Neničí si ČSSD billboardy náhodou sama?

ČSSD dnes podala trestní oznámení na neznámého pachatele. Důvodem je údajné ničení jejích předvolebních billboardů. Když jsem si tuto zprávu dnes přečetl, skoro jsem se rozplakal…smíchy. ČSSD se cítí dotčena údajnou lidovou tvořivostí a poukazuje na to, že za tím stojí ODS. Bohužel některá média tuto návnada spolkla i s navijákem....

Není nic horšího, než když je politická strana, popř. její předseda, k smíchu. ČSSD a Jiřímu Paroubkovi se to dnes dokonale podařilo. Již od jara sociální demokraté rozesílají anonymní pamflety proti hejtmanovi Petru Bendlovi, vylepují billboardy Bendla s Porschem, s Tlustým, Topolánkem aj. Pokračují tak ve své práci z roku 2006, kdy zveřejňovali stejným způsobem stejně trapné billboardy. Samozřejmě o tom ale nikdo z Lidového domu neví...

ČSSD by v tomto případě udělala nejlépe, kdyby mlčela a neupozorňovala na sebe sama. Otázkou totiž zůstává, zda tvůrce jejích údajně poničených billboardů, není někdo z vlastních řad. Odborníky na tento obor ČSSD disponuje. Těžko se totiž domnívat, že by ODS byla tak přitroublá, aby tři dny před volbami ničila billboardy ČSSD s tak trapnými vzkazy. Poničené billboardy jsem doposud neviděl, ale podle mých informací je na nich „Nevolte ODS. Volte přátelé vrahů“. Spolu s panem Paroubkem se ptám, „komu toto pseudoničení vlastně slouží"? Strategie „poškození sebe sama“, abych se zviditelnil a vyšel z celé kauzy jako „chudinka, které ubližují oškliví lidé“, nedávno zřejmě využila Dana Kuchtová, když se objevila stránka www.antikuchtova.cz. Shodou náhod to bylo těsně před volbami předsedy Strany zelených. O této kauze jsem nedávno psal a dodnes mě nikdo nepřesvědčil o tom, že za touto internetovou stránkou nestáli lidé okolo Dany Kuchtové. Důkazy pro toto tvrzení však nemám. Všechny okolnosti tomu ale nasvědčují.

Stejné strategie mohla v tomto týdnu využít i ČSSD. Vývoj posledních dnů by tomu odpovídal. Minulý čtvrtek zastřelil přítel Jiřího Paroubka Bohumír Ďuričko Václava Kočku ml., taktéž přítele Jiřího Paroubka. Ten se právem stal objektem zájmu médií pro své prapodivné styky ve veksláckém polosvětě. Nejdříve se tento nevítaný mediální zájem pokusili spin doktoři z Lidového domu vyléčit několika let starými fotografiemi pana Ďurička s Václavem Klausem a Lucií Talmanovou. Když média napsala, že zdrojem těchto fotografií byli lidé blízcí ČSSD, změnili taktiku.

Jiří Paroubek výhružně posunul termín hlasování o nedůvěře vlády. Ani tento „úchvatný“ odstiňovací pokus moc nezabral.

Trn z paty ČSSD, alespoň na chvilku, vytrhla kauza s Milanem Kunderou. Ústav pro studium totalitních režimů tím možná někoho nepotěšil, protože story s „udavačem Kunderou“ zabrala přední stránky novin a zájem o Parouka, Ďurečka, Kočku a spol na chvilku utichla. ÚSTR tím však alespoň ukázal, že nepracuje na ničí objednávku. Kdyby tomu tak bylo, určitě by k vypuštění kauzy došlo až po volbách. 

Dnes jsme zřejmě svědky dalšího pokusu ČSSD o odklonění zájmu veřejnosti. Došlo k svolání tiskové konference, jejímž výsledkem je výše zmíněné obvinění. K smíchu…Důvodem může být zítřejší policejní rekonstrukce vraždy v restauraci Monarch.

Celá bublina s ničením billboardů je pouhá pseudokauza, která má odvrátit média od zájmu o Paroubka, Kočku, Ďurička a spol. Nutno dodat, že jestli pochází z dílny ČSSD, je to pokus více než trapný… ostatně jako celá její dosavadní negativní kampaň.

Autor: František Cerha | středa 15.10.2008 17:12 | karma článku: 34,72 | přečteno: 2742x