Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

hvarcz

29. 5. 2011 23:05
knihy

já si zase myslím že opakovaně podepsat závazek s STB jenom kvůli tomu aby mohl cestovat může jenom idiot na druhou,

desku nahradil cimrmanův disk, papírové knihy a noviny el. protějšky a kdo bude chtít papírové knihy může si je koupit a elektronizace knihy zlevní a jako bonus % počítačové gramotnosti půjde opět nahoru, vlastně to pomůže v "cestě vzhůru", národní chápání státu je už mimo, pro zbytek světa jsme evropané, dyť nás je 9 milionů.

0 0
možnosti
LG

lookas

29. 5. 2011 2:09
Zdanění

"Zdanit knihy podobně jako spodní prádlo může jenom idiot"

"Zdanit prodavače knih stejně jako prodavače spodního prádla může jenom idiot"

Přesto to je na celém světě běžné - je celý svět plný idiotů?

0 0
možnosti
H

hafusak2

28. 5. 2011 18:36
Útok na knihy je útokem na všeobecnou vzdělanost.

Tak je to nutné brát. Zatímco TGM nechal po všech vesnicích zakládat knihovny, tak za VH se zase všechny rušily. Souhlasím s tím, že dnes je možné vydat kdejaký škvár, porno, drby atd., ale jak se říká: i uprostřed smetiště lze nalézt krásnou květinu, potažmo dobrou knihu. Jsem rád, že dnes lze sehnat dostatek odborné literatury, lze si jí objednat z ciziny a pod. Dobrá kniha může velice ovlivnit myšlení zvláště u dětí, rozšiřuje slovní zásobu, nabádá k představivosti a pod. To všechno televize nedokáže a co je nafilmováno má často s původní knihou společný jen název. Navíc jen navozuje stav, kdy se člověk rozvalí do gauče, vezme ovladač a s heslem: Teď mne bavte! vypne mozek a jen konzumuje ptákoviny. A být líný i myslet je snad to nejhorší, co může všechny potkat. Jednotlivce, státy, celou civilizaci.

0 0
možnosti
J

JBrix

28. 5. 2011 17:04
Zdanit knihy jako jinou kulturu je v pořádku!

A jaký je rozdíl mezi knihami a například divadlem, koncerty, výstavou? To snad obohacuje člověka úplně stejně jako knihy! Co takové e-Knihy, tušíte, že ty si můžete koupit za zlomek ceny, příp. i stáhnout úplně zdarma? 8-o

-

Možná jste také nepochopil, že protesty vydavatelů jsou proti zvednutí DPH obecně u všech tiskovin, tj. také u bulváru typu Blesk, AHA a ostatních nesmyslů. Jo a mimochodem, dnes se vydává tolik nesmyslných knih, které by nikdy neměly vyjít, takže je naprosto v pořádku, že bude rovná DPH pro všechny výrobky a služby! 8-o

0 0
možnosti

Obyčejný člobrda

28. 5. 2011 14:56
Pokud myslíte životní nezbytnost - vítězí spodní prádlo

Už jste si spočítal, kolik ta daň bude míit dopad do ceny? Kvůli tomu opravdu lidé číst nepřestanou. Možná zkrachuje nějaký vydavatel kuchařek s hvězdami nebo pamětí sboristek z muzikálů, ale odbornou litaraturu si kvůli tomu nikdo kupovat nepřestane. Jen idioti skáčí na lep vydavatelským lobystům. Úplně stejně se naříkalo v devadesátém po liberalizaci cen. A výsledek? Nabídka knih nesrovnatelně pestřejší než za komančů, kdy jejich cena byla dotovaná. Jen ustrašenci a lidé s nízkým sebevědomím se bojí otevřené soutěže. Mimochodem, pokud se přestávají knihy kupovat, je to kvůli internetu, ne kvůli jejich ceně.

0 0
možnosti
J

JBrix

28. 5. 2011 16:59
Re: Pokud myslíte životní nezbytnost - vítězí spodní prádlo

R^;-D

0 0
možnosti
M

mak24

28. 5. 2011 14:49
jsem idiot?

myslím, že větší přínos pro společnost by byly nižší daně na dětské prádlo než na kuchařku Jiřiny Bohdalové (nic proti ní). Takže dávat všechny knihy na jednu hromadu, že jsou bůhvíjakým přínosem nelze.

0 0
možnosti
PK

pavel kula

28. 5. 2011 20:24
Re: jsem idiot?

R^R^R^

0 0
možnosti
PP

ippokorny

28. 5. 2011 14:29
Oni lidé stejně nečtou,

mají internet, v knihovně mají do 5 knih, tak jim je to jedno. P.P:

0 0
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2113x
Středoškolský učitel, občan České republiky