Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je potřeba zachovat princip.

Nelze narušovat nezávislost soudců, nebo stavět státní zástupce na roveň soudců.

Nezávislost státních zástupců je třeba spatřovat především v jejich řízení policejního vyšetřování trestných činů, ale nemohou mít plnou nezávislost v rozhodování o zastavení trestního řízení. Pokud se odvolá poškozený, či stíhaný, měl by o zastavení trestního řízení, rozhodnout nezávislý soudce.

Plně postačuje zákonná nezávislost soudců, kteří by měli posuzovat i objektivnost vyšetřování a přípravu žaloby ze strany státních zástupců, tedy možnost vrátit případ k došetření a při špatném, či neobjektivním řízení vyšetřování ze strany státních zástupců, požadovat předání věci jinému státnímu zástupci, samozřejmě s možností případného protestu ze strany státního zástupce.

Nelze akceptovat myšlenku, že státní zástupce bude mít plnou nezávislost rozhodování, která přísluší výhradně nezávislému soudci.

0 0
možnosti

Zkroťte ty ambice paní Válkové, ministryní bude jen do času. Po ni tam bude kdoví kdo za kdovíjakou stranu a může nadělat nevídanou paseku

0 0
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1588x
Dopravní pilot a v současnosti poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Veřejně činný. Osobní stránky www.marekcernoch.cz

Seznam rubrik