Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Když jsem dělal ve kšeftě, zakázali jsme pokladním rozměňovat. Moc to nepomohlo, nechaly se oblbnout i přesto, že jsme o tom mluvili nejméně 1x týdně a mezi vedoucími jsme si volali, když se "měniči" objevili.

Pracovali rovnou s 5000 Kč bankovkami, takže pokladní nakonec přišla o 4000,- Kč. Těch variant je víc, ale princip je vždy stejný (viz text). Snad jen v úvodu se lišili. Někdy platili bankovkou vysoké hodnoty, někdy přinesli hrst menších bankovek a chtěli za ně velkou...

Vždycky to končilo čtyřtisícovou "dírou" v kase.

Často pracovali "v jednom". K vyvolání zmatku využívali toho, že chodili hlavně ve špičce, zdržovali u pokladny plné lidí a ještě směrem k nim vtipkovali. Nevózní pokladní nakonec byla ráda, že se jich zbavila. Bohužel i s penězi...

Jednou jedinkrát jsme takového borce chytili. Ale to bylo proto, že zpychnul a pustil se do sólo akce před polednem, kdy je ve kšeftě relativní klid, a zkusil to na pokladní, která měla přehled o penězích, které má v šuplíku.

Prostě si všimla, že má v šupleti méně bankovek, než by měla mít, docvaklo jí to a poslal za borcem ochranku. Jenomže mít u sebe hodně peněz není trestné, takže borec byl poučen, že v této pobočce pro něj napříště už nebude dost zdravý vzduch, a pravda je, že od té doby se neukázal. Ukázali se však jiní, přátelé... Je to věčnej boj :-) Jediná pomoc je - neměnit. Neměnit. Neměnit. Přijmout peníze, vrátit rozdíl a konec. Nedat na sladké řečičky a buď obsloužit dalšího zákazníka, nebo volat pomoc.

1 0
možnosti
JM
DP

D88a39d22a73k 53P12e75t45r

24. 6. 2013 6:13

Stánkaři, bravo. Kolik pokladních bank bylo obdobně načapáno, děvenky které jsou  vyškoleny a neměly by se nechat napálit.

0 0
možnosti
DK

Spatne pocitate, ve skutecnosti mu dluzite kopanec do rozkroku...

3 0
možnosti
LL

no podobné "fígle" se snaží používat i v kamenném obchodě, nejen u stánků...a i zde je to !hovadské" chování. pro každého obchodníka je to hnusné..nejen pro stánkaře:-/

1 0
možnosti
Foto

Samozřejmě. Známého takto okradli v kamenném obchodě před pár lety dokonce o 4 tisíce. Od nynějška, když mi bude prodávat brigádnice, věším tento vytištěný postup do stánku, když si to přečte, okrást už se nenechá.

1 0
možnosti
RM

Bohumín je ve Slezsku;-)

0 0
možnosti
Foto

:D Velmi přínosné :D Každopádně, když řeknu severní Morava, tak např. lidé z Čech, kteří Bohumín neznají, si dokáží lépe představit, na kterém konci republiky to vlastně je.

1 0
možnosti