Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

crocodileclip

2. 11. 2009 7:53
hele lidi od autora

Nic nepřičítám nikomu, jenom jsem chtěl říct, že jestli někdo chce proti náboženství bojovat, musí ho ignorovat. Začít v Palestině před 20lety ve školách, ukázat dětem i jiný alternativy i jiný jen trochu život, dneska by se možná nestřílelo po Izraeli. A je mě fakt jedno co za sektu zrovna u moci stojí, pro mě jsou všechna náboženství jen psychologickou válkou o moc nad nevinnou myslí. čus PřemaV

0 0
možnosti
JK

truepapas123

1. 11. 2009 10:28
ano

..ať je zanese hodně daleko ... (a klidně ještě dál) R^;-D

0 0
možnosti
VH

Stará kára

1. 11. 2009 9:47
Proč to vše přičítáte jen muslimům

Vždyť křesťané takto řádili (a řádí) také. O Židech nemluvě (viz např. scény nad prastarými hroby). Náboženství (vč. toho politického) je vždy vymývání mozků ke snadnějšímu ovládnutí většiny. (Většina teorií pánů Engelse a Marxe nebyla chybná. To platí i o tvrzení, že náboženství je opium lidstva. Ono se i ze stejných důvodů /útěk od reality/ "konzumuje".)

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

1. 11. 2009 10:37
Proč to vše přičítáte jen muslimům

Jsou zásadní rozdíly mez křesťanstvím a islámem.

 Nový Zákon hlásá něco ve smyslu : "Kdo to Tebe kamenem, Ty do něj chlebem" ,  "miluj bližného svého" a  "dej císaři co je císařovo a bohu co je boží". Realita mohla být jiná, ale podstata křsťanství je toto.

Islám je politicko-náboženský systém. Islám vyžaduje z podstaty, aby politika a soudy podléhali islámu.  Sám Muhamad , na rozdíl od Ježíše, byl aktivním válečníkem ve jménu božím. Násilí vůči nevěřícím je v Koránu jasně zakotveno a muslimové jsou povinni bojovat proti nevěřícím. Nasilí není odchylkou od podstaty islámu. Odchylkou je mírové spolužití s nevěřícími.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

1. 11. 2009 9:20
Vůbec nechápete princip náboženství

věřící samozřejmě věří, že jeho Bůh je jediný správný, že není nic nad Boha (co by mohlo být??) a že Boží zákon je nad všechny zákony lidské. To platí nejen pro islám, ale i pro křesťanství nebo juadismus.

-

Z toho vyplývá, že z pohledu věřícího se samozřejmě zákony jeho Boha vztahují i na lidi nevěřící. Když to promyslíte, zjistíte, že to nemůže být jinak.

0 0
možnosti
M

maribel

1. 11. 2009 8:57
???

Muj postoj k nabozenstvim (ne k vire jako takove) je ponekud rezervovany. Predevsim k islamu mam velke vyhrady. Tento clanek, ackoliv ma dobrou myslenku, je koncipovan velmi chaoticky a spleta dohromady mnoho veci. Nemluve o tom, ze stylisticky je napsan naprosto priserne.

0 0
možnosti
  • Počet článků 301
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 969x
Můj názor na danou věc se časem mění, získávám nové informace jako každý a tak se do minulosti nevracím, protože už proběhla:-) V diskusi ,,crocodileclip"

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky