Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Martin Jirousek

11. 11. 2009 13:49
Ekonomika spotřeby

Ano. Současná ekonomika je založená na spotřebě. Něco ale dlouhodobě není v pořádku, když si tvůrci zboží (které se spotřebovává) toto nemohou koupit jinak, než zadlužením. Mimochodem, ekonomika jde nyní ke dnu nikoli díky neochotě lidí nakupovat, ale díky neochotě si dál půjčovat, kvůli nutnosti splácet staré úvěry a také díky tomu, že banky nejsou ochotné půjčovat. To vše dohromady vytváří tlak na peněžní zásobu, která se tímto snižuje a přímým důsledkem je deflace. Ekonomika je zcela závislá na tom, aby bylo vytvořeno v určitém období více úvěrů, než kolik se ve stejném období splatilo. Jednoduché pravidlo - pokud se zadlužujeme, do ekonomiky proudí dostatek peněz a tato prosperuje.  Když úvěrování přiškrtíte, vymizí časový odstup mezi úvěry a splátkami a ekonomika strádá.

0 0
možnosti

Totedyne

11. 11. 2009 8:54
...

Pokud ČSSD prosazuje omezení v poskytování lichvářských úvěrů, pak neprosazuje špatnou věc. Někteří lidé mají omezenou schopnost si uvědomit, co podepisují. Lichvářský úvěr není řešením jejich zlé finanční situace.

0 0
možnosti
  • Počet článků 301
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 969x
Můj názor na danou věc se časem mění, získávám nové informace jako každý a tak se do minulosti nevracím, protože už proběhla:-) V diskusi ,,crocodileclip"

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky