Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Škoda že jenom náhoda

O Karlových Varech se toho popíše hodně i že je moc hezké lázeňské město,také i o součastných majitelích většiny lázeňských domů ale i o různých krádežích a lidech s tím spojených.Tam ukradli kožich, tam ukradli doklady a pod. Jelikož to máme do lázeňského města kousek téměř každý víkend jsme tam a také jsme zažili že po lázeňské zóně projíždí auto policie a megafonem upozorňuje návštěvníky že v lázních se pohybuje známa skupina lidí,kapsáři aby si návštěvníci dávali pozor na své doklady a věci … Já však chci psát o celkem opačném případě.

V předešlém roce v létě švagrová s manželem a dcerou i s manželem zavítali k nám ze Slovenska. Švagrové dcera měla po svatbě, na které jsem bohužel z pracovních důvodů nebyl, a to mě mrzelo, a proto dělali nejdříve zastávku v Praze a až na druhý den dorazili k nám, respektive do Karlových Varů, kde jsme v tom čase byli my.
Takže jsme se připravovala na návštěvu 4 lidí . Došli v pátek - a mladý, že přijedou v sobotu, že se zastavili v Praze.
V pátek jsme si pěkně poseděli a popovídali. Nevěděli jsme přesně, kdy přijedou, tak jsme v sobotu brzy ráno vyrazili do Varů. Byli jsme tam, ještě nebylo ani 8 hodin ráno, a ještě ani úklidová četa nestihla vše po noci uklidit.
Auto jsme zaparkovali na začátku lázeňské zóny u autobusového nádraží. Den byl slunečný, prostě nádhera. Začali jsme korzovat pomalu, ale neustále jsme čekali, kdy dorazí mladý pár. Asi v 10 hod konečně zavolali, že již jsou vzhůru, no ještě v Praze.
Bylo nadevše jasné, že dopoledne nedorazí. Nám však to moc nevadilo, chodili jsme po nádherných místech, dávali si dobrou zmrzlinu a dorazili až na Poštovní Dvůr.
Pak jsme museli otočit a přejít opět celou lázeňskou zónou a dojít až k autobusovému nádraží. Konečně asi ve 13.30 hod. dojeli i mladý k nám.
A začala opět prohlídka lázní. Teoreticky jsme šli opět skoro stejnou trasou.
Fotografovalo se i natáčeli video, no prostě opět se obdivovaly krásy Karlových Varů.
I z pramenu se opět pilo, to prosím neškodí, ale dokonce léčí. To vše se odehrálo u pramene Vřídlo - teda v bývalé Gagarinově kolonádě. Ani přesně nevím, kdy a na kterém místě jsem vzal od manželky její kabelku, jako že jsem ji chtěl trocha pomoct Takže manželka byla bez své kabelky a mohla se více věnovat obchodům. Sice měl jsem foťák a fotil, ale kabelku jsem si zavěsil na rámě, a tak jsme chodili. I manželka viděla , jak ji nosím.Přišli jsme však na novou kolonádu.
Na nové kolonádě bylo lidí plno, hlavně byli slyšet hodně rusky mluvící, ale i německy a prostě plno. I trocha jsme seděli a opět pili léčivé prameny.
Z kolonády jsme vyrazili směrem k Puupu…, měli jsme namířeno k zástavce lanové dráhy na Dianu. Samozřejmě se fotilo u Švejka i se Švejkem a všichni společně.
Už jsme byli skoro u lanovky; bylo tam však ještě jedno z mnoha zlatnictví a manželce se zalíbil jeden prstýnek se zeleným kamenem. Byla vevnitř se švagrovou a ta ji ještě pobízela, abych si ho koupila, a manželka se rozhodla, že si ho koupí. Vyšla ven a říká mně: dej mně kabelku, koupím si prstýnek. Já jsem zezelenal, kabelku totiž jsem neměl - někde jsem ji nechal…! A bylo tam skoro vše… - peníze, doklady, klíče od bytu od auta no hrůza domyslet …v duchu jsem proklínal chvíli kdy jsem se nabídnul že kabelku od manželky vezmu.Ani se moc nemluvilo a mladý Rado začal utíkat nazpět cestou, kudy jsme šli a hledat moji kabelku…,manželka s Mirianou za ním…, on ani přesně nevěděl, jak naše kabela vypadá. Já jsem zůstal stát na místě jako omráčený se švagrem a nevěděli jsme, co máme dělat. Z kolonády k Puupu je hodně daleko a určitě to bylo více jak ľ hodiny.
Rado doběhl až na Novou kolonádu, kde jsme seděli, a nějakou kabelku tam uviděl.
Seděla tam skupina ruských žen, které tam seděly, i když jsme tam byli my. On jim po rusky řekl, že kabelka je naše a ony: že jo!!! Nevěděl, zda je naše ale vzal, manželka už byla skoro u kolonády a on jde samozřejmě s naší kabelou.
Myslím, že dál nemusím vyprávět, ale ,,již nikdy více nechci z důvodu co jsem prožil za tu chvíli ale i poté žádnou kabelku nikomu nosit.Neumím asi hlídat věci které nejsou moje.

Ale dokážete si to představit kdyby to nebyla jenom náhoda?Jak by asi náš život vypadal?Utopie co?

Ani pan prezident tomu nevěří a bere co se mu líbí....

Autor: Emil Čeremeta | pátek 5.8.2011 15:48 | karma článku: 11,12 | přečteno: 1087x
  • Další články autora

Emil Čeremeta

To se slíbuje...co!

Když slyším Kalouska jak chudaček zbrojí za svobodu, tak přemyšlím jak je vůbec možné, že takový člověk si vůbec troufá byt si jist,že vůbec bude zvolený. Jako zkušený podvodník neslibuje nic, ale obava sa o svou svobodu. I ODS ústy lídra Němcové nechtěla dopustit další únor 1948, teď obrátili, slibují mladým hory doly. Možno i já by jsem něco koupil milence, ale určitě ne dával až tolik, jako ten pán čistý. On dával nejenom milence, ale i církvi. A opět chtějí dávat a byt slušní. Nevěřím!!! Já se jenom bojím, že časem se nebudu smět podívat za tak krásnými věcmi, které ještě nejsou zdaněné!

11.9.2013 v 19:16 | Karma: 21,15 | Přečteno: 816x | Diskuse| Společnost

Emil Čeremeta

Jak je to srozumitelné pane Staňuro!!!

Ministr dopravy Zdeněk Žák se velmi důrazně opřel do stavební firmy OHL ŽS, která tento týden přerušila rekonstrukční práce na dálnici D1 v úseku Velká Bíteš - Lhotka s tím, že komunikace je v horším stavu, než se předpokládalo a že bude kvůli nutnému odvodnění podloží potřebovat milióny korun navíc. Podle Žáka jde ale jen o nátlak na navýšení ceny.

23.7.2013 v 16:21 | Karma: 28,44 | Přečteno: 1056x | Ekonomika

Emil Čeremeta

Nepřízpůsobiví versus poslanci.

Dnes jsem se vracel z nákupu a slovně mně napadla rodinná sociálně potřebných, že jsem nadával paní této rodiny. Přemýšlíte a zjišťujete , že musíte byť zticha, táto skupina lidí si vlastně může dělat co chce a přitom všude slyšíte jak jsou diskriminovaní a to hlavně z Bruselu.

20.7.2013 v 12:10 | Karma: 34,39 | Přečteno: 1922x | Diskuse| Společnost

Emil Čeremeta

Proboha proč neodejdete!!!!!!!!!!

Je to žvanění a žvanění z Váši strany a podstata nikde. Vše co je domokratické pošlapáváte, podvádíte, lžete a Váš největší šaman a alkoholik Kalousek neustále opakuje mám 101 hlasu. Nechápe, proč národ chce předčasné volby, on je nechce a bude moc rád, když to zůstane tak jak to je a byl by ještě raději, aby to tak zůstalo navěky!

17.7.2013 v 15:38 | Karma: 30,69 | Přečteno: 1452x | Diskuse| Osobní

Emil Čeremeta

Záplavy, proč je to vždy takové veliké neštěstí.

Při pohledu na tu katastrofu člověku běhá mráz po zádech a je velice rad že nepatří k těm nešťastníkům kterých to potkalo ale klade si otázku? Nešlo a nejde podobným katastrofám předcházet?

10.6.2013 v 15:01 | Karma: 15,42 | Přečteno: 928x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Izraelský válečný kabinet se bortí. Ganc označil Netanjahuovy plány za fanatické

18. května 2024  20:36,  aktualizováno  21:14

Člen izraelského válečného kabinetu Benny Ganc v sobotu řekl, že jeho strana přestane podporovat...

Gaza jako Vietnam? Demokratům při sjezdu hrozí opakování nepokojů z roku 1968

18. května 2024  20:43

Studentské protesty proti americké podpoře Izraele rozvířily v USA debaty o tom, jak by mohlo...

Slabý Putin chce mou smrt. Pobočník Navalného po útocích kladivem promluvil

18. května 2024  20:21

Leonid Volkov, který býval pravou rukou ruského opozičního politika Alexeje Navalného, řekl britské...

V neděli očekávejme silné bouřky. Hrozí kroupy a také přívalové deště

18. května 2024  11:19,  aktualizováno  20:14

Přímý přenos Sobotní bouřky zasáhly Moravu a jihovýchod Čech, v neděli se předpokládá rozsah na celé Česko,...

  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1283x
Velice rad fotím a mám rad přírodu