Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ÚNV

úplně nová Viktorka

14. 1. 2011 9:45
idnes - ostrov vzorných pejskařů

Vždycky, když se točí diskuze okolo psů (v bytě/ kadících na chodníku/ vychovaných - nevychovaných...) objeví se zde spousta vzorných pejskařů, kteří po svých psech uklízí, příkladně se jim věnují a má svá psiska a vzorně vychovaná. A zatím jsou na ulicích hromady h.oven, v panelácích celé dny vyjí znudění psi a veškeré viditelné venčení je ve stylu vykadit a domů.

0 0
možnosti
OP

Bětka

14. 1. 2011 9:54
Re: idnes - ostrov vzorných pejskařů

Proč nenapsat,že nejsem líná ohnout hřbet a ty h...sesbírat: Dobře si pamatuju život na sídlišti,kdy si děti dělaly bábovičky mezi kočičími výkaly a na kolech kočárku pro panenky si dcera vozila poklady. Nečekáte přece,že sem někdo napíše: mám psa,celý den jsem v práci,furt poslouchám sousedy,že pes vyje a naříká.Ho...nesbírám,rád slyším nadávky lidí,kteří do něj šlápnout.A děcka ať se v nich třeba vyválí.

0 0
možnosti
JM

janacz

14. 1. 2011 9:10
A proč si myslíte

že o psech víte všechno? 8-o

0 0
možnosti
OP

Bětka

14. 1. 2011 9:01
Pes+člověk

Nikdo mi nevymluví,že psovi je jedno,jestli je v RD nebo v paneláku 2+1. Je to smečkové zvíře,jeho smečkou je člověk a pes hlavně potřebuje jeho přítomnost.Můžu vás ubezpečit,že 2/3 dne prospí. Naopak bývá nevrlý,když ten svůj klid nemá,to samé platí o člověku.V létě,když jsme celá rodina na zahradě,hledá kam se zašít,aby si mohl zdřímnout.Pak prospí v boudě i 2hodinové sekání zahrady. Pořád si myslím,že se má lépe pes, který je v bytě,majitel mu věnuje 2-3x denně vycházku,než pes v kotci 3*1 m,na udusané hlíně,v zimě v létě.Péče spočívá v tom,že mu 2x denně donese misku žrádla,vypustí ho na zahradu a zmizí domů do tepla. A jen prase nechá psí h...povalovat na zahradě.

Každý člověk,který si chce pořídit psa,by měl rozumně zvážit rasu a své časové možnosti. Důchodci s pohybovými problémy by určině neměli dostat jako dárek štěně bígla,že jo.

0 0
možnosti
S

Smrť

14. 1. 2011 9:40
Re: Pes+člověk

R^ Potvrzuji. Můj německý ovčák prožil 11 let v paneláku, byl poctivě venčený a minimálně o samotě, než se nám konečně podařilo vypadnout z města. Teď má svou zahradu, ale když ho vyženeme ven, stojí u francouzského okna a smutně kouká dovnitř. Domů se vrací s podstatně větším nadšením, než chodí na zahradu. Jistě, hlídání jeho nového teritoria ho baví, rád poslouchá vlastní štěkot, ale ještě mnohem raději je ve společnosti své lidské smečky. Takže pokud je smečka v domě, on je spokojený také uvnitř. Panelákový pes, kterému se majitel poctivě věnuje, má určitě lepší život než hlídací pes u RD, co neopustí kotec, jak je rok dlouhý (a takových je bohužel dost).

0 0
možnosti

jarinka

14. 1. 2011 8:42
Pes může být

i v panelákovém bytě. Pokud se o něho pán dobře stará, dopřeje mu dost vycházek a pohybu venku vzhledem k rase, pak nemůže být řeč o nějakém týrání. Naopak týráním může být, když pes žije jen na zahradě a pán si myslí, že ta zahrada mu stačí. Nestačí, takový pes jen na zahradě se nudí.

0 0
možnosti
SJK

spatřil jsem kometu

14. 1. 2011 8:22
Karma

V našem domě ten blbej jezevčík hodiny a hodiny vyje, protože jeho páníček a paničkou chodí do práce a on je tam dlouhé hodiny sám;-(;-( domluva a upozornění nezabírají a ten čokl prudí 4x do týdne a zaříná tak v 5.30. Mimochodem...sháním jed na čokly...má někdo typ?

0 0
možnosti
I

ironstat

14. 1. 2011 8:34
Re: Karma

i takovehle chovani se da psa odnaucit, vyzaduje to ovsem od majitelu trpelivoast a kazdopadne navstivit specialistu, protoze sami si s tim neporadi

to nic nemeni na tom, ze pejskari by meli byt ohleduplni k ostatnim, kterym po tom, ze oni maji psa nic neni, to znamena sbirat bobky, mit psi pri prochazkach na voditku atd.

0 0
možnosti
JD

pedr64

14. 1. 2011 8:01
to sou nesmysly

1. čím větší pes, tím víc toho prospí, klidně i 20 hodin, tedy pokud má doga v paneláku svůj pelech, tak jí nic netrápí. 2. pes patří do smečky a jeho smečkou je rodina, ve které žije. Takže když bude pes na hektarové zahradě a smečku uvidí jednou za den při krmení, je na tom hůř než pes zavřený s rodinou v bytě.

0 0
možnosti
ÚNV

úplně nová Viktorka

14. 1. 2011 8:15
Re: to sou nesmysly

jasně, že prospí 20 hodin. Co jiného by taky dělal.

Souhlas s autorem.

0 0
možnosti
JK

Majkyho_pupik

14. 1. 2011 7:58
Pes samozrejme patri i do panelaku,

stejne jako do domu se zahradou. Jedinou podminkou je inteligence a schopnosti majitele se o psa radne starat. Velikost jeho pribytku s tim ale opravdu nema nic spolecneho...

0 0
možnosti
  • Počet článků 301
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 969x
Můj názor na danou věc se časem mění, získávám nové informace jako každý a tak se do minulosti nevracím, protože už proběhla:-) V diskusi ,,crocodileclip"

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky