Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Co se týče Vašeho pohledu na USA, jsem na rozpacích. Každopádně máte pravdu, že je dobré "ochutnat" cizí země přímo a udělat si svůj názor. Někde jsem četl, že Jan Hus si mohl dovolit kázat pravdu, protože neměl děti. Myslím, že podobně to bude s hrdostí. Navíc to není věc jedince, ale i společnosti, která ji formuje. Tanaše je hrdá, když dá Jarda gól a utíká ji podstata.Pěkný večer.

0 0
možnosti
PK

My staří jsme kdysi byli dost krmeni jak na Západě je všechno nebo většina super. Teprve cestování nám umožnilo reálnější pohled. Uvedu dva příklady. Byl jsem dost otřesen stavem "římského starého města" kolem náměstí Navona. Proti tomu staré město pražské - nádhera. Připlatili jsme si s manželkou a v Paříži poobědvali ve slavné "Prokopově restauraci" - objektivně nic moc, jen draho.

1 1
možnosti

Víte, píšete o "hrdosti" v partnerském vztahu jen z pohledu svého mládí...to, co píšete, platí možná pro studentské lásky. Jenže pokud se z nezávazného vztahu stane rodina, už by ta teorie o hrdosti platit neměla. Protože účelem rodiny je vychovávat děti, dávat jim pocit bezpečí a lásky obou rodičů - a tam by měla být ta "hrdost" až někde vzadu. Protože pokud je alespom malá šance na zachování funkční rodiny, musí jít "hrdost" stranou. Vím, že vám to možná připadá jako zbytečné poučování, ale věřím, že na to časem přijdete sama

3 1
možnosti