Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

4. 3. 2010 7:53
což o to

Milejší by to bylo všem. jenže,kromě podniků. Na to aby jste dostal tu samou částku ve výplatě (a ještě čistou, na ruku), by tu  částku benefitu musel zvýšit skoro na dvonásobek  (Vaše daně a povinné pojištění, plus jeho povinné odvody za Vás). A to samozřejmě nedá.

Druhá věc je to, že spousta benefitů podnik nic nestojí,nebo míň než se uvádí jeho skutečná cena). Například, režijní jízdenky nic, vlaky jezdí stejně . Předpoklad, že by si lidi ty režijky koupili je pouze teoretický, taky můžou jezdit busem, autem, mají to do práce pár kroků, a na dovolenou poletí letadlem.

Na spoustu dalších věcí (plavání, vstupenky, a další, připojištění) dostane podnik množstevní slevu , a nebo si, třeba u toho připojištění vymůže provozi.

Pokud by si to samé měl člověk platit sám, zaplatil by o mnohem víc, a tu zvýšenou částku by tedy chtěl vyplatit ve mzdě (vlastně skoro zdvojnásobenou, viz první odstavec).

0 0
možnosti
  • Počet článků 301
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 969x
Můj názor na danou věc se časem mění, získávám nové informace jako každý a tak se do minulosti nevracím, protože už proběhla:-) V diskusi ,,crocodileclip"

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky