Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KL

cliff

9. 6. 2011 10:14
to jsou zase kydy..

zadna krize neni, mozna byste mel omezit sledovani TV nova dalsi cernokronikova media. celkem nechapu, ze se rozpitvavaji podobne ptakoviny a ten hlavni problem - stret nabozenskych fanatiku a postupne zniceni svobodne spolecnosti - zustava stranou.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

7. 6. 2011 16:38
systém se až tak zásadně nezmění

celosvětová revoluce nejspíš nebude......a nálada se změní stejně jak "nálada na burze". Jeden den je down, a druhý opačně.;-)

0 0
možnosti
E

ephemeroptera

7. 6. 2011 16:33
Ono jde nejspíše o to, že

vědeckotechnický pokrok naprosto neúměrně předčil náš mentální vývoj. Máme počítače, elektronické mikroskopy, jaderné zbraně, mikrobiologický výzkum, ale také máme pořád stejný mozek s jeho středověkým myšlením a hodnotami (chamtivost, násilí, hloupost, náboženství, arogance, bezbřehý individualismus...). A nejsme schopni používat ony skvélé nástroje a vynálezy jinak, než jak jsme to dělávali kdysi .... k životu na úkor druhých, k válkám, k násili (jak fyzickému, tak ekonomickému a společenskému), k sobeckým zájmům. Proto jsme nebyli doposud schopni najít tu správnou společnost blahobytu pro všechny ... nejde o nějaké ...ismy a ..cie ale o naše myšlení a hodnoty.

0 0
možnosti
JM

janacz

6. 6. 2011 16:46
Pořád se píše o krizi

a když jdu do města, obchody a hospody jsou plné lidí a silnice plné aut a všude s svítí a dělá kravál. Za komunistů zase pořád o blahobytu a v obchodech nic. Jak tomu mám vůbec rozumět. Raději žiju dnešní den. 8-o

0 0
možnosti

jirka černák

7. 6. 2011 14:01
Re: Pořád se píše o krizi

jo, carpe diem není špatný řešení :-)

0 0
možnosti
JM

ikkyu

6. 6. 2011 15:12
systém

A v jakém systému že vlastně žijeme po staletí? Můžou za finanční krizi Husiti nebo Marie Terezie? :-)))

0 0
možnosti

jirka černák

7. 6. 2011 14:02
Re: systém

říkáme mu parlametní demokracie ;-D

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

3. 6. 2011 22:24
Jak "není žádná naděje"?

jistě, ten, kdo hledá spásu jen u státu, institucí, ten asi naději nevidí protože extenzivní rozvoj založený na růstu populace, stálém dostatku mladých a prostoru k expanzi skončil. Teď by bylo nutné si životní prostor vybojovat, k čemuž humanismem a pacifismem zblblý "západ" nemá dost vitality. Proč by ale  měli ztrácet naději ti, co nikdy nevěřili ve spasitelnost státu a pomoc "společnosti"? Pro ty se nic nemění, stejně nepočítají s tím že se o ně někdo "postará", během života se neobětovali ani "vlasti", národu či dětem, pokud děti měli tak proto, že je chtěli a ne aby splnili státní plán výchovy nového občana. Dřív se státy nestaraly, moderní medicína neexistovala a přesto se z toho nikdo psychicky nehroutil, lidi nebyli o nic nešťastnější než jsou dnes. Stačí nebláznit, že je člověk smrtelný je normální. Nenormální je prodlužování života na kapačkách, i když jeden už jen leží jako lazar. Závislost na státu je horší než na heroinu - ruinuje nejen jednotlivce, ale celé národy.

0 0
možnosti
A

antizelenka

4. 6. 2011 8:35
Re: Jak "není žádná naděje"?

R^

0 0
možnosti
VK

VLAKR

3. 6. 2011 14:00
Hrubě nesouhlasím

 Prý "....systém, ve kterém žijeme už celá staletí, ztrácí dech a nemá již na to, aby se dále rozvíjel. ..."

Ale kdepak, podobné pochybnosti provázejí lidstvo po staletí! Takovéto nálady hlásali přívrženci Marxe a Engelse třeba koncem 19. století. A v následujícím 20. století po uplynutí řady desetiletí a válek je přelom 19. a 20. století zpětně hodnocen jako "La Belle Epoque".

Naopak si troufám tvrdit, že tak dobře jako dnes se globálně lidstvu nikdy nedařilo. To není nějaký naivní optimismu, ale vyplývá to z fakt o průměrné délce lidského života a materiální vybavenosti. Materiální dostatek ovšem nezaručuje bezstarostný a bezproblémový život. Naivní je naopak očekávat, že pokrok zručí jistoty a bezstarostný život. To nebude nikdy.     

0 0
možnosti
H

hanick

5. 6. 2011 1:41
Re: Hrubě nesouhlasím

Jediný závěr......už dlouho nebyla válka. Po ní vždy nastoupil rozkvět. Vzpomeňte pamětníci, jak jste k sobě měli blízko v letech 1945 - 1948 !

0 0
možnosti
P

Petr_V

3. 6. 2011 11:32
Nemáte tak docela pravdu

Nejedná se o finanční krizi, ale o ekonomickou krizi.

Nejedná se o globální krizi, ale krizi v USA a EU.

Nejedná se o společenskou krizi, ale o kriz euro(amerického) socialismu.

0 0
možnosti

jirka černák

7. 6. 2011 14:06
Re: Nemáte tak docela pravdu

díky za správné pojemenování. hned se v tom lépe vyznám 8-o

0 0
možnosti
KP

pk203@klikni.cz

3. 6. 2011 10:54
Zcela naopak

Je to přesně opačně. Nejprve vznikla společenská krize, socializace společnosti, odklon od zdravého rozumu, k politické a společenské "korektnosti". Zvýhodňování menšin, snižování populace evropských národů přerod demokracie s republikánskými pojistkami v ústavách k dnešní demokratůře - což je vláda věstšiny bez ohledu na užitečnost pro celek zcela postrádající jakoukoliv ústavní brzdu. Přerod politických ideálů, za které by jejich nositelé položili životy k politickému marketingu, kdy nejde o nic jiného než nalákat voliče za každou cenu. Skrytá vlivová vláda korporátní oligarchie. Tohle všechno přinesl přelom  tisíciletí a tento koktejl vyvolal krizi ekonomickou.  To že si to mnozí "Jasánci" politické korektnost, prosazovatelé třetích cest a pod. uvědomují až nyní a svádí společenský úpadek na ekonomickou krizi tyto fakta nezmění.

0 0
možnosti
LT

snickim

7. 6. 2011 16:52
Re: Zcela naopak

Ano, toto tak nějak může platit pro Evropu. Já se ale začínám také bát dalších věcí. Včera jsem viděl v televizi reportáž o tom, že vakcinace dětí v Africe se bude dělat za méně než 5 dolarů na dávku, aby na to obyvatelé dosáhli. jako humanista si říkám ANO. není správné aby malé děti umíraly.

Jenže. Jenže je tady jedno obrovské JENŽE. Kdo bude živit ty děti, které doteď umíraly a najednou budou žít? Vždyť už teď tam všichni žijí v chudobě. Kdo se o ně postará? Na jedné straně humanistické rozhodnutí zajistit život dětam a na druhé straně je otázka zda někdo řeší, z čeho se v Africe všichni najedí. myslí si snad někdo, že obyvatelé černého kontinentu přestanou plodit děti?

Jak se jako evropané postavíme k hladomoru, který to může vyvolat? Dáme jim jídlo? To přeci nestačí. oni potřebují práci, půdu která je uživí. Kde to vezmou? Žeby oživl pan Tau? Nebo máme prsten kouzelníka Vigga?

0 0
možnosti
TP

assco

3. 6. 2011 9:57
Konec sveta? Ale kdeze...

Stalo se, asi vzacnou shodou okolnosti, ze se nemluvi snad o nicem jinem. Konec sveta - alespon tak jak jej zname - je proste v kurzu. Staci se podivat na filmy, pomalu prechazime od filmu, kde hlavni hrdina svet na posledni okamzik zachrani, k filmum kde je konec neodvratitelny a nekdy i bez nadeje na "novy zacatek". Co se vlastne stalo tak zasadniho, ze nalada je tak pochmurna? Nestalo se nic, vlastne ano. Mame se moc dobre. Podivejte se na filmy Bolywoodu. Tam film o finalni katastrofe nenajdete. Co se vlastne stalo s Euro-Americkou kulturou, ze tak lpime na nasem vlastnim konci, az pomalu neumime mluvit o nicem jinem? Mozna je to presycenosti vsim. Uz se neumime radovat z malickosti. Neumime svuj zivot zit a byt snim spokojeni. A kde neni radost, prichazi "cekani na konec" a prazdnota, a pak samozrejme kazda depresivni zprava je rozsirovana a pretrasana : "ja vam to rikal!" Konec sveta neprijde a pristi rok neumreme hlady. Ani ta vlada senakonec nerozpadne a neblizi se smrtici meteorit. A venku je krasne. Vykaslete se na dumani nad konecnym zuctovanim, pro vas muze prijit klidne dnes odpoledne az ridic dumajici nad timtez si vas nevsimne na prechodu ;) zijte tak, aby pri konecnem zuctovani bylo na co se koukat :) stastny a dlouhy zivot vsem.

0 0
možnosti
HM

ladhela

3. 6. 2011 10:15
Re: Konec sveta? Ale kdeze...

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 880x
Founder of HAPPINESS ACADEMY
(First Happiness Education in CR)
Chief Happiness Officer - first in Czech Republic :)
ČERNÁK INTERIOR DESIGN - consultant
START-UP ADVISOR
Coach, Speaker, Writer
Holistic Alternative Positive Psychology
Feng Shui Advisor
Yi Jing (I-Ťing) Consultant
Personal and company advancement
Helping people and companies achieve fulfilment, balance and growth in their lives and business, create pleasant living and working environment and experience happiness

Specialties: Holistic Alternative Positive Psychology, Consulting, Coaching, Yi Jing (I-Ťing), Feng Shui, Chinese Cosmology, Reiki, Psychology, Marketing, Communication

Seznam rubrik