Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Prodaná revoluce, Zubová, Soukup a Paroubek

Dnes se má Prahou linout již druhý průvod středoškoláků protestujících proti státním maturitám. Důvod protestu je, alespoň  z pohledu středoškoláků pochopitelný. Nechce se jim jít do něčeho nového, o čem mají podle svých slov málo informací. Nevěří v připravenost projektu státních maturit. Nesoudím důvod jejich protestu, nejsem odborník na školství, natož na problematiku státních maturit. Zaujala mě spíše jiná věc, propojenost druhé demonstrace na lidi okolo Olgy Zubové, současné to kandidátky ČSSD číslo pět v Praze.

Jaký je rozdíl mezi první demonstrací proti státním maturitám a tou dnešní? Na první pohled takřka žádný. Za důvod obou protestů je udávána nespokojenost středoškoláků s připravovaným systémem státních maturit. Rozdíl mezi červnovou demonstrací a tou dnešní je zřejmě pro některé novináře tak minimální, že ho např. dnešní zpravodajství ČT vůbec nezachytilo a o demonstraci informovalo jako o protestu středoškoláků…Zásadním problémem ale je organizátor dnešního protestu. Nejde již totiž o spontánní protest lidí shromážděných okolo facebookové skupiny „Nechceme státní maturitu“, ale o akci politického sdružení „Green revolution“, které bylo založeno před volbami do EP s jediným cílem – nalákat mladou generaci k volbě Demokratické strany zelených, v čele s Olgou Zubovou… Olga Zubová si ve spolupráci s „českým Berlusconim“ Jaromírem Soukupem umně zprivatizovala původní myšlenku protestu proti státním maturitám a „přirozeně“ se díky práci lidí ze Soukupovy agentury Médea stala „politickou hlavou“ dnešního protestu. Ve facebookové skupině Nechceme státní maturitu se tak práce zcela náhodou začala aktivně účastnit například jistá Markéta Zahradníková, která podle jejího věku zřejmě  maturovala  ještě před listopadem 1989 a která je shodou náhod ředitelkou dvou společností Médea Promotion a Médea Creativity, které patří Jaromíru Soukupovi…

Nejvtipnější na celé akci je, že si původní autoři facebookové skupiny Nechceme státní maturitu ani na chvilku nepřipouští, že Zubová, Soukup a Zahradníková nečinní vše pouze z vlastního altruismu… Zakladatelům a představitelům této skupiny není ani trochu divné, že jim pan Soukup věnoval několik statisíců korun bez toho, aby po nich něco chtěl. Osobně věřím tomu, že po nich Soukup a spol. v této chvíli nic nechtějí a tváří se jako kamarádi. Otázkou je, co se bude dít v blízké budoucnosti.

Není totiž žádným tajemstvím, že po tzv. „vajíčkové aféře“ a následné prohře ČSSD ve volbách do EP došlo v Lidovém domě k mytí hlav za zaspání v internetové komunikaci. Jedním z prostředků, jak se socialisté na internetu, potažmo přímo na facebooku mohou rychle „vrátit do hry“, je nápadně podobný scénáři, který proběhl ve skupině „Nechceme státní maturitu“. Připojit se k početné skupině, naimplementovat do ní své představitele a vmodelovat se do role mluvčího této skupiny. To se přesně stalo s početnou skupinou odmítající státní maturity. Olga Zubová se tak díky práci zkušených profesionálů přeměnila z role „té, která shodila vládu“, do role „bojovnice proti státním maturitám“, ačkoli se této problematice nikdy nevěnovala.  Již na minulé demonstraci Médea oblékla stovky protestujících a „Olga“ byla zřejmě jediný politik, který na akci mohl promluvit. Odměnou davu jí podle médií bylo skandování „Olga, Olga“…. Mediální manipulace v praxi „par excelence“.

Ať již dnes středoškoláků a jejich podporovatelů dorazí, kolik chce, měli by se ptát, co bude Médea chtít za zorganizování protestu, zaplacení hudební produkce, výrobu triček, výrobu rozhlasových spotů atd., kdo opravdu stojí za Green revolution a jaký vztah má k celé akci vedení ČSSD v čele s Jiřím Paroubkem. Základní otázkou totiž zůstává, nakolik je dnešní protest spontánní a nakolik se jedná o „prodanou revoluci“. Pokud tak studenti neučiní, dnes si zademonstrují, pobaví se a oslaví znovu „Olgu“, skočí na lep lidem okolo Jiřího Paroubka, kteří to poté oslaví společně s „Olgou“ v hotelu Kempinski…

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Cerha | čtvrtek 16.7.2009 13:34 | karma článku: 46,44 | přečteno: 10675x
  • Další články autora

František Cerha

Klára Samková kandiduje na prezidentku

Známá právnička Klára Samková se rozhodla kandidovat na úřad prezidenta republiky. Uvedla to v krátkém prohlášení zveřejněném na svém webu zrcadleni.cz. Mj. v něm píše: "Ne, to není vtip. Myslím to vážně. Moji přátelé o myslí vážně. A kupodivu, i moji nepřátelé to myslí vážně. Věci, které mají být vyřčeny, musí být vyřčeny...."

5.8.2012 v 12:17 | Karma: 6,36 | Přečteno: 1249x | Politika

František Cerha

Jiří Dienstbier si nevybral nejlepší místo pro zahájení své kampaně

Jiří Dienstbier včera zahájil svou prezidentskou kampaň u sochy Tomáše Garigue Masaryka v Lánech. Pokud se chce Dienstbier distancovat od svého někdejšího politického spojence Davida Ratha, tak to nebylo nejšťastněji zvolené místo pro start kampaně.

4.8.2012 v 13:48 | Karma: 15,16 | Přečteno: 923x | Politika

František Cerha

Zeman kontinuálně posiluje, Švejnar a Fischer ztrácí

Volebními výzkumy k prezidentské volbě se věnují tři společnosti - Median, Sofres Factum a Sanep. Každá z těchto společností má odlišnou metodiku sběru dat, i vzorek na němž výzkum provádí. Výsledná data proto nelze vzájemně kombinovat, přesto z nich lze zachytit základní trendy.

30.7.2012 v 8:43 | Karma: 11,49 | Přečteno: 1237x | Politika

František Cerha

Vy chytráci, tohle je Vladimír Dlouhý osobně...

Prezidentský kandidát Vladimír Dlouhý se pořádně zakousl do Facebooku. Zřídil si svou facebookovou stránku, zaplatil reklamu a sbírá podporovatele. Svědomitě pod svými statusy odpovídá na dotazy a připomínky, nebojí se ani reagovat na kritiku. Tato aktivita je chválihodná, jen by možná neměl oslovovat své kritiky slovy "Vy chytráci"...Pokud to však mělo za účel přilákat k jeho facebookové stránce pozornost, tak to cíl splnilo.

29.7.2012 v 8:41 | Karma: 13,44 | Přečteno: 1751x | Politika

František Cerha

Kdo podporuje prezidentské kandidáty?

Zatím nejreprezentativnější výběr podporovateků odtajnil Vladimír Dlouhý. V jeho prezidentské kandidatuře ho podporují: Jakub Cigler (architekt), Václav Cílek (geolog, klimatolog, spisovatel, filosof, překladatel), Zbyněk Frolík (podnikatel), Prof. MUDr. Cyril Höschl, (psychiatr a vysokoškolský pedagog), Jan Hřebejk (režisér), Prof. MUDr. Pavel Pafko (lékař), Karel Poborský (fotbalista)

28.7.2012 v 21:25 | Karma: 10,86 | Přečteno: 1355x | Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Další útok na německé politiky. Někdejší primátorku napadli zezadu v knihovně

8. května 2024  12:47

Někdejší primátorku Berlína Franzisku Giffeyovou ve středu napadl útočník, těžkým předmětem ji...

VIDEO: Jiskry a dým. Boeing s poruchou podvozku dosedl v Istanbulu na „čumák“

8. května 2024  12:41

Nákladní letadlo Boeing společnosti FedEx Airlines ve středu přistálo na istanbulském letišti bez...

Protiruská hysterie, odmítla Moskva zapojení do žhářského útoku v Londýně

8. května 2024  12:39

Ruské ministerstvo zahraničí ústy své mluvčí Mariji Zacharovové odmítlo jakýkoliv podíl na...

USA pozastavily dodávky zbraní Izraeli. Nechtějí dál zvyšovat počty obětí

8. května 2024  10:51,  aktualizováno  12:17

Administrativa amerického prezidenta Joe Bidena pozastavila dodávku tisíců zbraní do Izraele, a to...

  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3031x
Angažovaný pozorovatel společenského dění.Více na www.kampanzive.cz a www.pioneers.cz