Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Pepe I

21. 8. 2011 11:44
Témna zdanění hazardu

zase zvedl a osočil jím Kalouska pan John. Jak je to s úmyslem ministra ohledně hazardu nevím, podivné je jeho nezdanění již v dobách dávno minulých, ale, co se benefitů týče, nechce Kalousek nic jiného, než jen a pouze tento mimořádný a né celoplošný a automatický příjem zdanit, což vůbec nebrání jeho dalšímu poskytování, jen si z toho stát kousek odkrojí a je jen na poskytovateli, kdo ten kousek zaplatí.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

21. 8. 2011 10:05
Nezdaněný příjem je perverze

A benefity jsou příjem.  Takže výjimka v zákoně o jejich nezdanění je perverze.

Ano - režijní jízdenky zde jsou již dlouho. Dokonce od dob, kdy nebyli zaměstnanci zdaňováni. Proto nebyl problém jim část příjmů hradit v naturáliích.

Mimochodem: z důvodů problematického danění nemají horníci (ani železničáři) deputátní uhlí (co taky s ním v domácnosti s ÚT), zaměstnanci elektráren přišli o laciný proud. Všichni to přežili. (Pozor: Přišli o celý bebefit, ne že ho najednou pouze danili.)

Jo - jen aby vás to tolik nebolelo: ze služebního auta, které lze používat pro vlastní potřebu se daně platí. Již dvacet let. Chce to informace i jiné, než pouze těch, kteří vás učí jen nadávat.  Základem daně (za rok) je 12 % kupní ceny auta. U nejběžnějšího auta (kolem 400.000) je to asi 7,0 až 7,5 tis. Kč/rok. Nic moc - ale zdaněné to je. (Až se bude zase danit hrubý plat 19 %, stoupne daň na cca 9 tisíc ročně).

0 0
možnosti
B

brooke

21. 8. 2011 12:17
Re: Nezdaněný příjem je perverze

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1283x
Velice rad fotím a mám rad přírodu