Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

icmek

23. 6. 2009 12:47
každý má nějaký osud

když mi bylo 11, udělal jsem v páté třídě zkoušky na gymnázium. prostě neexistovalo nic jinýho, rodiče byť vysokoškolsky NEvzdělaní prostě byli chytří a svého chytrého premianta viděli už tehdy na VŠE nebo kde. a ejhle. po osmi letech přišla maturita, kterou bych nebýt jedničky ze slohovky neudělal (neznali jsme otázky, narozdíl od jiných gymnázií), a vejška nevyšla. podal jsem si jen jednu přihlášku, protože ač brigádník, 500 korun bylo dost a od rodičů podpora žádná. táta se odstěhoval, s mámou nelze rozumně vyjít. nakonec to dopadlo tak, že jsem začal pracovat, jako obyčejná kancelářská krysa ve spediční firmě. odstěhoval jsem se, a nyní není na školu moc prostoru, jde o finance. táta mě nezná, matka cholerička pouze nadává a pije svejch dvacet asfaltovejch turků denně. a já mám svůj klid, ale s tím, že jedu na vlastní pěst s bytem, autem, obživou, šacením, životem.  sám. a jak jsem na sebe pyšnej. neměl bych se moc rád, kdybych přišel domu z VŠE a matka by mi musela vařit večeři. 

0 0
možnosti
PZ

Psí zadek

23. 6. 2009 13:03
Re: každý má nějaký osud

Ono není nikdy pozdě. Kamarádka odešla před deseti lety z VŠ kvůli těhotenství ... a za týden má promoci, sice zatím jen Bc., ale kdo ví, co bude dál. A to je bez partnera, dítě živí prakticky celou dobu sama. Pokud budete opravdu chtít, doděláte si tu VŠ třeba za deset let. A pokud ne, asi ji k životu nepotřebujete.

0 0
možnosti
P

pokrokovesmyslejici

23. 6. 2009 12:32
Bez vš tě nikde nezaměstnají

No hlavně že nám tady ODS ve velkém importuje ukrajince a vietnamce, protože jsou levnější než vzdělaný produktivní člověk. A tu tupí češi je budou volit pořádRv

0 0
možnosti
JK

j.tecka

23. 6. 2009 13:01
Re: Bez vš tě nikde nezaměstnají

No ale tohle je teda totální demagogie!!! Ukrajince a ostatní cizince na podřadné práce si sem importujeme sami tím, že nechceme dělat práci, která nám nevoní. A to je zase způsobeno tím, že máme příspěvky v nezaměstnanosti a podobné dávky vyšší, než je plat toho chudáka, co krumpáčem kope do země. A to se na mě nezlobte, ale s tímhle ODSka má společného pouze pramálo... A pokud chcete opáčit, že modrý pták křičí, protože se na něj útočí, tak budete dost vedle - pracovala jsem na pracovním úřadě na oddělení pro cizince, takže vím dost dobře, o čem mluvím... Český kopáč/zedník/montée oken atd. nebude dělat za takové peníze, co dělá ten chudák Ukrajinec.

0 0
možnosti
X

xs123

23. 6. 2009 12:11
Problém je ten, že na učňák

dneska chodí alkoholici, smažky, šlapky a spol.Znám jednoho mladého muže, který se trápí na VŠ, nebo už asi skončil. Líbilo by se mu být truhlářem a dělat nábytek. Není moc studijní typ a sám to o sobě ví, poněvadž jako člověk je rozumnej. Jenže na učňák šlo z jeho třídy to lidsky nejhorší, co tam bylo, takže šel na strojní průmyslovku, která byla po ruce, a nějak ji dal. Potom se všichni hlásili na VŠ, tak šel taky, techniky nabírají do prvního ročníku skoro vše. A tam se trápil a trápil, několik let, teď už je asi pryč.Bohužel , nikdo nedá svoje dítě mezi narkomany, i když dobře ví, že řemeslo má zlaté dno a kdo umí něco udělat - taková ta tradiční řemesla: zedník, instalatér, tesař, truhlář, apod. bude se mít dobře.

0 0
možnosti
PZ

Psí zadek

23. 6. 2009 13:06
Re: Problém je ten, že na učňák

Je to tak, syn známé se učil na truhláře a v šestnácti byl ze třídy jediný, kdo nekouřil a nechlastal. To bylo před cca deseti lety, dneska je ta situace na učňácích nejspíš ještě daleko horší.

0 0
možnosti
JS

astar

23. 6. 2009 11:19
vyučení

Znám spoustu vyučených lidí, kteří se mají velmi dobře... jakožto i s maturitou... otázka je, co je lepší.. jestli se živit rukama , být vyučený, mít vlastní firmu, pracovat sám na sebe (elektrikář, vodař, plynař, tesař...), nebo chodit jako VŠ do práce, sedět za PC od nevidím do nevidím a nechat si sr*t na hlavu od šéfe, že ten projekt měl být už dávno hotový..znám jednoho moc šikovného tesaře, který má za Brnem dům s pozemky, který mu může závidět nejeden VŠ.. dneska záleži na tom co umíte , jak jste šikovný a jestli se vám chce makat.. můžete mít 4 VŠ, ale pokud jste lempl, tak skončíte špatně (tedy pozor.. Jyrka se o Vás jistě rád postará, Rath vám proplatí lékaře, stačí jen vhodit tu správnou obálečku do urny, ale to je zase jiná pohádka..)

0 0
možnosti
K

kenev

23. 6. 2009 10:14
Snad ani nebude nutné.

V období dětského věku do čtyřiceti let se postarají rodiče, následovat bude starostlivost státu. Nač maturitu? Na podpis příjmu finančního ohodnocení takto zaměstnaného?;-D;-)

0 0
možnosti