Diskuse

Stehno z kapra

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nany

30. 12. 2007 19:49
ryby moc nemusím,

ale candát je lahůdka a štička taky ;-)

0 0
možnosti

Martin Jirousek

30. 12. 2007 16:27
Rybář nerybáře

Nepřesvědčí. Budete se nadále setkávat s názory, že kapr má maso jako bláto. No on má, ten granulák krmenej jako vepř krmením s růstovejma hormonama. Taky si chytám svého kapra - ať už z Rozkoše - velká nádrž nebo z písáků kolem HK. Dobře upravení jsou skvělí.

0 0
možnosti

busux

31. 12. 2007 8:49
Re: Rybář nerybáře

Dovolím si odporovat - můj otec byl rybář a nosil domů kapry, kteří granule nikdy neviděli (ani nemohli, tenkrát se pro ně granule nedělaly). A mně připadá kapr nechutný už od té doby.

0 0
možnosti

Pablik

30. 12. 2007 10:54
Hlasuji též pro kapra

Už staří čínani objevili a rozvinuli skvostnou krmi kapra na zázvoru a u nás v české kotlině se taky díky rybníkářství kapru daří, tak proč v tom nepokračovat. Vždyť je to docela slušná tradice a právě specifické vlastnosti kapřího masa jsou jedičné. Vánočnímu obřadu s kaprem předchází jeho nákup a též příprava mnohdy se zabitím. Je to jedna z mála příležitostí jak děti mohou zažít jak to v přírodě chodí; uvědomit si koloběh života. Na rozdíl od nákupu sterilního řízku v supermarketu........

R^

S pozdravem Pavel Stehno

0 0
možnosti
MB

buxus

30. 12. 2007 8:47
Také přeji hezký Nový rok ...

... a s vašimi doma soucítím. Talé nemám rád kapra. O kosti nejde - ale maso podobné blátu mi prostě nesedí. V Austrálii, kde se kapr přemnožil a patří mezi vyloženě plevelné ryby, stačí abyste servíroval na stůl kapra a host to pochopí jako pokyn k ukončení návštěvy hraničící s urážkou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 301
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 969x
Můj názor na danou věc se časem mění, získávám nové informace jako každý a tak se do minulosti nevracím, protože už proběhla:-) V diskusi ,,crocodileclip"

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky