10 Zpráva desátá z pobytu v Mariánských lázní

Zdravím všechny duše spřízněné a posílám Vám mnoho pozdravů z Mariánských Lázní - druhý pátek v lázních, uvidíme, co nám připravil.

Mariánské lázně

Procedury začínaly léčebnou tělovýchovou v bazénu, tentokrát jsem na ni šel spolu se svým spolubydlícím již na 7.15 - první procedura má značnou výhodu, do bazénu se většinou dostanou klienti již v 7.00 a mohou si ještě před cvičením  plavat, to je v bazénu mnohem méně lidí než při konci cvičení. Tentokrát jsem necvičili v "žížalkama", ale s pet-lahvemi, dvacet minut se cvičí a pak je zase 10 minut volné plavání. Po bazénu chutě na snídani.

Druhá páteční procedura byl ultrazvuk, po něm jsem chvátal do Kauflandu zakoupit Hádanku a křížovku, kterou jsem nekoupil včera v lázeňských trafikách. Samozřejmě jel jsem na kole, časopis jsem si koupil a ještě jsem si stačil před obědem načepovat Rudolfa a natočit na kole desítku. Poslední páteční procedura následovala až po obědě - minerální koupel - velmi příjemná procedura a po ní chutě na kolo. Zatímco jsem se válel ve vaně, Bára Špotáková si vyházena stříbro a tak hurá na výlet.

Sjel jsem dolu do lázní, po Ruské ulici kolem evangelického kostela k ruskému, a pak kolem hřbitova na Balbínův pramen. Cesta kolem hřbitova neustále klesala, tak jsem tušil zradu, kdy začne zase stoupání. A bylo, když jsem se vyšplhal do Aleje svobody, začal jsem zase klesat, a pak již opět po silnici do Lázní Kunžvart a traverzovou cestou na silici od Kladské a krásný sjezd, který jsem si opět mohl vychutnat k Lesnímu prameni a domů na hygienu.

Po večeři jsem zůstal rovnou v jídelně, přemístil se do vedlejšího sálu, dal si dvě deci červeného a vyčkal na operetní večer. Při klavíru a zpěvu známých melodií jsme příjemně strávili hodinku. A pak honem na kolonádu, dnes byla na fontáně prodloužená, po standardním programu následovala Malá noční hudba, což nám prozradil náš zvěd a hlavně, proto jsme šli po operetkách ještě na fontánu a bylo to vynikající - opět jedna třešnička na dortu, nebo snad jahůdka?

Mějte se fajn, užívejte dne i já se budu snažit
Čenda nebo táta nebo děda - jak chcete

Autor: Jiří Čenovský | sobota 3.9.2011 9:00 | karma článku: 5,56 | přečteno: 563x
  • Další články autora

Jiří Čenovský

Výlet za kouzelným kvítek

24.3.2016 v 10:00 | Karma: 10,44

Jiří Čenovský

Podzim vyhání vodáky z řeky

19.10.2013 v 19:06 | Karma: 10,08

Jiří Čenovský

O důležitosti komunikace

24.5.2013 v 14:27 | Karma: 7,90