- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Vezmi tři, čtyři kousky řepy červené,
pro začátek nikoliv více,
neb nevíš, zda zachutná ti krmě tato.
Oper je důkladně ve vodě studené,
vyber vhodnou nádobu,
do ní řepy vlož a vodou zalij,
by ponořeny celé byly.
Vařit je dej,
při šálku čaje odpočívej,
odpočinek musíš občas přerušit:
kontroluj zda řepy stále ponořeny jsou,
ať místo vaření nezačne řep pečení.
Když řepy měkké jsou,
krvavou vodu opatrně slij.
Teď musíš řepy oloupat -
nejlépe použij rukavice gumové,
sic budeš mít ruce celé červené.
Oloupané nastrouhat je musíš,
takže v rukavicích ještě chvilku vydrž.
Pak nastává finální etapa přípravy:
v misce porcelánové směs ochutit nutné jest,
nastrouhej či jemně pokrájenou jednu kyselou okurku přidej
trochu pepře, soli, hořčice, možno i krapet cukru vmíchat lze,
snad lžíci majonézy a jogurtu bílého,
by všechno vhodnou konzistenci dostalo.
Podávej s pečivem, chlebem či jenom mlsej,
srdce tvé určitě pookřeje a budeš volat: jejda,
to vše sepsal a dobrou chuť přeje Čenda.
Další články autora |
Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...