Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Proč mladí lidé nevolí ČSSD? Není se jim co divit…

Ze všech sociologických průzkumů vyplývá, že ČSSD má velice malou podporu mezi mladými lidmi. Ti většinově volí ODS popř. Stranu zelených, pokud již se tedy vůbec k volbám dostaví. Této malé podpory  si je vědom i Jiří Paroubek, který si získání většího počtu voličů patřící k mladé generaci vytkl i za jeden z cílů tzv. modernizace ČSSD. Nedávno se Jiří Paroubek pochválil za to, jak je modernizace úspěšná, upřímně sebekritický byl pouze v jedné věci – ČSSD se podle jeho slov doposud nepodařilo získat mezi své voliče mladé lidi do třiceti let. Jiří Paroubek ve svém článku přesně napsal: „Zatím nějak podstatněji se nepodařilo změnit, pokud jde o podporu ČSSD, nepříznivou situaci mezi mladými lidmi.“.  Po tiskové zprávě (http://www.cssd.cz/s14983/tiskove-zpravy/a20617.html)  stínového ministra vnitra Jeronýma Tejce se tomu ani vůbec nedivím…

Pan stínový ministr vnitra Jeroným Tejc, který je mj. ročník 1977, v této tiskové zprávě vyzval k rezignaci na post ministra vnitra Ivana Langera za to, co se před zápasem Sparty a Dinama Záhřeb dělo díky několika stovkám chorvatských rowdies v pražských ulicích.

Pokud to někdo neví, tak se stovky alkoholem posilněných „takyfotbalovýchfanoušků“ ze Záhřebu, rozhodlo oplatit několika stům tisícům Čechů, kteří jezdí do Chorvatska na dovolenou, jejich návštěvu a přijeli se do Prahy „pobavit“, tentokrát na český účet.  Jejich „zábava“ spočívala ve veřejném hajlování, ničení zařízení restaurací a napadání nevinných turistů, jejichž jediným hříchem zřejmě bylo, že mluvili rusky (Chorvaté je nenávidí, protože za války podporovali a dodnes podporují Srby) a také policistů.

Většina těchto „takyfotbalovýchfanoušků“ patří k chorvatské ustašovské ultrapravici, a netají se svými otevřenými sympatiemi k fašismu a nacismu. Nijak moc se tak ve svých názorech neliší od některých našich pronacistických primitivů, kteří ze sebe dělají fotbalové fanoušky, problémem však je, že ti chorvatští mají s násilím mnohem více zkušeností…Nepochybuji o tom, že kdyby došlo k přímému souboji mezi sparťanskými ultras a jejich „protivníky“ ze Záhřebu, dostali by ti čeští pěkně na frak. Asi není náhoda, že k takovéto formě střetů v Praze vůbec nedošlo.

Shrnuto a podtrženo, ultras Dinama Záhřeb jsou početná skupina nebezpečných pouličních násilníků, kteří jsou svému okolí velice nebezpeční svou agresivitou bez hranic, hlavně pokud jsou ve skupině. Navíc má většina z nich kriminální minulost, ti starší i zkušenosti přímo z války. Naši čeští „rádobyultras“ jsou proti nim takřka neškodní amatéři.

Co mají tito chorvatští „takyfotbalovífanoušci“ společného s ČSSD, Paroubkem, Tejcem a českou politikou vůbec? To, že stínový ministr vnitra za ČSSD, jednatřicetiletý Jeroným Tejc tyto grázly srovnává s mladými lidmi, které nechal tehdejší ministr vnitra Bublan, s posvěcením Jiřího Paroubka, brutálně zmlátit na Czechtekku v roce 2005. Doslova je v Tejcově tiskové zprávě napsáno:O pár let později nastane podobná situace (srovnání Czechteku a řádění zdivočelých chorvatských ultras) a najednou není ministr tím, kdo je za přijetí preventivních opatření odpovědný.“

Vážený pane Tejci, tím, že srovnáváte chorvatské fotbalové ultras, s mladými lidmi, které představitelé vaší strany nechali v roce 2005 brutálně zmlátit na Czechteku, jste jen ukázal, že přestože jste věkem mladý, ničím si nezadáte s o dvě generace staršími spolustraníky Paroubkem a Bublanem. Stejně jako oni totiž nechápete, že drtivá část současné mladé generace nebaví poslouchat oblíbence vaší strany Michala Davida či Pavla Vítka, ale chtějí se bavit po svém.

Neznamená to však, že by museli něco ničit, někoho napadat, či vyvolávat střety s policií. Asi jste zapomněl, že to byla policie, která v roce 2005 začala hlava nehlava mlátit mladé lidi, kteří se pouze bavili na hudbu, které Vy zřejmě vůbec nerozumíte.

Ano, je známé, že na takovýchto party někteří účastníci užívají drogy, ale to v žádném případě nemůže být důvodem k tomu, aby na politický příkaz došlo k napochodování policejních želv ninja, které je brutálně zmlátili.

Na svých internetových stránkách píšete „Věřím, že se stanete nejen pravidelnými, ale především kritickými návštěvníky, kteří mě svými názory budou neustále posouvat k lepší práci. Jsem si vědom, že dlouhý pobyt v politice omezuje pohled na životní realitu, a proto budu vděčný i za Vaši věcnou kritiku“. Cha, cha, cha…Vzhledem k tomu, že jste v politice od svých dvaceti let a v té nejvyšší od nějakých sedmadvaceti, troufám si tvrdit, že již omezený pohled na realitu máte. Vy jste opravdu neměl žádného spolužáka, či přítele, který nesnášel normalizační pop a nedal si občas jointa? Opravdu jste se vy, nebo někdo z vašich známých nikdy neopil? Jste prostě mimo, taneční scéna již ani náhodou není nějakým menšinovým hudebním žánrem a zcela jistě si její členy nezískáte tím, že je budete srovnávat s fašistickými hooligans. 

K tomu, abyste zjistil, čím žijí lidé jen o několik let málo mladších než vy, bych vám proto doporučil, abyste zkusil alespoň někdy opustit svět politiky, sundat sako, sednout do hospody či klubu, nedělat světáka, ani starého-mladého a poslouchat své generační vrstevníky. Možná zjistíte, že cesta, kterou se ČSSD vydala s cílem získat mladé voliče, a kterou zřejmě máte reprezentovat i vy, je cestou do pekel.

Převážná většina mladých voličů ve vyspělých demokraciích stojí přesně dle známého citátu "kdo není ve dvaceti levičákem, nemá srdce, kdo není ve čtyřiceti konzervativcem, nemá rozum" politicky „nalevo“. U nás je to zcela naopak, většina z nich volí pravici a střed a vzhledem k tomu, jak se chová Paroubek, Bublan a teď už i Tejc, se není vůbec čemu co divit.

Autor: František Cerha | sobota 4.10.2008 9:20 | karma článku: 32,78 | přečteno: 2010x
  • Další články autora

František Cerha

Klára Samková kandiduje na prezidentku

Známá právnička Klára Samková se rozhodla kandidovat na úřad prezidenta republiky. Uvedla to v krátkém prohlášení zveřejněném na svém webu zrcadleni.cz. Mj. v něm píše: "Ne, to není vtip. Myslím to vážně. Moji přátelé o myslí vážně. A kupodivu, i moji nepřátelé to myslí vážně. Věci, které mají být vyřčeny, musí být vyřčeny...."

5.8.2012 v 12:17 | Karma: 6,36 | Přečteno: 1249x | Politika

František Cerha

Jiří Dienstbier si nevybral nejlepší místo pro zahájení své kampaně

Jiří Dienstbier včera zahájil svou prezidentskou kampaň u sochy Tomáše Garigue Masaryka v Lánech. Pokud se chce Dienstbier distancovat od svého někdejšího politického spojence Davida Ratha, tak to nebylo nejšťastněji zvolené místo pro start kampaně.

4.8.2012 v 13:48 | Karma: 15,16 | Přečteno: 923x | Politika

František Cerha

Zeman kontinuálně posiluje, Švejnar a Fischer ztrácí

Volebními výzkumy k prezidentské volbě se věnují tři společnosti - Median, Sofres Factum a Sanep. Každá z těchto společností má odlišnou metodiku sběru dat, i vzorek na němž výzkum provádí. Výsledná data proto nelze vzájemně kombinovat, přesto z nich lze zachytit základní trendy.

30.7.2012 v 8:43 | Karma: 11,49 | Přečteno: 1237x | Politika

František Cerha

Vy chytráci, tohle je Vladimír Dlouhý osobně...

Prezidentský kandidát Vladimír Dlouhý se pořádně zakousl do Facebooku. Zřídil si svou facebookovou stránku, zaplatil reklamu a sbírá podporovatele. Svědomitě pod svými statusy odpovídá na dotazy a připomínky, nebojí se ani reagovat na kritiku. Tato aktivita je chválihodná, jen by možná neměl oslovovat své kritiky slovy "Vy chytráci"...Pokud to však mělo za účel přilákat k jeho facebookové stránce pozornost, tak to cíl splnilo.

29.7.2012 v 8:41 | Karma: 13,44 | Přečteno: 1751x | Politika

František Cerha

Kdo podporuje prezidentské kandidáty?

Zatím nejreprezentativnější výběr podporovateků odtajnil Vladimír Dlouhý. V jeho prezidentské kandidatuře ho podporují: Jakub Cigler (architekt), Václav Cílek (geolog, klimatolog, spisovatel, filosof, překladatel), Zbyněk Frolík (podnikatel), Prof. MUDr. Cyril Höschl, (psychiatr a vysokoškolský pedagog), Jan Hřebejk (režisér), Prof. MUDr. Pavel Pafko (lékař), Karel Poborský (fotbalista)

28.7.2012 v 21:25 | Karma: 10,86 | Přečteno: 1355x | Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

ANALÝZA: Válečný kabinet se sype kvůli zájmům Netanjahua

20. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli Po protestu ministra obrany se přidal i člen válečného kabinetu Benjamin Ganc. Chtějí od Netanjahua...

Rušte dětská lůžka, vybízí pojišťovna špitály. Ve hře jsou denní stacionáře

20. května 2024

Premium Pediatrů je málo, dětských oddělení moc a ne všechna využita. Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP)...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

V Maďarsku havaroval na Dunaji motorový člun. Dva lidé zemřeli, pět se pohřešuje

19. května 2024  14:38,  aktualizováno  20:42

Dva lidé zemřeli při lodní nehodě na řece Dunaj severně od maďarské metropole Budapešti, uvedla v...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3031x
Angažovaný pozorovatel společenského dění.Více na www.kampanzive.cz a www.pioneers.cz