Stále je kolem nás spousta neznámého

Stále je kolem nás spousta neznámého.  Když má člověk chuť se učit a poznávat věci, které ještě nezná, tak jeho životní pouť je plná překvapení. A to je i případ kytičky, o které jsem se dozvěděl teprve v loňském roce na jaře

Když jsem se vloni o bylině dozvěděl, už byl konec května, literatura hovoří, že nejlepší je pro použití v kychyni do doby květu. Letos jsem se po ní koukal mnohem dříve. První setkání bylo na soutoku Labe s Cidlinou, zkusil jsem tedy pár lístků a ejhle výtečné, druhé setkání bylo v oboře u Poděbrad a tady jsem se našel rostliny ve všech stádiích, kromě odkvětlých - za těmito se budu muset vypravit později. Některé rostliny již krásně květly, někde teprve hnaly na květ, ostatně podívejte se na výběr těch nejlepších snímků.

 

 

 

A jak se dá využít v kuchyni, to si zajisté najdete na netu sami, já jen podotýkám: neváhejte, zkuste a uvidíte, že je to výtečné obohacení jarní kuchyně každé kuchařky i labužníka.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Čenovský | středa 8.5.2013 17:00 | karma článku: 11,96 | přečteno: 491x
  • Další články autora

Jiří Čenovský

Výlet za kouzelným kvítek

24.3.2016 v 10:00 | Karma: 10,44

Jiří Čenovský

Podzim vyhání vodáky z řeky

19.10.2013 v 19:06 | Karma: 10,08

Jiří Čenovský

O důležitosti komunikace

24.5.2013 v 14:27 | Karma: 7,90