podstatě nesmysl- žádné reálné surovinové zdroje už tady nemáme takže, vynecháme li muslimy kteří se sem tlačí z náboženských důvodů, v podstatě nikdo nemá reálný ekonomický důvod nás dobýt. Může mít důvod ideologický, ale od toho by ho stejně dobře a levněji odradil dostatečný evropský nukleární arzenál, s podmínkou že by jsme tu měli politiky ochotné ho používat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1579x
Dopravní pilot a v současnosti poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Veřejně činný. Osobní stránky www.marekcernoch.cz

Seznam rubrik