Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A nebo...kašlem na to, ono to nějak dopadne ?

0 0
možnosti

R^ Souhlas. Řešit koncepčně přítomnost muslimů je těžké, m.j. proto, že celé IDEOLOGICKÉ hnutí je roztříštěné a poukázáním na nějaké zhůvěřilosti dostaneme nejčastější odpověď : to nejsou ti správní muslimové, to není islám; my jsme jiní a ti správní. Pokud ti správní "umírnění" se nedají dohromady a nedeklarují zřeknutí se (zneplatnění nebo označení za dobové bez nadčasového přesahu)  všech návodu k násilí a nenávisti, uvedených v Koránu, je na ně pohlíženo jako na celek. Jedno vím, u nás ÚMO tou správnou sestavou nebude.

4 0
možnosti

Je to těžké. Kdo chce poukázat na problémy, třeba proto, že je více informovaný, nebo se jenom bojí, je hned ze strany určitého spektra lidí, lidově přezdívaného " sluníčkáři" , označen za rasistu, nácka, islamofoba, xenofoba, atd. Byla jsem nedávno účastníkem diskuse, kde jsem se jenom snažila nastínit to, jak moc se mi nelíbí, jak se staví muslimové k ženám. Že při mém vzdělání si nemyslím, že mám jen půlku mozku. Že mě to dokonce uráží, že bych měla být méněcenná, než jakýkoliv z mužů, které vídám v ulicích na oslavách tu zabitých izraelců, tu jiných mrtvých ne-muslimů. Jsou hnusní, a jejich tváře by mohly být v učebnicích o duševních nemocech. A víte co? Byla jsem označena za militantní feministku. Prý už příroda to tak dala, že je muž víc než žena. A to mi řekl muž, který je dvakrát rozvedený a v životě nic nedokázal. :-/

A navíc, když i v TV to máte tak, demonstrují lidé, kterým se nelíbí příval přistěhovalců, a proti nim lidé, kteří jsou za tolerantní a barevnou společnost. Prostě i v té TV dávají 5 x do dne ostentativně najevo, že bát se přívalu imigrantů je fuj fuj. Že ti první jsou netolerantní.

Takže ještě jednou, je čím dál tím těžší říct, že bych byla jenom ráda, kdyby se všichni zamysleli, jestli je to dobře, co se děje, přece se snad sem nenastěhuje celá Afrika a půlka Blízkého východu? Co budou dělat? Kde budou bydlet? A co my?

7 1
možnosti
Foto

To srovnámí IS s Kartágem není moc dobrý příklad. Válku s Kartágem vyvolal Řím, protože mu bylo konkurentem jak obchodně, tak vojensky. Po obchodní stránce nemůže IS vyspělému světu konkurovat. Ale jinak souhlas, je zapotřebí začít situaci neprodleně řešit.

2 0
možnosti

P89a24v95e29l 11M64a27c86h

24. 2. 2015 17:07

Velice dobre napsany clanek, ktery by mel delat smysl zaujatym z te ci one strany. Ty brany by se meli skutecne zavrit a co nejdrive. Bojim se, ze se ale nezavrou a vsichni na to doplatime.

7 0
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1588x
Dopravní pilot a v současnosti poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Veřejně činný. Osobní stránky www.marekcernoch.cz

Seznam rubrik