Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
CC

Corrado Cattani

25. 3. 2008 18:01
Kýč

Tak vidím, že po ´zbytečných a nesmyslných´ nařízeních a  předpisech brzy  přijde na řadu i ´trapná, kýčovitá´ morálka.

0 0
možnosti
DO

oId fashioned Vince III..

25. 3. 2008 15:38
Ten srandista Švejnar

snad už ani nestojí za zmínku, IMHO:-)

0 0
možnosti
PM

mfdnes-bulvar

25. 3. 2008 15:15
Karma, karmicka!!!

Neni co dodat,  napsano skvele a trefne, diky za clanek!!R^

0 0
možnosti
K

klimap

25. 3. 2008 14:47
Zadlužení našeho státu !

Jak jednoduché řešení : zrušit platby církvím, zrušit platby armádě, zrušit zbytečné organizace placené státem, zrušit platby kultůře a začít hospodařit jako rodina, ovšem ne jako cikánská, vydělám 20.000 Kč, utratím 15 tis. a 5 uložím jako rezervu. Copak by to alespoň přibližně nešlo ? Jak může stát vyždímt X miliard a utratit X a půl miliard. To může udělat jenom b.l.b.e.c !!! Je to sice odbočení od článku o švejnarovi, ale musím to napsat.

0 0
možnosti
LM

xluke

25. 3. 2008 14:51
Re: Zadlužení našeho státu !

Mno z ekonomickeho hlediska neni deficitni hospadareni az tak uplne nesmyslne. Spotreba statu stimuluje ekonomiku, takze v konecnem dusledku muze byt deficitni hospodareni prospesne. Tohle je ovsem pravda pouze v pripade, kdy jsou penize z deficitu investovany. Pro pana Paroubka jeste zdurazenim, ze nakup politickych hlasu za zvysene socialni davky NENI investici.

0 0
možnosti
TF

Tomáš Fiala

25. 3. 2008 14:46
Věčný spor

Podle mě soudě, by se měli politici zabývat zejména tím, aby země jako hospodářská jednotka - fungovala a až na výjimky (živelní pohromy řešené zahraničními úvěry apod.) byla v černých číslech. Jaké vztahy si mezi sebou lidé ve společnosti vytvoří, je jen a jedině jejich věc a do toho politikům nic není.

Druhá varianta počítá s tím, že lidi jsou nedokonalí, pořivení, špatní, blbí. Je potřeba je převychovávat, usměrňovat a nastavovat mezi nimi "správné" vztahy, pokud možno "spravedlivé" (:-D). Hlavně je probůh nenechat, aby si vztahy vytvářeli sami živelně. ÓÓÓ hrůůůzo!

Ale problém je v tom, že první varianta nevylučuje druhou. Ať si lidé, kteří mají potřebu nějakého inženýringu sociálních vztahů dělají společně co chtějí. A nic jim v tom nebrání. Ale proboha ať do toho nenutí ty, kteří své vzájemné vztahy chtějí řešit jiným způsobem. Protože druhá varianta zcela vylučuje jakoukoli jinou alternativu. Dokonce o sobě namyšleně tvrdí, že je jediná správná a dokonalá = spravedlivá.

0 0
možnosti
JR

honzarov

25. 3. 2008 14:55
Re: Věčný spor

Jojo, až začneme církvi splácet těch třista miliard, to budou čísla černá jak uhel.

0 0
možnosti
K

klimap

25. 3. 2008 14:38
Politika.

Já se trochu odchýlím : proč máme politické strany, které se řežou o koryta a na voliče nemají čas. Proč není vláda sestavená ze špičkových odborníků a strany zrušeny. Zrovna tak prezident, špičkový odborník ! Kdo něco opravdu dokázal, tak o takovýchto lidech se jistě ví velmi dobře. Snad na to jednou dojde a bude ve státě klid.!

0 0
možnosti
JR

honzarov

25. 3. 2008 14:35
To se má tesat do kamene

Havlova slova, že se mají volit lidé jako osobnosti, nikoli jako politické strany, by se měla tesat do kamene. To, že systém dvou tří politických stran se už mnoha lidem nezamlouvá, dokazuje i podpora občanů Švejnarovi.

Volit by se měli především lidé, za jejich názory a skutky. A ne strany s tisícovkou bilboardů či s cárem papíru nazvaným Smlouva s občany.

Pokud to chce někdo nazývat kýčem, tak prosím. Kdo chce psa bíti...

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3031x
Angažovaný pozorovatel společenského dění.Více na www.kampanzive.cz a www.pioneers.cz