Paroubek skončí jako Gross

Nevím, kdy to bude, zda za týden, či dva roky, přesto jsem pevně přesvědčen o tom, že současný předseda ČSSD Jiří Paroubek skončí stejně tak neslavně, jako jeho předchůdce Gross. Bude donucen pod tlakem veřejnosti a médií rezignovat. Proč?

V české politice je možné ledacos, ale jedno je jisté, nakonec vše vyleze na povrch, protože se u nás „vše vykecá“.  Minulost nakonec dostihne i Jiřího Paroubka. Nevěřím totiž tomu, že během svého uplynulého života vždy jednal podle morálních imperativů a že na něj něco z jeho minulost nevypluje.  Již dnes je jasné, že některé jeho výroky si protiřečí, a je proto pouze otázkou času, kdy se pravda dostane na povrch.

Předseda ČSSD Jiří Paroubek má jednu zvláštní slabost – obklopuje se podivnými typy lidí, které by měli v normálním demokratickém státě zůstat důsledně stát mimo slušnou společnost. Je pěkné, že se Jiří Paroubek nezříká svých starých známých (k výjimce ho přiměla až vražda jednoho z nich) a je k nim více než loajální. Problematické je, že tato Paroubkova loajalita působí až podezřele. Je totiž více než zvláštní, že politik, který se chce jednou znovu stát premiérem republiky, se není schopen zříci lidí, kteří jsou spojováni s kriminálním prostředím. Buď je Jiří Paroubek hyperloajální a nechce se od těchto lidí odvracet proto, že mu to nepřijde fér, nebo je pravda na straně těch, kteří tvrdí, že Paroubek v tomto prostředí vyrostl a těmto lidem toho spoustu dluží.

To, že se na křtu Paroubkovy knihy sešli pánové  Kočka mladší, Kočka starší a pozdější vrah Ďuričko, jsou informace více než známé. Všechna tři jména zavání atmosférou z filmu „Bony a klid“ -  světem nočních barů, podvodů, podrazů, prostitutek a někdy i vražd. Do  této podivné společnosti patří i ruskojazyčně mluvící osoby s těsnými vazbami na zahraniční tajné služby. 

Dalšími  Paroubkovými blízkými spolupracovníky s podivuhodnou minulostí, ale i přítomností, jsou například Martin Vlasta, či Petr Benda. Vlasta byl blízkým přítelem Václava Kočky ml.  Časopis Respekt o něm napsal: „osobní tajemník bývalého premiéra Jiřího Paroubka (ČSSD), o nějž se nedávno začali zajímat policisté z protikorupčního poté, co jej bývalá náměstkyně na ministerstvu pro místní rozvoj obvinila, že ji – údajně na Paroubkův pokyn – nutil podpořit tunelářský projekt.“

Druhý Paroubkův spolupracovník Petr Benda, je podle některých informací historicky spojen s veksláckým polosvětem, spekuluje se o tom, že sám s tímto „řemeslem“  na ulici začínal. Jeho jméno je často spojováno v souvislosti s prostitucí a podivnými podnikatelskými záměry na severu Čech, které zavánějí ledasčím. V poslední době se Petr Benda proslavil především v souvislosti s nabíráním černých duší do své místní organizace ČSSD v Teplicích.

Jiří Paroubek by si měl uvědomit, že fakt, že nikdo z jeho podivuhodných známých nebyl dosud soudně trestán, neznamená, že jsou nevinní.  Pokud totiž Paroubek v politice prosazuje  princip presumpce viny, měl by se jím řídit i u svých přátel. Mj. pokud to neví, tak by si měl uvědomit, že ani František Mrázek nebyl nikdy za nic odsouzen…Přesto je dnes po své smrti označován za krále podsvětí…. To, že se Jiří Paroubek neuměl včas zbavit svých podivných přátel „z mokré čtvrti“, ho již odsoudilo ke stejnému osudu jako jeho předchůdce Stanislava Grosse.

Autor: František Cerha | neděle 12.10.2008 21:27 | karma článku: 38,32 | přečteno: 2761x