Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

Lukas1000

26. 8. 2010 9:00
Nechapu

Na fakturach musi byt podpisy. Ten kdo to podepsal necht to vrati ze sveho ... toto je prece dohledatelne pozpatku, ucetnictvi se musi archivovat 10 let zpetne. Proc to nikdo nechce resit?

0 0
možnosti
I

IRoman35

26. 8. 2010 9:06
Re: Nechapu

Ale no tak. Každá objednávka, každá faktura je jen papír. A ten se vždycky může ztratit. Přístup má k tomu X lidí, podpisová práva rovněž, kor na takové drobné částky. Navíc ministři se mění, náměstci se mění, někteří vedoucí rovněž, případně migrují mezi odbory. I ministerstno je jen úřad a každý úřad zmákne velice snadno udělat takovej maglajs v papírování, že se v tom nevyzná nikdo.

0 0
možnosti
E

escapada

26. 8. 2010 8:59
Něco ti napíšu

možná to pro tebe bude překvapení - KOMUNISTI JSOU UŽ 21 ROKŮ OD VÁLU . Na ministerstvech jsou teď jiní PTÁCI .

0 0
možnosti
I

IRoman35

26. 8. 2010 8:43
Ta otázka je špatně položená.

Ano, dovedu si představit že bych platil svýmu kamarádovi 460 Kč na zalévání kytky u mě doma, pokud by se mi na to skládali sousedé, nebo MÚ:-)

0 0
možnosti
JK

MiroTR

26. 8. 2010 8:53
Re: Ta otázka je špatně položená.

R^ Tak.  Z cizího krev neteče. :-/

0 0
možnosti
G

Gašpo

26. 8. 2010 8:42
Keby sa postupovalo nekompromisne ako to robí Bárta

na všetkých ministerstvách, asi by sme sa nestačili diviť koľko "stratených" miliónov by sa našlo. Určite by to šlo do stoviek.

Floristické firmy, ktoré spravidla vlastní manželka, alebo známy nejakého "vedoucího sekce" na ministerstve je stará známa vec. A nájdu sa ďaľšie "lahůdky" okrem luxusných bonbónikov, džúsikov, kafíček, časopisov všeho druhu, ktoré úradníci "fasujú".

Existujú "právní oddělení", ktoré zamestnávajú dobre platených právnikov len na to, aby každú kauzu "preposlali" zmluvnej súkromnej advokátnej kancelárii, ktorá si za to samozrejme účtuje balík.

Existujú "propagační oddělení", ktoré vymýšľajú prezentačné blbosti ako kalendáriky, propagačné publikácie... a ich výrobu zadávajú predražene ďalej. Spomínate na "mysliveckou kuchařku", ktorej jeden výtlačok vyšiel ministerstvo na 4 000.-Kč ?

Tzv. "poradci" sú kapitola sama o sebe. Atd.atd....:-/

0 0
možnosti
PH

petrph

26. 8. 2010 8:20
Úředník

přece nepůjde do pokladny ministerstva a tam si nevytáhne 460 Kč na zaplacení zalévání kytky. A ani nemůže podepisovat proplácení faktury jak se mu zlíbí.

Na nějaké úrovni řízení někdo sestavoval rozpočet za oddělení či odbor a tam musel ty částky navrhnout , buď jmenovitě - 460 Kč zalévání květiny, mytí auta 2 x denně , předražena částka za malování, a nebo, což je pravděpodobnější si patřičně nadhodnotil požadované výdaje aby měl pěkných pár set milionů či miliard na rozhazování. Což mu jeho nadřízený sežral podepsal, a tak to šlo dál až k ministrovi. Což už samozřejmě chyba pana (bývalého) ministra jako managera je, a velká. A vlastně to dává odpověď co s tím -nemá cenu jít po fakturách a divit se za kolik se co platilo.ale jít po návrzích rozpočtů jednotlivých odborů ministerstvech a dohledat kde se co navrhlo zbytečně a hlavně kdo to podepsal. To že takoví lidé nemají ve státní správě co dělat, asi není panu Bártovi třeba vysvětlovat

0 0
možnosti

ajsek

26. 8. 2010 7:56
jsem si jistý,

že každý ten úředník by si klidně tu kytku na okně zalil, ba dokonce nevylučuji, že to spousta z nich i na tomto ministerstvu dělala; to, že za zalévání bral někdo latu je problém ministrů a hlavně jejich nejbližších podřízených, protože jen na jejich úrovni mohl někdo takovou hloupost vymyslet a hlavně schválit; těžko mohl mít takový nápad řadový referent či jak se jim tam říká; DOV2TEK - prý celý ten vnitřní odbor, který Bárta vyhodil, přešel do vedlejšího baráku na zemědělství; no to mě p.o...r. ;-O

0 0
možnosti
  • Počet článků 301
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 969x
Můj názor na danou věc se časem mění, získávám nové informace jako každý a tak se do minulosti nevracím, protože už proběhla:-) V diskusi ,,crocodileclip"

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky